Najdi forum

Spoštovani,
pošiljam vam rezultate fMRI slikanja cervikalne hrbtenice s prošnjo, da mi poveste ali sem primerna za terapijo po vaši metodi?

“Cervikalna hrbtenica ima zravnano lordozo.
Videti je degenerativne spremembe hrbtenice, ki so močno izražene od C4-5 do C6-7:iregularnosti krovnih plošč z robno osteofitno apozicijo, pridružene so degenerativne spremembe malih sklepov.

Prisotne so spremembe signala iz subhondralne spongioze v zvezi z degeneracijo;drugih sprememb intenzitete signala iz skeleta ni videti.

Signal iz diskusov je T2 hipointenzivno spremenjen.

Cervikalni diskus C2-3 ima še ohranjeno višino in konturo. Spinalni kanal je primerno širok. Cervikalni diskus C3-4 ima ohranjeno višino in konturo. Spinalni kanal je primerno širok.

Cervikalni diskus C4-5 je malo znižan.
Diskalna kontura je izbočena na celotnem obodu, predvsem anterolateralno jo obdaja robna osteofitna apozicija. Postcentralno in predvsem desno posterolateralno je videti diskalno ekstruzijo:prednji likvorski prostor je stisnjen,medula je malo odmaknjena posteriorno, ne kaže sprepemb signala.

Cervikalni diskus C5-6 je znižan. Diskalna kontura je izbočena na celotnem obodu, obdaja jo osteofitna apozicija;posterocentralno je videti subligamentno ekstruzijo, ki pomika posteriorno medulo, jo imprimirav centralnem delu anteriorne konture. Koliko je mogoče oceniti medula ne kaže sprememb signala. Zmerno zoženje foramnov.

Cervikalni diskus C6-7je znižan. Diskalna kontura je izbočena na celotnem obodu, obdajo jo robna osteofitna apozicija. Likvorski prostori ob meduli so močno zoženi, zmerno zoženje foramnov.

V duralni vreči ni videti patoloških formacij. Medula ne kaže patoloških sprememb signala.

Preiskava prikaže težje degenerativne sprememebe cervikalne hrbtenice od C4-5 do C6-7:v višini C4-5 je videti posterocentralno in predvsem desno posterolateralno diskalno ekstruzijo,ki imprimira meduo na desni strani;v višini C5-6 je videti posterocentralno subligamentno ekstruzijo, ki pomika posteriorno medulo z globalnim diskalnim izbočenjem, ki zožuje močno likvorske prostore ob meduli.”

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Željka A.

AREA VIVA Inštitut za zdrav življenjski slog Institute for Healthy Lifestyle Igriška12,1000 Ljubljana, SLO tel.:00 386 1 423 91 00, www.areaviva.si Željka Augustinovič dipl.SD.,specializ. umetnostne terapije vodja programa Osnovna šola hujšanja [email protected]

Pozdravljeni,

izvid kaže na precej izražene spremembe v spodnjem delu vratne hrbtenice. Zelo pozitivno je to, da hrbtenjača na nobenem od predelu ni prizadeta, na kar kaže normalen signal medule. To pomeni, da znaki mielopatije (zaenkrat še) niso zaznani.
Kljub izčrpnemu dopisu pa žal manjka opis simptomov, da bi vam lahko podal bolj natančen nasvet. V kolikor gre za bolečinske občutke, je stanje lahko popolnoma ozdravljivo, tudi s pomočjo tehnik manualne medicine, v primeru prisotnosti nevroloških znakov pa gre za precej bolj resen problem.
Zgolj na podlagi prepisa izvida ocenjujem, da operativni poseg ni potreben. Priporočam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij, s seboj pa prinesete tudi vse izvide in slike.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani,
hvala za mnenje o izvidu.

Kar se tiče težav, ki sem jih imela, januarja letos, ko se je vse skupaj pričelo te so bile; nenadna huda vrtoglavica, ki ni bila povezana z nenadnim zasukom glave, sledil ji je močen migrenski glavobol, bruhanje, mravljinjčenja 4 in 5 prsta na obeh rokah, vrtoglavica pri obračanju glave levo-desno, predklon, piskanje v ušesih, mravljinčenje levega občasno tudi desnega nožnega palca, fascikulacija sprednje tretjine jezika, 1x urinska inkontinenca, bliskanje pri zaprtih očeh (levo oko), mravljinjčenje zgornje čeljusti, nekoliko slabši ahilov refleks na levi nogi..

V roku 3-4 tednov so simptomi zlagoma izzveneli, razen piskanja v ušesih in mravljinjčenja 4 in 5 prsta na obeh rokah (povezano je z ležečim položajem oz. s spanjem na boku).

Težave so se po 4 mesecih znova pričele, konec maja, torej pred cca 2 tednoma, v obliki rahlih vrtoglavic. Zdaj lahko spim le s spodvihano brisačo pod vratom pa še to le na hrbtu, ker če se obrnem na bok mi takoj začne piskat v ušesu, mravljinčit po obrazu in lasišču, kmalu zatem pa tudi 4 in 5 prst na roki (če sem na desnem boku je desna roka in obratno, če sem na levem boku)

Kar me skrbi, ker tega ni bilo doslej, je pojav mravljinjčenja lasišča in predvsem desne strani obraza, tudi, ko sem pokonci.
V vmesnem času, ko sem čakala na vaš odgovor sem se informirala preko spleta, kje in na kakšen način si pomagat. Tako sem prišla do informacij za Discogel terapijo, za katero že imam datum, vendar bi vas vseeno prosila za vaše mnenje ali bi bilo smiselno prej poskusit z manualno terapijo oz. ali sploh pride vpoštev?…

Najlepša hvala za odgovor, Željka A.

AREA VIVA Inštitut za zdrav življenjski slog Institute for Healthy Lifestyle Igriška12,1000 Ljubljana, SLO tel.:00 386 1 423 91 00, www.areaviva.si Željka Augustinovič dipl.SD.,specializ. umetnostne terapije vodja programa Osnovna šola hujšanja [email protected]

Pozdravljeni,

na podlagi simptomov, ki jih opisujete s precejšnjo gotovostjo sumim, da gre za t.i. cervikokranialgijo oziroma sindrom hrbtenične arterije, ki nastane kot posledica obrabnih sprememb v vratnem delu hrbtenice. Stanje ni resno, verjamem pa, da povzroča številne težave.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Za potrditev diagnoze bi nujno potrebovali RTG slike vratnega dela hrbtenice. Ko pridobite slike, se naročite na pregled v eni od naših ordinacij. http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Napotnico za rentgen vam lahko izda osebni zdravnik.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Najlepša hvala za vaš odgovor. Ko opravim s posegom Diskogel terapije bom stopila do osebnega zdravnika za Rtg vratne hrbtenice in se oglasim pri vas.

Lep pozdrav, Željka A.

New Report

Close