Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva močna krvavitev po 2 letih operacije

močna krvavitev po 2 letih operacije

Spoštovani,

Pred dvemi leti sem imela hkrati laparaskopijo, histerskopijo ter operacijo po Strassmanu. Iz dveh maternic naj bi sedaj imela le eno.

Stara sem 29 let, zanositi nisem poskušala še nikoli. Bolečo menstruacijo imam redkokdaj, vendar pa zelo, zelo močno. Ali je možno, da imam zaradi velike izgube krvi tudi nizek krvni pritisk, spodnji komaj čez 50?! Ne pijem kave, zato vas prosim za nasvet, kaj naresti prvi oz. drugi dan, ko je krvavitev huda. Takrat se počutim slabo, kot da bi imela vročino in omotično.

Pred operacijami nisem imela teh težav, takrat sem 8 let jemala stediril m. Sedaj ne jemeljem nobenih tablet.

Kakšna je verjetnost, da bom imela kdaj otroka glede na vse operacije in sedanje krvavitve.

Hvala za odgovor.

lp,

Tisa

Draga Tisa,

operacija je samo sredstvo s katerim lahko rešimo problem, kakšen pa je izid operacije vam kar tako, na pamet ne morem reči. Načeloma imate zdaj skupno votlino, ki je bila v maternici prej ločena s pregrado ali pa ste imeli celo dvojno maternico. Kakorkoli, razlog za močne M je lahko tudi ločen od operacije oziroma stanja po njej. Proti močnim M najbolje pomagajo KT, če želite zanositi pa seveda te ne pridejo v poštev. Včasih pomagajo tudi nesteroidni antirevmatiki, Ketonal, Brufen, Naklofen ipd. Kar zadeva možnosti za nosečnost pa vam prav tako ne znam napovedati prihodnosti, ta je namreč le z delčkom odvisna od opisane preteklosti in operacij. Načeloma močne M ne vplivajo na možnost zanositve, stanje po Strassmanovi operaciji pa vam možnosti normalne nosečnosti oziroma donositve v glavnem povečuje.

New Report

Close