Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Mnenje endokrinologa o zdravilu Propecia-finasterid

Mnenje endokrinologa o zdravilu Propecia-finasterid

Spoštovani,

pred kratkim mi je dermatolog predpisal zdravilo Propecia, namenjeno namenjeno preprečevanju izgube las . Kot sem sam raziskal Propecia preprečuje oz. zmanjšuje hormon DHT v telesu. Na internetu sem prebral mnogo grozljivih zgodb o stranskih učinkih o katerih mi moj dermatolog ni povedal nič.Začel sem se spraševati kako sploh lahko dermatolog predpisuje zdravilo, ki vpliva na hormone v telesu. Upam, da poznate zdravilo, razumete mojo bojazen in mi lahko svetujete ali je varno uživati omenjeno zdravilo.

Za pomoč se vam vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Propecia (finasterid) je zdravil, ki blokira pretvorbo testosterona v dihidrotestosteron DHT. Uporablja se zdravljenje moške plešavosti. Glede navodila proizvajalca ima lahko cel niz neželenih učinkov: glavobol, slabosti, vrtoglavice, impotenca, upad libida, otekanje rok in nog, otekanje prsi….Glede tega priporočam posvet z zdravnikom, ki vam je zdravilo predpisal.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close