Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Mnenje o prehrani

Mnenje o prehrani

Pozdravljeni,

Zanima me, kakšno je vaše mnenje o :

1.) Kombiniranju hrane (npr. ločevanje škroba in beljakov.), pravilnem zaporedju?

2.) O fitinski kislini v (polnovrednih) rastlinskih živilih? Ovirala naj bi absorbcijo mineralov. Glede na spodnji članek naj bi bil to dokaj resen problem. Vsaj delno rešljiv je z daljšim namakanjem na dol. temperaturi, kisanjem (testa), itd.

http://www.westonaprice.org/food-features/1893-living-with-phytic-acid.html

3.) O soji in sojinih izdelkih (tudi v povezavi z zgornjim vpr. in linkom) ? Moje izkušnje so bolj neg. kot poz.
Govori se, da nefermentirani izdelki iz nje niso priporočljivi oz. le v manjši količini (soja, mleko, tofu, …).

4.) O parazitih? Pripravljam se na čiščenje parazitov po metodi dr. Hulde Clark. Imate kaj izkušenj z metodo ali zapperjem?

5.) Katero literaturo, strokovnjaka ali pristop mi lahko priporočate v zvezi z zgornjimi temami (prehrana, itd.) ?

6.) Kaj priporočate v primeru zdravljenja zoba?

7.) Imate kaj izkušenj z AMP analizatorjem krvne slike?
http://www.analizator-amp.com.ua/en/

Hvala za odgovore

Sebastjan Z.

Prosim, g, Golenhofen, za mnenje o zadahu. Kakšni so lahko vzroki, poleg kandide, zakisanosti?
Prisotne je nekaj obloge na jeziku.

1. Iz medicinskega stališča ni nobenega vzroka, da bi ločevali hrano, saj telo vse encime izloči naenkrat /tako za presnovo beljakovin, kot za OH).

Zelo smiselna se mi zdi prehrana, ki jo je opisala moja žena v tem članku:
http://helena-golenhofen.blogspot.com/2011/03/hujsanje-kaksen-naj-bo-jedilnik.html

2. Polnovredni izdelki so boljši kot prečiščeni. Polnovredno hrano je potrebno uvajati postopoma, še posebaj, če imamo “bolno” črevesje – kar veliko ljudi niti ne ve. Drugače pride do vretja, vetrovov, driske, glivic … Tudi je pomembna količina, predvsem pri OH, in termična obdelava.

3. Soja spada med glavne alergene. Tudi pospešuje delovanje estrogenov, veliko je je gensko manipulirane. Vse to so razlogi, da s sojo ne pretiravamo.

4. V ordinaciji sem kar nekaj let preizkušal metodo in zapperje – imel sem jih 20 in vse vrgel vstran, ker niso bili dovolj efektivni. Čiščenje po njenih navodilih z zelišči pa je v redu. Zdaj raje uporabljam izvlečke zelišč in olje, obogateno s kisikom (izdelek se imenuje Rizol), ker močnejše deluje in ga bolje prenašamo. Zelišča od dr. Clark so nekatere močno zaprla in po nekaj dni niso čli na stranišče.

5. Največ literature je v nemšlini – jo znate dovolj dobro?

6. Kaj pa je narobe z zobom?

7. Sem zelo skeptičen, ali so rezultati ponovljivi – ali bi dal aparat enake rezultate pri npr. treh zaporednih krvnih testih v razmaku ene ure.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Super.

1. Zanimivo, nekateri zdravniki priporočajo kombiniranje.

Ločevanje beljak. in OH se priporoča, ker naj bi beljakovine in encimi,
ki le-te razgrajujejo, zahtevali kislo okolje, OH pa alkalno. V nasprotnem
primeru naj bi prišlo do gnitja B, vretja OH (poenostavljeno).

Zgleda, da vaša žena tudi ločuje oz. kombinira hrano. Zakaj naj bi sadje vrelo, če ga jemo za večerjo? Zanimivo se mi zdi, da omenja tudi krvne skupine.

Alternativni način klasičnemu kombiniranju je hranjenje po vrstnem redu-po plasteh (sequential eating): najprej hitreje prebavljiva hrana (in redkejša), najkasneje pa težje prebavljiva hrana – v istem obroku. Sam oba načina še preizkušam, oba pristopa imata svoje pluse (hrana ne obleži tako kot pri mešanju) in minuse.
http://www.drbass.com/sequential.html

2. Polnovredni izdelki so se mi zdeli v redu, dokler nisem prišel na informacijo o fitični
(fitinski) kislini, ki je je največ v otrobih in veže fosfor, pa tudi kalcij, cink, železo.
Monogastrične živali in človek tega ne more povsem presnoviti. Pri krmljenju živali zato nekateri
dodajajo encim fitazo pri ljudeh pa je znanih več postopkov: običajno namakanje naj bi delno
pomagalo, obstajajo še bolj učinkoviti postopki namakanja in fermentiranja. Tudi encime bom verjetno preizkusil, če jih bom kje dobil.

Nekaj linkov o fit. kislini:
http://nutrigenomika.wordpress.com/2010/07/07/razbijamo-mite-zdrave-prehrane-neolusceno-polnozrnato-in-surovo-se-ne-pomeni-tudi-zdravo-1/
http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/04/new-way-to-soak-brown-rice.html

Zanimiva je tudi nixtamalizacija koruze, postopek, s katerim so amer. domorodci preprečevali pelagro (koruza je bila njihova glavna hrana).

3. Zanimivo, da sem nekoč ob obilnem uživanju tofuja izgubil potenco. Sumil sem sojo, saj
ima veliko isoflavonov (“estrogen”) in fit. kisline, ki ovira cink in druge minerale. Poleg
tega naj bi soja povzročala probleme s ščitnico, itd. Je pa res, da sem bil na veganski dieti.
Vse to naj bi veljalo za nefermentirano sojo (tofu, soj. mleko, soja). Miso, tempeh, natto naj bi bili ok.

4. Tudi sam sem si izdelal zapper. Zanimivo bi bilo preizkusiti “orgonski” zapper.
Sam sem naročil iz Švice le olje črnega oreh, pelin in klinčke sem pa sam zmlel in dal
v kapsule. Kateri Rizol pa uporabljate? Na tem linku:
http://www.biopureeurope.com/rizol-10-in-1-mix-ozonated-body-oil.html
nekateri sploh ne vsebujejo orehovega olja. Pa je orehovo olje sploh učinkovito, če ni iz črnega oreha?

Pa še nekaj – kaj menite o izdelavi in uporabi Syncrometra po dr. Clarkovi?

5. Vesel bom vsakega naslova knjige, nekaj sem jih našel že na forumu. Bolj je vprašanje, kje bom dobil te knjige kot če se mi bo uspelo naučiti nemško.

6. Ugotovili smo, da je zob, ki ga zdravim, že mrtev. Zanimalo me je s čim ga bo zobozdravnica
zdravila (rekla je da s kalcijem in da prej ni bilo dobro narejeno), tako da me zdaj zanima ali
je mrtev zob bolje izpuliti in zakaj? Bi ga pogrešal.

7. Dovolil si bom še par kratkih vprašanj, čeprav jih je še veliko več:

-Kelacija (chelation) EDTA – kaj menite o tem?
-Nekateri trdijo, da so probiotiki v kapsulah bolj učinkoviti, ker pridejo dlje kot
ostali in preživijo želodčno kislino. Kako je s tem?
-Ali je pogosto pitje čajev namesto vode v redu?
-kaj menite o MMS (NaClO2) in zdravljenju z njim?
-ali se da v tujini dogovoriti za bazične infuzije (kje, cena)?

Hvala za vse

Upam, da se v prihodosti oglasim pri Vas.

Še tole pomembno vprašanje sem pozabil v zvezi s paraziti: Ali je surovo mleko kritično za uživanje?

Na forumu sem videl, da ste že govorili o tem, zato lahko to vprašanje izbrišete.

Jedilnik si moramo sami določiti, opazovati telo, kaj mu ustreza. Sam zagovarjam bazično prehrano, zelo pomemben je izvor živil.

Potenco ste izgubili zato, ker ste imeli premalo testosteronov in preveč estrogenov.

Mrtvi zobje začnejo s časoma razpadati, zato so odličen vir vnetij (fokusov). Takšen zob proizvaja strupe in obremenjuje imunski sistem. V moji oprdinaciji še ni bilo rakavega pacienta, ki ne bi imel v ustih nekaj mrtvih zob.

Kelate poznam in so pri določenih boleznih nepogrešljivi. Tudi pri probiotikih ni enoznačnega odgovora, včasih priporočam tekoče, včasih v kapsulah. Najbolj ke pomembna količina in vrste sevov.

Telo najprej potrebuje vodo, čaji so dodatek. Do MMS sem kritičen, kdo izvaja bazične infuzije in kako uspešno pa ne vem.

Vsa surova živila, tudi solata, sadje in zelenajva, so kritični glede parazitov. Če je v telesu vse OK, paraziti ne morejo preživeti (razen izjem). V mleku je veliko drugih kritičnih snovi, po mojem pa ni parazitov.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Kje menite, da so bili vzroki? Kolikšen vpliv ima prehrana?

lp

Hrana vpliva na naš hormonski sistem. Tako npr. hrana z veliko OH in soja pospešita nastajanje estrogena. Če ima moški preveč estrogena, nastane neravnovesje s testosteronom in posledica je lahko impotenca.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni,

slišal sem, da je potrebno ob jemanju omega3 maščobnih kislin dodatno jemati vitamin E (kot antioksidant), da preprečimo oksidacijo teh maščob v telesu. Mišljeno je bilo sicer za ribje olje. Zanima kaj menite o tem.

Ravno nasprotno: dr. Johanna Budwig, ena največjih strokovnjakin za olja in oksidacijo je izrecno poudarila, da poleg lanenega olja (ki vsebuje izredno veliko omega 3 mašč. kislin) ni dovoljeno jesti antioksidantov (mišljeni so tisti v umetni obliki).

Ne: ribje olje (preveč obremenjeno s težkimi kovinami ozirome ne veste, koliko jih ima) in sintetični vitamin E

Ja: laneno olje in naravni antioksidandi (iz živil).

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

No, mislil sem vitamin E iz olja pšeničnih kalčkov, se opravičujem, ker nisem omenil (D-alfa tokoferol).

New Report

Close