Najdi forum

močan šum

Pozdravljeni,

najina prvo rojena hči ima ASD, hemodinamsko pomemben. Vodena je pri vas in čakamo na ponovni pregled.

Drugorojen otrok ima zdravo srce.

Pred tremi meseci sem rodila tretjega otroka, v posvetovalnici pri 1 mesecu ni bilo slišati šuma, pri posvetovalnici pri 3 mesecih pa je bil slišen močan šum, tudi na hrbtu. Imamo nujno napotnico za pregled, sicer ga imamo v kratkem, ampak sem zelo v skrbeh.
Če sinu poslušam bitje srca z ušesom na prsa, se sliši le močan šum.
Ali je lahko to kakšna hujša hiba na srcu, glede na to da drugih problemov nima (normalno napreduje teža, ni moder, nima težav z dihanjem…) in kako to, da ni odkrita prej? Tolažim se, da če bi bilo kaj hujšega, bi bilo ugotovljeno že ob rojstvu???

Prosim, za kakršnokoli pojasnilo v tej moji zmedi, saj težko čakam pregled pri kardiologinji.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,

povsem razumem vašo zaskrbljenost, vendar morate razumeti, da se samo na podlagi pisma do otrokovega problema ne morem opredeliti. Vsekakor je to, da otrok dobro napreduje in da nima težav, ugoden podatek, vendar spet ne zadosten, da bi lahko bili povsem brez skrbi. Enostavno bo potrebno počakati na pregled pri pediatru kardiologu.

Lep pozdrav,

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

New Report

Close