Najdi forum

Mnenje- naklonjenost sodelavki

Pozdravljeni.

Potrebujem mnenje širše javnosti. Mož je pred pol leta dobil novo sodelavko, ki je zelo športno naravnana…vsaj tako on pravi. In takrat so se začele pojavljati spremembe pri njem. Precej je shujšal, začel se je ukvarjati z dvigovanjem uteži, hojo v hribe za katero je vedno govoril, da to ni zanj. Zamenjal je vso garderobo (tudi na podlagi nove teže). Pravi, da nimata nič razen zelo dobro se razumeta. Pošiljata si slike preko sms, če kdo od njiju kam gre od sončnih zahodov do sončnih vzhodov tudi, ko greva midva kam…ona tudi slike sebe.

Menita se za hribe, da bosta šla sama in na izlet (mene in otroke ne pelje prav pogosto, ker je predrago). Naj omenim, da ima ona tudi partnerja in otroka…ampak je baje bolj odprta….

Zanima me kako vi na to gledate in če se vam zdi normalno. Moje mnenje njemu je bil, da se mi ne zdi to ok. Ko gresta na službeno pot nimam vpliva in tudi temu se ne morem izognit…služba je služba.

lp,

Spoštovani,

v okviru svetovanja v podobnih situacijah ocenimo ali so signali, ki prihajajo iz strani partnerja taki, da upravičeno vzbujajo vaš sum ali pa se dogaja nekaj običajnega in si vi iz določenih razlogov situacijo neustrezno razlagate kot sumljivo. Iz vašega zapisa je videti, da gre za prvo možnost – da signali upravičeno vzbujajo vaš sum, da nekaj ne štima. Mislim, da se bo tudi večina bralcev strinjala s tem in verjamem, da na nek način to veste tudi sami. Torej, če je vaše vprašanje “ali je tako partnerjevo vedenje običajno”, jaz menim, da ni. Seveda pa iz tako malo informacij, ne moremo sklepati kaj natančno se dogaja, kako si vi to interpretirate, kakšna je vajina veza sicer, kako dejansko partner doživlja odnos z vami in s sodelavko itd.

Če želite sami malce raziskovati, kako si situacijo razložiti in kako morebiti ukrepati, vam predlagam knjigo Emocije, Zoran Milivojević, poglavje Ljubosumje. Tam je lepo razloženo kdaj je ljubosumje na mestu kdaj pa ne.

Lahko vam prav pride pobrskati po mojih odgovorih na temo prevare:
Partnerske težave
Varanje
Nič ne pomaga

in na temo psihološke pogodbe med partnerjema in kako izbiramo partnerja:
Ignoriranje
Izdaja zaupanja in kako naprej
Naj ostanem ali grem?
Izmučena od “vzgajanja”
Nasvet v zvezi z ločenim moškim
Izbira slabih moških

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: uros@revitacenter.si url: revitacenter.si

New Report

Close