Mnenje glede zdravila Primolut Nor
Spostovani. Prosim vas za mnenje glede ustreznosti zdravila Primolut Nor v mojem primeru. Pred tremi meseci sem dobila izvid brisa po Pap, in sicer C25. Niso me poslali na kolposkopijo, temvec so mi opravili biopsijo maternice, kjer pa ni bilo zaslediti rakastega obolenja. Ker imam velike tezave z menstruacijo (stara sem 51 let, krvavim pa kar na vsakih 14 dni), sem odsla se po drugo mnenje. Tu so me poslali naprej na kolposkopijo zaradi pozitivnega brisa MV, ker se glede tega ni v preteklosti v bistvu nic naredilo. Ta pregled imam 3.2.16. Slabo se pocutim, sem nenehno utrujena, izredno slabo in malo spim, najvec stiri ure na noc, sem tudi shujsala, sploh ne maram vec sladkega, kar je po eni strani dobro, spolnost me ne zanima. Imam tezave z nohti, lasje se mi prevec hitro mastijo, sem razdrazljiva, pesiisticno razpolozena, na case imam tezave s spominom, in kar je zelo motece,poleg bolecin v predeu maternice in jajcnikov imam izredno srbece bradavice in kolobarje okrog njih. Zaradi krvavitev so mi predpisali hormonsko zdravilo Primolut Nor. Zanima me, glede na vse zapisano, ce je zame sploh v redu, da imam to terapijo(dobila sem 4 skatlice) glede na moje stanje in ce bi bilo bolje, da bi namesto tega zdravila jemala bioidenticne hormone in katere? Najlepsa hvala za vas odgovor.