Najdi forum

Spoštovani,

imam 13 mesečno hčerkico. Zanima me ali Hippov čaj škoduje zobem. Spije ga do 8 dcl na dan. Moram reči, da ko pije na flaško, ga pije in nikoli to ne zamenja za dudo varalico. Že dobra dva meseca se učiva piti iz kozarčka (imam tudi poseben nastavek) vendar zaenkrat ni uspeha. Ko vidi nastavek se vse konča ; tako,da proba piti samo s kozarčka mokri pa smo na koncu obe.
Drugo vprašanje.Zvečer mi spije 2 dcl mleka in vedno mi zaspi. Tako da vso potrebno umivanje opraviva pred tem. Zobke si potem umijeva šele zjutraj.To verjetno ni tako škodljivo, ali pač?
Sedaj ima pet zobkov in ven prihaja prvi kočnik, kdaj naj grem na preventivni pregled.

Hvala za odgovore

Spoštovana Mateja,

na vaše vprašanje je že odgovor pri Romani (?!).
Lepo pozdravljeni!

Spoštovani

Najprej se opravičujem za zamenjavo imena. Namreč sva dve, ki občasno piševa na forum.
Vašega cenjenega odgovora ne najdem. Verjetno zato, ker sem pozabila prvič pozabila napisati temo.
Ko sem pa vam drugič pisala, pa sem pozabila spremeniti ime. Nenamensko, sorry!
Prosim za odgovor in lep pozdrav!

Romana

Spoštovana Romana,

odgovor na vaše vprašanje je pod temo “Sklenina”. Če kliknete na možnost “odpri niti”, ga boste videli, ker je le nekaj vprašanj nižje.
Lepo pozdravljeni!

Pozdravljena!

Osebno mislim, da JE škodljivo, če otrok po umivanju zob še kaj je ali pije. Pa ne gre toliko za škodljivost mleka samega, kot za navado. Otrok se bo naučil, da je sicer pomembno umiti zobe, ampak vseeno kdaj, prej ali potem. Kar pa žal ni res. Navadite jo, da po umivanju pred spanjem NIČESAR več ne jemo ali pijemo, razen vode. Ali pa si je potem treba umit zobe še enkrat. Vztrajajjte pri umivanju zob po vsakem obroku, če se le da! Boste videli, uspeh ne bo izostal!
Sama sem obe hčerki tako učila. Danes sta stari 13 in 16 let, pa imata obe popolne zobe, brez ene same plombe! Ne rečem, da samo zaradi umivanja, ampak se mi zdi, da je to zelo pomemben dejavnik.

Pa veliko sreče!

Maja

Zdravo!

Hvala za odgovore in za nasvet. Nekaj bom morala spremeniti, da mi ne bo zaspala med pitjem mleka, ker nimam srca, da bi jo zbudila.

lp

New Report

Close