Mnenja – OŠ Vida Pregarc
Že večkrat sem slišala, da otroci od tam s prehodom v sredno šolo nimajo še osnove ne, kaj šele kaj drugega… da ni nikakršnih kriterijev glede ocen – vsi odlični, v srednji šoli pa sami problemi…
Vem da je to tudi od vsakega posameznika odvisno… ampak … vsak pravi, da je šola na splošno na zelo slabem glasu ….
Že v vrtcu sem slišala mame, ko so se pogovarjale ( malo sem prisluškovala ) da na to šolo otrok že ne bodo vpisale….
Zdaj me pa skrbi, ker letos prične hči s 1 razredom…. in je ta šola najbližje našemu domu.
Uf, tukaj ti pa težko pomagam. Moja otroka sta še bolj pri majhnih… Jaz sem zaenkrat zadovoljna, čeprav sta oba še v prvi triadi. Je pa kar “trdo delo”, vsaj pri starejšem je učiteljica zahtevna tako glede znanja, pa tudi zvezki in izdelki morajo biti lepi in natančni. Jaz zaenkrat kakšnega popuščanja ne opažam, meni se zdi prav, da je nek red in nekaj zahtevano od otrok. So pa relativno ajhni razredi, kar je super, saj je delo lažje. Dejavnosti in krožkov je kar veliko, otroka se ukvarjata z dvema športoma, pa nam ni treba popoldne nikamor hodit, vse uredijo v času podaljšanega bivanja.
Poglej si pa tudi njihovo spletno stran.
Odličnih je na vseh šolah po mojem mnenju preveč, kako točno je tukaj ne vem, žal nimam vpogleda. Je povsod tako, da na SŠ (sploh gimnazije) pridejo praviloma odličnjaki, tam se pa potem lepo razdelijo med 1 in 5, ne glede na OŠ, s katere prihajajo.
Pojdita s hčerko na spoznavni dan, ki bo te dni, pa boš sama dobila vtis.
Na druge mame se pa ne oziraj preveč, če jih ne poznaš dovolj – obstajajo tudi take mame, ki so pripravljene dan za dnem voziti otroka čez pol mesta, da bo hodil v “fensi šolo”. Pa imajo take mame kakšen konkreten razlog “da sem pa že ne”, ali se jim samo Poljane zdijo bolj nobel, pa še vedno dovolj blizu?
Življenje šoli dajejo starši, učitelji in učenci. Vse troje pa je “živo” in v devetih letih se marsikaj spremeni.
Kaj pa punčka pravi? Kam pa bo šla glavnina skupine iz vrtca? Ne zanemari tega vidika!
Ne vem, kje stanujete, ampak razmisli, kako je s potjo na bolj oddaljeno šolo. Kdaj bo otrok lahko šel sam v šolo?
Moje mnenje je pa tako,moj otrok je hodil tja v prvi razred,sicer zelo zadovoljna z učiteljico res je delal z njimi,glede ustvarjanja maksimalno,ampak ko je prišel v drugi razred,druga OŠ..je imel zelo slabo podlago,npr.branje,pisava..ko smo primerjali njegove nove sošolce,je bila učiteljica zelo zaskrbljena,kaj so delali v prvem razredu.Pa še okolica šole mi ni bila varna,vlak,igrišče zunaj zelo slabo,nobenih igral…pa telovadnica na drugi šoli…kar nekaj pripomb no.Je pa fino,ker so male skupine otrok,tako da bi bil lahko boljši uspeh.LP in srečno.
Nam so vzgojiteljice v vrtcu odsvetovale vpis na to šolo, tako da neposrednih izkušenj nimam, ker sem otroke drugam vpisala. Kakor pa slišim od drugih, imajo otroci v srednjih šolah res kar precej problemov. Razmisli o OŠ Vodmat, ni daleč, je pa bila zelo v redu šola, vendar so moji otroci OŠ že končali, tako da o trenutnem stanju nisem informirana.
kakšno nakladanja, smo slišale itd itd
sama sem obiskovala solo kot otrok,
povsod se je potrebno maksimalno učiti, moji otroci so zadovoljni nivo znanja ni nič slabsi kot kje drugje, Otroci brez problema naredijo gimnazijo, le učiti se je treba.
Brez ucenja pa ne gre niklje. Učiteljice so v redu kot povsod pa tudi tu kakšna izstopa.
V letu 2010 so dobili novo ravnateljico. prejšni dve sta vozili v redu, tako da ni bilo nikoli nobenih problem tudi izven solskega okoliša.
” ena od tam” pa
Lep pozdrav!
Pred 5 leti sem, končala šolanje na Osnovni šoli Vide Pregarc, in moram reči, da je šola več kot odlična,tisti, ki pravijo da odideš iz šole brez predhodnega znanja je odvisno od posameznika,šola ni lahka,moraš se učiti.Sedaj tudi moj brat obiskuje OŠ in smo še bolje zadovljni, od njih zahtevajo res veliko vendar je to dobro.Tako da ne poslušajte drugih,če boste delali z otrokom in če bo on priden bo pridobil še veliko znanja.
LP
jst hodm na Vide Pregarx, pa lahk rečem, da je fajn šola 🙂
pa prov fajn se mamo!
če smo vm že tok gnila šola, pa da nč ne znamo poglej to preden lažete
moškrič ma 2x več učencev kot vide pregarc, pa vide pregarc več priznanj dobi!
veliko učencev OŠ Vide Pregarc, se je zapisalo med najboljše v Sloveniji!
tko, da ne pluvite po šoli, če ne hodte nanjo!
Sama sem učiteljica na ljubljanski OŠ in od kolegic slišim ne preveč dobro mnenje o kadru na tej šoli. Tudi vodstvo je bolj “ubogo” … Imam pa znanko, ki tam poučuje in moram reči, da je zelo dobra učiteljica – v ta opis sodi tudi pridevnik zahtevna, kar pa sploh ni slabo. Tudi sama od otrok zahtevam maksimum, kar je v današnjih časih nujno potrebno. Ker pa živim v bližini šole, razmišljam, da bi nekoč svoje otroke vpisala kar na to šolo, saj se je za uspešnost treba boriti povsod. Sem mnenja, da se vse začne v družini – otrok doma dobi zgled, da mu znanje postane vrednota. Šola naj bi to le spodbujala. Prevzgajati pa je v današnjih časih težko oz. včasih zaradi omejenosti staršev nemogoče.
Pa res ni dobro komentirati o nečem, kar ne poznaš. Jaz hodim kot mama v to šolo že 22 let. Se sliši čudno, pa je vndarle res, saj so moji otroci tako različnih starosti.
Pridite v šolo in jo sami spoznajte, potem pa pojdite v druge ljubljanske šole. Morda se v enem dnevu ne more spoznati vsega, a že obnašanje otrok po hodnikih veliko pove.
Prav je napisal nekdo, da se vse prične doma, predvsem vzgoja. V šoli se poizkuša dati znanje, učiti pa se je treba doma. Če pa pridno poslušaš učitelje in si poleg tega še bister, pa morda doma ni treba toliko časa vlagati v učenje.Ta šola otrokom nudi vse! Če le želijo in imajo voljo. S te šole je izšlo mnogo univerziteno izobraženih ljudi, mnogo zelo uspešnih v svojem poklicu.
Grdo od vzgojiteljic v bližnjem vrtcu, da šolo odsvetujejo in grdo od nekaterih, ki pljuvajo po njej. Morda pa bi morali najprej vprašati sebe kakšni ljudje so! In ne kritizirati nečesa, kar si kritike sploh ne zasluži!
Verjemite mojim dolgoletnim izkušnjam. Ta šola nudi VSE kar je potrebno nuditi in še več, samo voljo moraš imeti to sprejeti. Morda pa je nekaterim to preveč in bi želei, da jim znanje in uspeh kar brez dela padeta z neba! Tistim, ki imate presodke pa odsvetujem našo šolo, saj ste verjeto negativci in bi vnesli samo svojo slabo energijo.
Hvaležna sem za to šolo in hvaležna vsem, ki se zanjo in za naše otoke trdijo dan za dnem.
Moje mnenje je pa tako,moj otrok je hodil tja v prvi razred,sicer zelo zadovoljna z učiteljico res je delal z njimi,glede ustvarjanja maksimalno,ampak ko je prišel v drugi razred,druga OŠ..je imel zelo slabo podlago,npr.branje,pisava..ko smo primerjali njegove nove sošolce,je bila učiteljica zelo zaskrbljena,kaj so delali v prvem razredu.Pa še okolica šole mi ni bila varna,vlak,igrišče zunaj zelo slabo,nobenih igral…pa telovadnica na drugi šoli…kar nekaj pripomb no.Je pa fino,ker so male skupine otrok,tako da bi bil lahko boljši uspeh.LP in srečno.
oprostite, smao ne morete govoriti kar tako v tri krasne tako rečeno !
OKOLICA ŠOLE JE VARNA urejena ograja, učiteljice imajo na očeh vse učence, otroke..
[sub]IGRALA SO PRAV TAKO NAREJENA, UREJENA ,RES LEPA OKOLICA ŠOLE !!! [/sub]