Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema mnenje:kongenitalna stenoza spinalnega kanala hd l3l4

mnenje:kongenitalna stenoza spinalnega kanala hd l3l4

zivjo!star sem 34 let pa se mi zdi da sem mal premlad da sem vsak drugi mesec na bolniski!imel sem MR hrbta izvid pa je :kongenitalna stenoza spinalnega kanala hd l3l4!kaj je to in kaj lahko pricakujem?hvala za odgovor in lp!po poklicu sem avtomehanik in sem odvisen od svojega dela!lp

Pozdravljeni,

v vašem primeru je potrebno natančno ugotoviti stopnjo zožitve kanala v predelu L3-L4. Je pa pomembna pozitivna informacija, da v tem predelu ni hrbteničnega mozga, le-ta se konča na ravni L1-L2. Resne težave in s tem nujnost operativnega posega bi se pojavile v primeru prizadetosti t.i.konjskega repa, pri čemer bi bil hrbtenični kanal zožen za več kot 3/4 prostora. Naj povem, da je vkleščenost mozga izredno redek pojav, zgodi se v manj kot 1 % primerih.

Pri vaši starosti obstajajo številne možnosti za celovito zdravljenje, na način, da se bolečinski občutki in drugi simptomi v celoti odpravijo. Ena od teh možnosti je zagotovo zdravljenje z manualno medicino.

Predlagam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij[/url], na pregledu pa vam bomo konkretno svetovali, kako naprej.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close