Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje MNENJE DR. JERMAN KAČIČ, METELKOVA

MNENJE DR. JERMAN KAČIČ, METELKOVA

No, ker vidim da imate kar izkušnje…kaj pa z dr. Jerman Kačič ?
Imate izkušnje z njo ? kakšna se vam zdi ?

Meni se zdi ona zelo strokovna (ima tudi licenco za NS), a hkrati zelo neosebna. Kdor želi gin., s katerim bi se tudi kaj pogovorila, se nasmejala…in ki bi se ozirala na hormonalno stanje nosečnic…no to P.Jerman Kačič ni. Je pa kot rečeno zelo strokovna, a brez odvečnih besed, čvekanja. Meni to zaenkrat ustreza, čeprav je včasih res že malo preveč brezosebno in hladno.

Jaz sem bila pri njej na nuhalni. Ker sem imela, kot se je izkazalo pozneje, zakasnelo ovulacijo, me je moja ginekologinja prezgodaj napotila na ta pregled, saj sem bila noseča manj časa. No, ko se namestim na stolu in me ženska začne pregledovati z uz je bilo v hipu konec. Nekaj si je zamrmrala v brado in mi rekla, naj se kar oblečem. Ko sem jo debelo pogledala mi je zabrusila, da ne ve zakaj ginekologi kar pošiljajo na te preglede prezgodaj in naj pridem čez kake tri tedne. Moram reči, da sem bila kot bi me nekdo polil z mrzlim tušem, nič kriva, pa taka neprijazna reakcija. Na srečo je njena sestra zelo prijazna in mi je dala nov datum. Ker pa je nekaj prišlo vmes sem par dni prej klicala, če me lahko prenaroči. Sestra je bila spet prijazna in mi je dala nov datum, rekla pa je še, da ima tisti dan zdravnica že dve naročeni, ampak da bo verjetno lahko vzela še mene. No, naslednji dan me je poklicala, da bo zdravnica vzela samo dve in da naj si poiščem pregled kje drugje. Klicala sem naokoli, pa niso nikjer imeli prosto, zato sem klicala nazaj in jo lepo prosila, če me res ne more vzeti čeprav me je prej naročila, zato tudi nisem iskala drugje. Šla je vprašat zdravnico in mi sporočila, da zdravnica ne bo vzela več kot dveh in da mi žal ne more pomagati. Na koncu sem le prišla do pregleda pri Pušenjaku, tisti dan nas je bilo zvečer kakih 8 v čakalnici, pa je sprejel vse, bil prijazen, skratka popolno nasprotje Kačičevi. Sama vem, da me tja tudi slučajno ne bo nikoli več.

Tudi jaz hodim k dr. Kačičevi. Moje mnenje je podobno kot mmenje Milke. Zelo stokovna in totalno brez osebna. Nisem še noseča, zatorej ne vem kaj se dogaja z hormoni v nosečnosti. Tako, da zaenkrat z Kačičevo zadovoljna. zvem kar rabim in to je to.

lp

Pri njej sem bila samo enkrat na hitro,tako da težko kaj več rečem,me pa zanima če katera hodi k dr.Barbari Rojnik (sosednja vrata) ker jo mislim zamenjat,meni se zdi včasih že kar malo nesramna, in sem dolgo časa odlašala ker vsak ima kdaj slab dan,ampak sedaj sem že prevečkrat naletela na njene čudne izbruhe,
pa me zanima če ima katera izmed vas slabe izkušnje z njo?
Hvala za odgovor,pa se opravičujem wahoo ker sem kar uskočila z drugim vprašanjem.
LP

Ni panike…

No, sej to sem mislila…
sama sem recimo gobec….vedno si vse upam vprašat…nisem tiho….sam pri njej pa kr sem….mislm halo ?
Zdej v nosečnosti ne bom menjala….nima smisla…
No, sicer prav slabih izkušenj res nisem imela….odgovori mi kar vprašam ( kar se spomnim vprašat, ker je vse tako hitro ) ampak sej veste, ko si noseč bi kr kakšno lepo besedo rad slišal, malenkost poklepetal…
precej bolj sproščeno vzdušje bi bilo…

tak je recimo moj ležeči zdravnik, faca svetovna….pa kljub temu profesionalen…

škoda res…

lahko ti povem še moje izkušnje z njo… ona je bila moja prva ginekologinja in
se spomnim da mi že od začetka ni bila všeč ampak ker je imela res fajn sestro sem kar vztrajala, potem se mi je pa zgodilo da mi je zrastla neka bula v dojki in ko sem prišla na pregled me je z takim obrazom pregledala in odslovila z napotnico za mamografijo da sem šla od nje čisto prestrašena in popolnoma brez pravih informacij, k sreči sem takrat prek znanke naletela na informacijo da je v postojni ena res fajn zdravnica za dojke (ne spomnim se priimka) in ko sem šla tja so mi globoko odsvetovali mamografijo ker sem PREMLADA in da lahko škodi. pregledala me je z ultrazvokom prepovedala jemanje kontracepcijskih tablet
dobila sem tudi vse ostale informacije in po kakšnem letu večkratnih obiskih in pogovorih se mi je bula sama od sebe zmanjšala in izginila.

v glavnem k jermanovi sem šla potem samo še ko je bilo najbolj nujno in ko sem bila nazadnje pri njej me je nadrla češ da preveč sprašujem.
potem sem vzela kartoteko in odšla v zd Fužine k doktor Gašper Urški in še ne morem verjet da je lahko taka razlika med enim in drugim zdravnikom.

po mojem mnenju Jermanova niti slučajno ni profesionalna ker prva stvar ki naj bi jo profesionalen zdravnik imel je en normalen osebni kontakt.

če si noseča in plačuješ ginekologa ti bi svetovala da izbereš drugega,
če se le da, ker vem da je en normalen pogovor z ginekologom ko pričakuješ dojenčka neprecenljiv.

meni je se ok, ker imam za g raje nekoga, s katerim sem malo bolj na distanci. uz sem imela precej krat vec, kot je treba, tudi razlozila je, kar sem zelela vedeti. navadno je res stroga in resna (boji se je celo moj moz, haha), a sem jo videla tudi ze na prijazne dneve. drugace me pa moti, da ima zadnje case grozno guzvo. lp

Dobra stvar je še to, da sem bila vedno na vrsti na minuto takrat, ko sem bila naročena, pa sestra je prijazna:-). Men je bilo kar pomembno, da mi ni bilo treba zaprvljat časa v čakalnici. Mal razočarana pa sem bila nad tistim pregledom po porodu, ampak kaj čmo.

Uf, ob omembi njenega imena me je zmrazilo. Tudi jaz sem spremenila in šla drugam. Strokovnost – meni je na UZ ugotovila dvojčka, na ginekološki pa so ugotovili, da gre za pregrado in ne dvojčka (dve gestacijski vrečki je rekla, da vidi). Mimogrede, ugotovitev na Ginekološki je bila pravilna. Je pa to bilo nekaj let nazaj. Predstavljajte si šok!

New Report

Close