Mnenje o zobozdravstvu in zobozdravnikih
Pozdravljeni,
Rada bi povedala svoje osebno mnenje o nasih zobozdravnikih in zobozdravstvu.
Sprasujem se, ali tole vse skupaj postaja motece. Te cakalne dobe, pa odnos nekaterih zobarjev/ zobark je katastrofa.
Namrec, moja zobozdravnica je na nekih gobah zgleda. Gleda, tipa, vidi, da zobje ne stimajo. To bi vsak videl. Gnojen zob, vneto tkivo, vneta dlesen, vonj, to vsak bebo lahko oceni, da nekaj ni v redu.
Cakam sto let , da pridem na vrsto. Pisem, klicem, molim, da me napoti specialostom in ve kaksno stanje je, saj nisem prvic pri njej. .Ne … prvo pregled. Ok, da se zavaruje. Pridem koncno. Pogleda in vidi aha gnoj povsod… ne, se napotnice noce dat. Da jo na HITRO namesto zelo hitro. Cakalne dobe na hitro 1 leto. Jao jao…
Nekateri, ne vsi, zobarji in zobarke pri nas pojma nimate. Nekateri celo NE POZNAJO ZNAKOV paradontoze, vnetja, da ne govorim o drugih stvareh.
Nekatere ordinacije so naprej za eno stoletje. Medtem te zaostali v cajtu samo ruvajo zobe. Ne vedo, da ze obstajajo endodonti, ki lahko resijo zobe, paradontologi vseh sort, kirurgija je napredovala… ne eni so za cajtom, sam ruvaj ruvaj. Prvo ga se zajebe, potem bi ga pa ruvala.
Potem ga malo pusti, ajde se bom ze necesa spomnila. Potem zob umre trikrat. Potem.bi ga pa spet ruvala.
Slisis:ja kaj pa je to, zakaj je dlesen rdeca in krvaveca. To pa prvic vidim. Halo???
Moram reci, da pa ni cudno, da ljudje hodijo v tujino.
Tole je res ena velika katastrofa.
Prosim, ali ima kdo kako mnenje o kaksnem zobarju, dobrem in normalnem v Ljubljani in okolici, ne samoplacnisko, ker placamo zavarovanje!?
Pozdravljeni,
mi je res žal, da imate tako slabe izkušnje z zobozdravniki. Obstajajo dobri in slabi, tako kot v vsakem poklicu. Sama poznam veliko odličnih in vestnih zobozdravnikov, pa žal tudi nekaj slabih… Izbira je vaša. Če niste zadovoljni, lahko zamenjate. Kar se pa tiče čakalnih dob, pa zobozdravniki sami nismo nič krivi…to je pač sistem ZZZS. Vedeti morate tudi, da je v tujini isto; obstajajo dobri in slabi.
Srečno.
Zobozdravnica me je napotila na rentgen zaradi na pol izrascenega modrostnega zoba. Priporočila je določeno ambulanto, in da je rentgen 30€. ko pa sem vprašala ali lahko grem tudi v zd-ju, je rekla da ne morejo tako slikat oz.je boljša slika, plačljivo. Sama mislim, da je to izgovor in da hočejo tisti ambulanti narediti promet in je tak dogovor. Kaj mislite? Res mi je namreč škoda za navaden rentgen dati 30€.
Lp