Najdi forum

mnenje za pregled

Spoštovani,

sem v 21 tednu nosečnosti in vas prosim za mnenje ali sem upravičena do pregleda srca našega drugega otročka na napotnico.

Imamo že eno hčerko, ki je bila pri 3 mesecih na pregledu v kardiološki ambulanti, ker je izbrana zdravnica ob rednem pregledu registrirala nežen sistolni šum.

Kardiolog je takrat ugotovil levo parasteralno nežen sistolni šum 1-2 stopnje in tih iztisni šum tudi nad bazo.
Na podlagi ehokardiograma pa so bile podane naslednje ugotovitve:
– norm. položaj in norm. povezave srčnih segmentov
– norm. dimenzije atrijev
– forsiran foramen ovale, 3 mm v premeru, hemodinamsko nepomemben levo desni shunt
– ni znakov za defekt v prekatnem pretinu
– morfološko norm. atrio- ventikularni zaklopki, norm. dopplerski zapis toka krvi, ni znakov za prolaps kateregakoli od lističev AV zaklopk
– norm semilunarni zaklopki
– levi prekat v diastoli meri 2,42 cm, primerna sistolna funkcija (FS 34%)
– levi aortni lok, ni znakov za odprt Botallov vod ali koarktacijo aorte
– perikard bp, izliva ni

Mnenje: strukturno zdravo srce, levo desni shunt skozi še prehoden foramen ovale hemodinamsko ni pomemben in predstavlja še fiziološki pojav.

Diagnoza: miniaturen ASD sec.

Se opravičujem za daljši tekst, ampak iz izvida ne znam povzeti za vas pomembne podatke. Nekaj podatkov sem izpustila. Če potrebujete še kakšnega jih bom dodala.

Najlepša hvala za mnenje in lep pozdrav.

Iz izvida, ki ga navajate, razberem, da ima vaša deklica strukturno normalno srce, oz. da nima srčne napake. Na podlagi kriterija srčne napake v družini vam ginekolog napotnice za pregled v fetalni kardiološki ambulanti ne more izdati.

Lep pozdrav,

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

New Report

Close