Mobilniki pri otrocih
Pripravljam diplomsko nalogo, ki se ukvarja z uporabo mobilnih telefonov pri otrocih starih 9. do 12. let. Ker trenutno pripravljam vprašalnike za ankete s starši in otroci, vas prosim, če mi lahko olajšate delo tako, da mi poveste kako vaš otrok uporablja telefon. In če ga sploh … Ali samo telefonira, pošilja tudi SMS, igra igrice, fotografira s temi novimi telefoni? Za pomoč, ki mi bo zelo dobrodošla, se vam že vnaprej zahvaljujem.
Moja hči je star 9 let,ima svoj mobilnik.Ker hodi v šolo in iz šole peš,ga nosi seboj v šolo,vendar ko pride v šolo,ga izklopi.Ko gre iz šole pa ga vklopi,tako da je nanj dosegljiva,in me lahko pokliče.Zdi se mi bolj varno da ga uprablja,in me lahko pokliče.Tudi ko gre kam vzame zraven mobi.Drugače pa ga skoraj ne uporablja.
Moj otrok je star 11let in pol in nima svojega mobilnega telefona.
V šolo hodi peš in se tudi sam vrača.
Pokliče me iz domačega telefona v službo, tako da vem , če je vse OK.
Dopovedali smo mu, da se s telefonom samo izpostavlja – tako učitelju, če ga pozabi izklopiti, kot tudi nasilnežem , ki jih je vse več v šolah.
Naj pripomnim da otrok obvlada telefoniranje z njim, prav tako pošiljanje SMS in igranje igric. Dobro je vedeti in znati.
Lep pozdrav