Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni močan bronhitis

močan bronhitis

Spoštovani,

že četrti teden imam težave z dihali. Najprej so mi postavili diagnozo laringitis. Zdravila sem se samo z inhalacijami – fiziološko. Ker se je stanje poslabševalo sem dobila injekcijo submedrol, in inhalacije dexo, adranalin in berodual. Te inhalacije sem prejemala 2x na dan /3 dni. Dobila pa sem tudi pumpico berodual n 0,05mg (4×2 vpiha) in tablete proti kašlju Folkodin (3×1). Ker se mi stanje ni nič izboljšalo sem bila poslana na rgt – Napotna diagnoza – Bronhitis, Prolongiran ARI. Dobila pa sem tudi antibiotik Ospamox za 8 dni in dobila sem tudi 4 tablete Medrola.
Izvid: V področju obeh srednjih in spodnjih pljučnih polj so prisotna nežna mrežasta zasenčenja, videza svežega vnetnega infitrata. V torakalni steni ni posebnosti.
Včeraj sem imela kontrolo, saj sem pojedla tudi zadnji antibiotik. Piska mi po celih plučih, sili me na kašelj. Ker sem zahtevala, da mi vzamejo še kri, je osebna zdravnica to tudi naredila in baje je v mejah normale. Ker mi še vedno zelo piska sem dobila takoj v zdravstvenem domu spet inhalacijo fiziološka+berodual n 0,05mg. Po inhalaciji mi je malo popustilo. Zdravnica mi je rekla, da naj opustim zdravila proti kašlju in sem sedaj spet samo na fiziološka+berodual n 0,05mg. Sedaj me spet zelo sili na kašelj ampak gnojnega izcedka je zelo malo. Občutek imam, da mi nekje obstoji. Nekako ne vem več ali je dobro, da me tako zdravijo. Kaj mi svetujete?

Lepe praznike vsem

Brigita

Spoštovani,

ne znam postaviti diagnoze, bi bil pa previden ob tem, da je na rentgenski sliki infiltrat, da vam piska in da se ob medrolu in antibiotiku stanje ne popravlja. Jaz bi predlagal, da greste v ponedeljek na nujen pregled v urgentno ambulanto Klinike Golnik (vaš zdravnik oziroma kdor ga v poneddeljek nadomešča, naj vam izda napotnico). Lahko je bronhiolitis, lahko atipična pljučnica (v tem primeru Ospamox ni učinkovit), lahko le sinuzitis, ali celo astma.

Lep pozdrav
Mitja Košnik

Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia
http://www.klinika-golnik.si

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close