Najdi forum

mobbing in druge grozote

Lp!

se je že komu kaj tazga zgodlo?

se vam ne dogaja, da so dr.-ji taki, da se pacient ne more v miru pogovoriti z njimi, odprejo vrata, ko še imam vprašanje, samo se jim mudi.
meni je osebni dr. rekel, da mi ne sme dati dost napotnic, ker ima nadzor in s tem izpade, da ne zdravi paciente, pač pa jih pošilja naprej. kaj pa jaz moram, če moram naprej, on pa me ne zna ozdraviti? delajo učinkovito ne pa uspešno.

domnevam, da veste kaj je to mobbing…ko nadrejeni šikanira, psihično pritiska na delavca in lahko prek psihe nastanejo fizične bolezni.

zanima me kakšne fizične bolezni lahko nastanejo-konkretno. je možen mogoče slepič, npr. 5 mesecev odkar ne delam pri tem nadrejenemu “dobim” slepič? druge slabosti, ki sem jih doživljal v prejšnji službi, pa več ni. če to ni mobbinmg, potem kaj?

kaj s takšnimi pacienti?

ali je bolje, da delavec pove svoje mnenje nadrejenemu (zlasti če nadr. nima prav) ali pa delavec naj vse požre, dokler se psih. in fizično ne zruši?

sploh verjamete v to? žal se mnogim dogaja, kar se je tud meni. in če se gre za moje zdravje, bom ja vse povedal zdravniku, saj pa je zato dr., da te posluša in ti pomaga-če ti sploh pomaga. gledajo samo na to, da izdajo čim manj napotnmic in zdravil, ker imajo nadzor-to mi je jasno, ampak če sem bolan in me ne (zna) zdravi, pol bi me valda moral poslati kam dalje, ne pa, da se zavleče 5 let!

mogoče veste, kje se da komu (kaki instituciji) anonimno prijaviti takega šefa-pa ne da bi omenil ime šefa, le toliko dati na znanje, da se ja dogaja in kaj točno.

šef mi je povzročil prave bolezni (preko psihičnih pritiskov sem dobil fizične bolezni, na drugih delovnih mestih pa sem zmeraj bil zdrav), da bi ga najraje tožil, se pa ne da, pa tud drugač nisem taki prasec, da bi to napravil in s stresom še bolj uničeval svoje zdravje. za svoje (zdravstvene) pravice pa se bom boril z vsemi aduti in pika. drugače pa zelo cenim zdravnike, saj je eden izmed težjih poklicev, vendar če imajo tak odnos do pacienta, da te skoraj spravi v grob…hvala bogu, da zdravniku to povem in ga zamenjam.

no, pa poznate dr.-ja s katerim se da v miru pogovoriti-v pomurju?

naj še omenim, da nobenih zdravil ne jemljem, nikoli dr.-ja nisem prosil za nič, niti me ni poslal na preiskave, čeprav sem 15 krat šel s težavami, pa je bilo 15 x kao vse v redu, dokler sam nisem prosil za določene preiskave,izvidi pa so žal bili bolj negativne kot bi lahko bili. kako potem ne bi bil ogorčen? že pred 5-imi leti sem začel hoditi k dr.-ju zaradi težav in komaj zdaj so odkrili diagnozo, ko se mi je stanje že preveč poslabšalo, na začetku pa bi mi še lahko pomagali, samo da me niso poslušali in skoz pošiljali domov. imam vso pravico tožiti dr.-ja, a kot pravim, nisem taki prasec, pa sploh nimam konfliktov z nikomer. a pri zdravju pa ni pardona.

in zakaj mi ne dajo nobenih zdravil, ki obstajajo za moje težave? obstajajo zdravila, pa mi nihče nič ne da, niti napotnice, tako, da sem se moral pritožiti v ljubljanski bolnišnici in za eno napotnico moram zdaj v lj, potne stroške pa zavarovanje vrne sramotno malo, še 400 sit ne, porabil pa sem 4000 sit, povrhu pa sem še brezposeln. in da take, da naj grem samoplačniško na nek pregled??? halo? kontrolo imam za tisti pregled in zato ne rabim nič plačati, somi rtekli v blonici, ne pa kot moj osebni dr. enostavn jih ne razumem, zakaj se jim tko hiti in ne davajo ne zdravila, ne napotnice, ne nasvete, vsi so drugačnega mnenja.

zanimam me še, če je čovek nevrotičen (pa ne jaz) ali tak pacient potrebuje zdravila ali hospitalizacijo ali lahko živi brez zdravil? p čem se opazi nevroza? ne nervoza, ampak nevroza?
lp in upam na vašo pomoč, pameten odgovor, ne pa še šikaniranje, maltretiranje z vaše strani, kot mi je dal tak odgovor “morski galeb” s foruma “ah živjenje”

rotim vas za vaše nasvete, mnenje in izkušnje, no! čemu potem ta forum, če ne za pomoč? o mobbingu je bilo govora tudi na tv, pa na netu se da dst prebrati.

mislim, da je razumljivo, da sem trenutno ogorčen, ker se mi to dogaja. pa da v izvide napišejo netočne informacije, da moram sam popravljati, mislim….ker niso dovolj pozornmi dr.-ji in si pišejo po svoje, najraje pa vse zvalijo na mojo psiho, s čimer pa je ja vse ok. če bo res tko deleč šlo, bom šel k psihiču ali na kake tbl., vendar sem za zdej čist v redu, le jezen na zdravnike, ker že 5 let trpim zaradi njihove malomarnosti. pa ko jih vprašam za neke zadeve in nimajo pojma, ko pa povem svojo predpostavko (seveda na podlagi izkušnje od doma), pa pravijo, da je čist možno…nekateri dr.-ji so res pravi loleki, pa brez zamere. s svjimi dr.-ji imam pač slabe izkušnje in zato pišem vse to, da si olajšam dušo in poiščem pomoč, če mi že drugi dr.-ji ne pomagajo.

milijonkrat hvala lepa še 1x vsem in prav lp, pa brez zamere.

Pozdravljen, Arnold!

Vidim, da imaš res slabe izkušnje z zdravniki. Tudi sama sem pri delu z ljudmi s težavami v duševnem zdravju, ki se oglasijo na našem društvu Ozara, opazila, da jih pogosto moti, ker jim splošni zdravniki in psihiatri ne posvetijo dovolj časa. Izgovor je seveda prevelika zasedenost zdravnikov in preveč pacientov. Morda bi na tem mestu omenila delno rešitev, in sicer stik z nevladnimi organizacijami npr. na društvu Ozara lahko oseba pride na individualni razgovor, v okviru katerega ga informiramo, mu svetujemo, pomagamo v stiski, lahko nam zaupa svoje težave in z našo pomočjo poskuša poiskati rešitev za svoj problem.

Sprašuješ glede dobrega zdravnika v Pomurju: lahko pokličeš na Ozarin dnevni center v Murski Soboti (02/539-11-42), mislim, da ti bodo znali svetovati. Upam, da ti bo tudi kdo od Forumovcev lahko pomagal s kakšnim nasvetom.

Drugače iz tvojega pisma sklepam, da si šel v službi skozi težko stresno obdobje in kot si že sam ugotovil, psihično počutje se začne odražati tudi na fizičnem nivoju. Konkretno glede slepiča ne bi vedela, če je vzrok psihičen. Opažam, da si zaradi krivice, ki se ti je zgodila v službi, v nekakšni dilemi: po eni strani ne želiš nikogar tožiti in se zavedaš, da bi te vse skupaj pahnilo v stres, po drugi strani pa se mi zdi, da bi rad nekaj naredil. Če imaš kakšno pravno vprašanje, se obrni na Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC (Povšetova 37, Ljubljana, tel.št. 01/521-18-88). Drugače ti svetujem, da se trenutno osredotočiš nase, delaš na svojem boljšem počutju in se ukvarjaš s tistimi stvarmi, ki ti pozitivno zapolnijo dan.

Sprašuješ tudi glede nevroze:
Nevroza je bolezenska motnja v predelovanju doživetij. Spremenjeno je duševno doživljanje, vedenje, pride tudi do do motenj v telesnih funkcijah. Vzrok nevrotskih motenj je izkrivljen razvoj osebnosti v otroških letih. Mislim, da je zdravljenje vsake osebe specifično: pomoč splošnega zdravnika, zdravljenje z zdravili in redni obiski pri psihiatru, nekaterim pomaga tudi psihoterapija.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, vabim pa tudi ostale Forumovce, da napišejo kaj glede svojih izkušenj in ti poskušajo svetovati.

Srečno!

New Report

Close