Najdi forum

Mobilniki pri otrocih

Pripravljam diplomsko nalogo, ki se ukvarja z uporabo mobilnih telefonov pri otrocih starih 9. do 12. let. Ker trenutno pripravljam vprašalnike za ankete s starši in otroci, vas prosim, če mi lahko olajšate delo tako, da mi poveste kako vaš otrok uporablja telefon. In če ga sploh … Ali samo telefonira, pošilja tudi SMS, igra igrice, fotografira s temi novimi telefoni? Za pomoč, ki mi bo zelo dobrodošla, se vam že vnaprej zahvaljujem.

Uporablja ga za telefoniranje, posiljanje smsjev, za igranje igric pa samo na zacetku, ko je bilo se novo in zanimivo.
LP

Moja hči je star 9 let,ima svoj mobilnik.Ker hodi v šolo in iz šole peš,ga nosi seboj v šolo,vendar ko pride v šolo,ga izklopi.Ko gre iz šole pa ga vklopi,tako da je nanj dosegljiva,in me lahko pokliče.Zdi se mi bolj varno da ga uprablja,in me lahko pokliče.Tudi ko gre kam vzame zraven mobi.Drugače pa ga skoraj ne uporablja.

Moj otrok je star 11let in pol in nima svojega mobilnega telefona.
V šolo hodi peš in se tudi sam vrača.
Pokliče me iz domačega telefona v službo, tako da vem , če je vse OK.

Dopovedali smo mu, da se s telefonom samo izpostavlja – tako učitelju, če ga pozabi izklopiti, kot tudi nasilnežem , ki jih je vse več v šolah.

Naj pripomnim da otrok obvlada telefoniranje z njim, prav tako pošiljanje SMS in igranje igric. Dobro je vedeti in znati.
Lep pozdrav

Hči 10 let, mobilnika nima.
Hči 9 let, ima mobilnik in ga uporablja, kadar odpotuje s klubom na treninge v tujino. Takrat ga uporablja za telefoniranje in zelo redko za SMS. V šolo ga ne nosi nikoli. Telefon nima fotoaparata.
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Moj 10-letnik uporablaj GSM za telefoniranje, pošiljanje SMS-ov in igranje igric.

Hči 10 let mobija še nima…nekaj časa si ga je zelo želela…potem pa se je sprijaznila s tem, da ga bo dobila šele, ko ga bo zares potrebovala.

Hči 11 let. Mobilnik ima. Uporablja nemsto budilke zjutraj. Kadar gremo kam na obisk igra igrice. Redno nosi s seboj, vendar ga ima stalno odklopljenega. Na mesec za SMS in telefoniranje porabi cca 500 SIT.

Moja skoraj 9-letnica si ga ne želi več tako močno kot pred 2 leti. Uporabljati zna mojega (na kartico), ki ga tudi dobi, če gre za izlet, da pokliče kdaj jo pridemo iskat. Ker lahko uporablja moj mobi želja po lastnem očitno ni več tako močna.

nečak in nečakinja ga imata oba. Uporabljata ga več ali manj za telefoniranje in SMS.

New Report

Close