Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Močna bolečina v kolenu

Močna bolečina v kolenu

Pozdravljeni,

sem 33 letni moški, 180 cm, 75kg in imam težavo z levim kolenom in sicer na notranji strani kolena pod pogačico.

Težava se je prvič pojavila približno 3 leta nazaj pri igranju košarke, ko sem pri hitrem odrivu pri prvem koraku začutil (skelečo?) bolečino v omenjenem delu kolena. Neprijeten občutek bolečine se je nato nadaljeval še nekaj dni pri hoji. S časoma je bolečina pojemala, čutil sem jo le še pri hoji po stopnicah, nato pa le še pri kakšnem nerodnem gibu, preden je po mesecu ali dveh povsem izzvenela.

Konec preteklega tedna sem dobil pozitiven izvid za COVID, zaradi česar sem 3 dni večino časa preležal v postelji. Med tem se je v istem kolenu in na istem mestu težava ponovila. Zelo pogosto sem pri prehodu iz skrčenega v iztegnjeno stanje začutil sunkovito bolečino, ki jo je pospremil pok v kolenu. Bolečina in zvok sta se postopoma povečevala. Po 2 dneh od ponovnega nastanka težave, se mi je danes pri mirnem ležanju na kavču iznenada na istem mestu pojavila močna točkovna bolečina brez poka in ni popustila par sekund. Občutek je bil, kot da je v kolenu nekaj ujeto. Koleno sem želel razgibati s počepom ali z iztegnitvijo, vendar se je močna bolečina vsakič ponovila.

Prosim vas za informacijo, kaj bi lahko bil vzrok za omenjeno težavo, kako lahko preprečim, da bi se to ponovilo, oz. druga priporočila.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

P.

Pozdravljeni,

glede na opis težav lahko gre za poškodbo meniskusa ali poškodbo sklepnega hrustanca. Svetujem, da čimprej opravite pregled pri zdravniku, ki se posebej ukvarja s poškodbami kolena. Po pregledu vas bo zelo verjetno napotil na MRI kolena, da se ugotovi katera struktura in v kakšnem obsegu se je poškodovala.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close