Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Mnenja o infrardečih panelih SUNLIFE

Mnenja o infrardečih panelih SUNLIFE

Za infra ogrevanje sem se odločil po daljšem raziskovanju o
ogrevalnih sistemih. Navdušen sem bil nad nizko ceno, proti ostalim
sistemom, zdravilnimi in blagodejnimi učinki infra ogrevanja in da ni
nobenega vzdrževanja. Ker sem do sedaj imel centralno ogrevanje na
kurilno olje, sem se razveselil dejstva, da mi od sedaj naprej ne bo
potrebno vsako leto plačati dimnikarju za čiščenje dimnika. Ravno
tako serviserja gorilnikov in da mi ne bo hiša zaudarjala po kurilnem
olju še naslednji dan po točenju v cisterno.

Začel sem raziskovati, pri kateri firmi bi naročil panele. Odločil sem
se za Ekosen iz Maribora in kupil panele znamke Infrapower. Že isti
dan, ko sem imel montirano infra ogrevanje sem izključil gorilec za
peč. Uredil sem si sprotno plačevanje elektrike, po dejanskem stanju.
Res, da si nisem natančno vodil porabo el. energije, vendar lahko z
gotovostjo trdim, da sem plačal manj elektrike za vso porabo skupaj,
kot za kurilno olje prejšnja leta.

Letos me je pričakalo presenečenje. Ko sem prišel domov, sem
začutil vonj po zažganem in opazil, da je bil eden od panelov v levem
kotu zažgan.

Poklical sem firmo Ekosen in že naslednji dan dobil novi Sanjoy (Panel nove generacije od drugega proizvajalca) panel na garancijo. G. Babič mi je razložil, da so ti paneli novejši, lažji
za montažo in dosti kvalitetnejši od prejšnjih, so pa nekoliko dražji.
Moj nasvet vsem novo graditeljem in vsem, ki razmišljate o cenejšem
načinu ogrevanja svojega stanovanja. Raziščite vsa dejstva o infra
ogrevanju in pozanimajte se pri ljudeh, ki ga že imajo. Tudi kje kupiti
panele je pomembno, saj se kvalitetna firma loči tudi po tem, kako
odreagira, ko imaš problem.

Hvala firmi Ekosen za prijaznost in lep pozdrav.

Ivan Hribaršek iz Velenja

Lansko leto sem kupil stanovanje v starejši hiši, kjer je bilo urejeno ogrevanje samo v enem prostoru. Med obnavljanjem stanovanja sem iskal čimbolj optimalno rešitev ogrevanja in tako sem na internetu naletel na IR panele SUNLIFE, ki so me takoj navdušili, potem pa sem jih še videl na sejmu v Ljubljani in pri sodelavcu, ki jih je medtem že kupil in uporabljal. Kaj me je prepričalo za nakup? Najprej nizki stroški investicije in porabe energije, zelo prijetna toplota, ki jo oddajajo, enostavno upravljanje temperature s termostati in simpatičen, nemoteč izgled. Poleg tega pa v prostoru ne predstavljajo nobenih ovir (kot npr. radiatorji in cevi), tako da je tudi opremljanje stanovanja (predvsem manjšega), občutno in lažje uresničljivo po naših željah.”

Mark Per, Tržič

»Kot večina laikov, sem tudi sam infra ogrevanje s pomočjo panelov slučajno spoznal na sejmu v Ljubljani. Že na pogled zadeva deluje mikavno in všečno. Kasneje pa se pokažejo še dodatne prednosti.

Namreč že sama montaža je zelo enostavna in malce tehnično bolj vešči uporabniki lahko ob upoštevanju navodil le to opravijo kar sami. Izgled je nemoteč in ne obremenjuje našega delovnega ali življenjskega okolja, kar je bilo za mene zelo pomembno saj živimo v majhnem stanovanju. Pravo zadovoljstvo ob novi pridobitvi pa se pojavi, ko začnejo paneli delovati. Toplota je res prijetna, predmeti v prostoru so prijetno topli, zadeva deluje brezšumno, kar pa je seveda tudi zelo pomembno, na koncu ogrevalne sezone vidimo, da je račun za porabljeno energijo nižji. Jupppi!« http://www.miranstanovnik.si/

Miran Stanovnik, Brezovica

Z infra paneli se ogrevam že 4 sezone. Ogrevam stanovanje v velikosti 50m2. Letna poraba je med 250-300€ na leto. Torej cca. 25€ na mesec. Od kar se ogrevamo z infra paneli je moja hčera znatno manj bolna. Tako da resnično deluje pozitivno na zdravje. Prav tako ni temperaturnih razlik na različnih koncih sob. Razlika med tlemi in stropom je samo 1 stopinja C. Investicija v infra panele za moje stanovanje je bila pred 4 leti cca. 2.200€. Toplo jih priporočam!

Vinko Habjan, Čakovec (Hrvaška)

Že vse svoje življenje smo se ogrevali na drva, ki so nam vzela zelo veliko časa in skrbi. Včasih, ko so bili še otroci pri hiši in pokojni mož, je bilo to delo veliko lažje kot sedaj, ko sem ostala sama. Zadnjo sezono ogrevanja na drva je bil letni strošek cca. 450€. Letos sem se odločila, da se bom pričela ogrevati z IR paneli, za kar sem se obrnila na podjetje EKOSEN. Že prej sem se pri nekaterih že njihovih strankah pozanimala glede ogrevanja z IR paneli SUNLIFE in prav vsi so bili enakega mnenja, da je poraba vsaj pol manjša, kot prej. Po mojih izračunih bom sedaj porabila manj kot 260€ na leto za stanovanje v velikosti 38m2. Paneli SUNLIFE so mi prihranili veliko, predvsem veliko časa in skrbi, saj ne rabim več razmišljati o ogrevanju. Moram vam reči, da sem nad paneli zelo zadovoljna. Pa še to, ta način toplote je zelo prijeten!

Črnčec Cvetka, Ruše

Z infra paneli Sunlife smo se prvič seznanili v europarku, kjer je bila predstavitev. Prepričale so nas prednosti takšnega načina ogrevanja in tako smo s paneli opremili naš frizerski salon, ki je velik 60m2.Stroški investicije so bili cca. 1.600 eur, vendar je bil letni strošek ogrevanja salona samo 300 eur.
Lahko samo povemo,da smo z ogrevanjem salona zelo zadovoljni. Občutek imamo, kot da smo zunaj in nas sonce greje s prijetno toploto. Poleg tega, paneli ne ustvarjajo nobenega hrupa in smradu in ni občutka suhega zraka. Zanimivost infrardečih panelov je ta, da so montirani na stropu, kar izboljša funkcionalnost salona. Tako da sunlife panele priporočamo vsem, ki želijo prihraniti pri investiciji in stroških gretja ter obenem občutiti prijetno toploto. http://www.frizerskisalonmilena.si

Frizerski salon MILENA, Radizel

Pred meseci sem prenavljal hišo. V okviru te prenove sem razmišljal o ogrevanju, ki ima čim nižjo začetno investicijo in varčno porabo energije. Vse to sem našel v Infrardečih panelih. Sedaj po nekaj mesecih uporabe infrardečih panelov SUNLIFE, lahko trdim, da sem se odločil pravilno, kajti nudijo mi prijetno toploto, s pomočjo regulacije (termostatov) pa si enostavno uravnavam temperaturo v prostoru glede na potrebo (ko me ni doma, nižja temp., itd.) in s tem še dodatno privarčujem. Poleg tega so vizualno zanimivi in s svojo montažo na stropu omogočajo boljši izkoristek bivalnega prostora.

Aleš Švab,Tržiča

Moram reči, da sem s paneli zelo zadovoljen! Jaz s svojo tri člansko družino živim v mansardi, kjer paneli grejejo tako, kot sem pričakoval. Toplota je odlična, o suhem zraku sploh ni pomisleka, občutek pa je, kot bi sedel poleti na terasi v čisto naravnem okolju, v bistvu pa si zaprt med štiri stene. Jaz ogrevam samo tiste prostore z ir-paneli, ki sem jih prejšnja leta z radiatorji, čeprav imam radiatorje po celem stanovanju. Kakšna bo poraba elektrike se bo videlo aprila pri poračunu, po mojih izračunih pa bo približno polovico cene kurilnega olja. V primeru, da bi sedaj delal novo hišo, bi sigurno uporabil IR-panele SUNLIFE in čisto nič drugega, ker resnično ni velike investicije, je majhna poraba, toplota pa veliko bolj naravna, kot pri kateremkoli drugem gretju.

Žagar Gregor iz Ljubljane

Lansko leto sva se oktobra preselila v prenovljen spodnji del hiše. Prvo sezono sva se grela na kurilno olje, kar je bilo za naju zelo drago, saj sva za cca 70m2 v eni sezoni za ogrevanje porabila dobrih 1000 €. Ker sva se letos odločila, da investirava v novo vrsto ogrevanja, sva se o tem zelo dobro pozanimala. V nekem časopisu sva slučajno naletela na članek o IR panelih SUNLIFE. Ker sva bila sprva oba bolj skeptična glede te vrste ogrevanja, saj je to navsezadnje nova stvar pri nas, sva si najprej natačno prebrala, kakšne vrste ogrevanje to sploh je, kakšna je investicija in seveda kakšen je strošek na koncu ogrevalne sezone. Po tehtnem razmisleku sva se odločila za nakup teh panelov. V tem trenutku lahko rečeva, da sva s SUNLIFE paneli več kot zadovoljna, saj je toplota, ki jo oddajajo resnično zelo prijetna. Všeč nama je, ker lahko s termostati uravnavava toploto v vsaki sobi posebej. Še posebej pa nama je všeč izgled panelov, ki se resnično lepo podajo v najino stanovanje. Skratka, najina odločitev je bila prava in SUNLIFE panele od podjetja EKOSEN, d.o.o priporačava vsem, ki se odločate o novem načinu ogrevanja. Investicija je znašala cca 2.800 € za 70m2 (z montažo in elektro inštalacijami). V najinem stanovanju je bila zahtevna montaža ampak sta jo monterja zelo dobro izpeljala. Končni strošek bo sicer znan konec aprila, vendar po prejetih računih in izračunih v prihodnje, ko bo kurilna sezona na vrhuncu, pričakujeva da bo le – ta znašal od 400 – 500 €.

Mirjana in Boško Praštalo iz Kranja

Lani sva se preselila v hišo, ki je imela zelo slabo ogrevanje (na kurilno olje). Peč je bila katastrofalna. Za manj kot 100m2 smo letno porabili za cca 2000 eur kurilnega olja. Brez stroškov dimnikarja, servisa peči in seveda elektrike, ki jo peč porabi.

V panele smo vložili toliko kot smo prej porabili kurilnega olja. Povišana električna energija bo pokrila ostale stroške ki so bili z prejšnjim ogrevanjem in nekje v roku enega leta bo investicija povrjena. Še prej, ker smo določene stvari prodali.

Z panelami smo zelo zadovoljni. S termostatom si nastaviš ob katerih urah se želi imeti kakšna temperatura in vsak čas v dnevu je ravno po vaših željah.
Pri nas smo v kopalnici naredili tako, da imamo toplo zjutraj in zvečer ko dajemo otroka kopat. Super je. Prej smo potrebovali še kalorifer pri vsakem kopanju.

S panelami smo zelo zadovoljni. Priporočamo jih vsakemu.

Mojca in Peter, Šmartno ob Paki

Več o infrardečih panelih na www.ekosen.si

Predstavitev SUNLIFE panelov

Grelni paneli SUNLIFE THERAPY (SUNJOY) infrardeči grelni paneli proizvajajo žarke z valovno dolžino iz t.i. daljnega infrardečega območja s pomočjo električne energije. Namenjeni so za ogrevanje prostorov in ljudi. Predmeti absorbirajo energijo dolgih infrardečih valov in jo oddajajo v obliki toplote. Tehnično so grelni paneli SUNLIFE iz sprednje strani narejeni iz keramične mešanice, ki vsebuje nekaj patentiranih snovi, ki jih žal ne smemo razkriti zaradi konkurence. Okvir je iz aluminija. Zadnjo stran grelne plošče sestavlja 17 mm debela plast izolacije iz steklenih vlaken ter dodatno še 2 mm debela plast aluminjaste folije. Vse to preprečuje, da bi toplota uhajala na zadnjo stran plošče, zato je izredno varna za uporabo. Ob priklopu na elektriko se v panelu greje prevodna snov, ki je površinsko nameščena po celotni grelni plošči. Zato je razporeditev toplote na panelu po vsej površini enakomerna. Najvišja temperatura s katero panel oddaja toploto v prostor je na grelni strani od 80 do 90 °C, zadnja stran grelne plošče se ne ogreje več kot 30 °C.

PREDNOSTI SUNLIFE THERAPY (Sunjoy) IR panelov pred ostalimi IR paneli:

grelni paneli SUNLIFE so eni izmed redkih panelov, katere lahko montiramo brez distančnikov neposredno na strop ali steno, tako vam na zadnji strani panela ni potrebno brisati prahu,
grelne panele SUNLIFE lahko montirate na strop, steno ali jih uporabljate kot mobilne panele,
zaradi bele barve so skoraj neopazni v objektu (priporočljivo je, da so paneli v prostoru čim manj opazni, saj se nam skozi življenje ves čas spreminja okus). Galerijo Sunlife panelov si oglejte na tej strani fotogalerija,
zaradi že nove tehnologije so grelni paneli SUNLIFE eni izmed najlažjih na svetu (max. 4,60 kg), zato je popolnoma varno panele montirati na strop. Dokazano je, da imajo infrardeči paneli do 20% večji učinek, če so montirani na stropu,
grelni paneli SUNLIFE imajo več kot 12 certifikatov (CE, IP55, ISO 9001, ISO14001 – Ekološki certifikat…),
so eni izmed redkih grelnih panelov, ki lahko ogrejejo do 5 metrov razdalje, kar omogoča še dodatnih 10% prihranka v primerjavi s konkurečnimi infrardečimi paneli,
s Sunlife paneli ogrejete prostor že v 15 – 20 minutah,
ponujamo vam 10 letno garancijo na grelne panele SUNLIFE,
možnost 3 mesečnega vračila od dneva nakupa, če z grelnimi paneli ne bi bili zadovoljni,
so edini infrardeči grelni paneli, ki poleg proizvajanja infrardečega valovanja prav tako povečujejo negativne ione v prostoru, zato mu priznavajo terapevtski učinek – odobren s strani glavnih ustanov na svetu (večina infrardečih panelov je narejenih iz karbona, Sunlife paneli imajo že novo tehnologijo, saj so narejeni iz tumalin kristalov),
Sunlife IR paneli so eni iz med redkih, kI imajo antibakterijski učinek s pomočjo koloidne razstopine srebra (Koloidno srebro je znano, kot najučinkovitejši naravni antibiotik). Prednost koloidnega srebra je tudi ta, da nima popolnoma nobenih stranskih učinkov,
zaradi odličnih izolacijskih materialov se zadnja stran grelnega panela SUNLIFE ogreje le na 30°C.

Pomemben terapevtski učinek SUNLIFE (Sunjoy) IR panela:

preprečuje in lajša hipertenzijo,
izboljšuje krvni obtok,
izboljšanje revmatskih bolečin,
preprečuje in lajša astmo in alergije,
krepi imunski sistem,
antidepresivni učinek, izboljšuje spanec,
lajša dihanje in celo odpravlja smrčanje,
preprečuje različne geriatrične bolezni, upočasni staranje,
antibakterijski učinek – odstranjevanje virusov, mikrobov, bakterij v 99%!

Ogrevanje s SUNLIFE paneli je zdrav način ogrevanja, saj temelji na napredni tehnologiji čiščenja zraka z negativnimi ioni. Vir negativnih ionov je turmalin, silikatni mineral. Ko se turmalin segreje, začne oddajati negativne ione, ti pa imajo veliko pozitivnih učinkov (večina infrardečih panelov je narejenih iz karbona, Sunlife paneli imajo že novo tehnologijo, saj so narejeni iz tumalin kristalov).

Negativni ioni se prilepijo na škodljive delce v zraku in jih obdajo z zaščitno plastjo ter tako izločijo iz okolja. Učinkovito odstranijo bakterije in nečistoče, kot so recimo dim tobačnih izdelkov, prah, plesen, pršice in drugi delci, ki škodijo dihalnim potem. Negativni ioni ugodno vplivajo na naš organizem, saj iz zraka odstranjujejo nečistoče in prah, tako da je količina vdihanega kisika večja. Kakovost zraka, ki ga dihamo, je nedvomno boljša. Vplivi negativnih ionov niso ugodni le za telesno zdravje, ampak tudi za psihično počutje ljudi. Med pozitivne učinke lahko štejemo blažitev stresa, pomiritev živcev in čistejši zrak. Več o negativnih ionih si lahko preberete na http://www.negativni-ioni.si

Velika prednost SUNLIFE grelnih panelov pred konkurečnimi infrardečimi paneli je ravno ta, da imajo poleg infrardeče toplote tudi tehnologijo negativnih ionov in srebrovih delcev. Seveda pa ima SUNLIFE panel še tudi veliko drugih prednosti.

Turmalin je cenjen kot čudovit, poldrag kamen.

Številne znanstvene ustanove povsod po svetu preučujejo njegovo delovanje. Razlog je v tem, da je infra rdeč turmalin edini mineral, ki kaže trajno in stalno električno napetost na zemlji in je tudi naravni (ne tovarniški) vir negativnih ionov in FIR (Far Infrared) žarkov.

Kristal je poznan in priznan kot pomoč za izboljšanje cirkulacije, za blaženje stresa, izboljša mentalno urnost in pomaga pri boljšem delovanju imunskega sistema (Niwa Institute for Immunology, Japan. Int J. Biometeorol 1993 Sep; 37(3) 133-8).

Raziskave na Japonskem so pokazale, da je turmalin, čeprav razbit na majhne koščke, v vsakem koščku ohranil pozitivni in negativni pol. Ta lastnost se je izgubila šele s tem, da so ga segreli skoraj do 1000°C.

Koloidno srebro na SUNLIFE panelih

SUNLIFE grelni paneli so prav tako prekriti s koloidnim srebrom. Srebrovi delci uničujejo bakterije na površini plošč in v zraku, še preden lahko zaidejo v dihalne poti. Notranjost plošč je prekrita s koloidno raztopino srebrovih delcev, ki delujejo antibakterijsko. Ko bakterije in drugi škodljivi organizmi v zraku pridejo v stik s površino, se razgradijo, zrak pa tako postane bolj čist in svež. Plast srebrovih delcev bistveno zniža količino gliv in bakterij že pet minut po vključitvi grelne plošče.

Kako delujejo SUNLIFE paneli?

Dolgi infrardeči oz. toplotni valovi ogrevajo predmete in živa bitja na podoben način kot sonce ogreva Zemljo. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo v obliki toplote. Torej ne ogrevajo zraka kot običajni ogrevalni sistemi, temveč ogrevajo stvari v svoji neposredni bližini: tla, stene, predmete, živa bitja, ti pa potem na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico. Tako proizvedena toplota je za človeka ugodna in prijetna. Predstavljajte si kako prijetno toplo je lahko, ko se v kratkih rokavih sončimo ob smučišču, pa čeprav je lahko samo nekaj stopinj. Sonce nas tako kot grelni paneli (plošče) SUNLIFE grejejo direktno na naraven in zdrav način.

ZAKAJ PRIHRANIMO S SUNLIFE grelnimi infrardečimi paneli?

Vsa prostor, ki je opremljen z grelnimi paneli SUNLIFE, je lahko individualno krmiljen. S časovnim krmiljenjem in termostatom prihranite od 30 do 60% električne energije. Spalne prostore in kopalnico ogrevate samo zvečer in zjutraj, saj s SUNLIFE paneli že v cca. 20 minutah enakomerno segrejete prostor.
1.

Grelni paneli SUNLIFE sušijo zidove. Dejstvo je, da vlažni zidovi zmanjšajo učinek izolacije do 50%.
2.

Prostori, ki jih ogrevate s grelnimi paneli SUNLIFE ob zračenju izgubijo manj toplote (v primerjavi s klasičnim načinom ogrevanja), saj ogreti predmeti zadržujejo toploto bolj dolgo, kar posledično pomeni prihranek pri strošku ogrevanja.

Zaradi akumulacije toplote se paneli na dan vklopijo samo cca. 5 ur na dan.

Torej moramo upoštevati koliko kilovatov porabimo za ogrevanje s SUNLIFE paneli na dan in ne na uro. Če potrebujemo za 80m2 npr. 5kw. Bomo dnevno porabili cca. 25kw. To je poraba cca. 3€ na dan oziroma 540€ na leto.
3.

Ker predmeti absorbirajo dolge infrardeče valove, so ti toplejši za 2°C. Zaradi tega lahko prostor ogrejete na samo 20°C in občutili boste enako količino toplote kot pri klasičnem načinu ogrevanja, kjer bi bil zrak ogret na 23°C. S tem se stroški zmanjšajo za cc. 30%.

Katalog, galerijo, mnenja strank in cenik lahko najdete na tej strani http://www.ekosen.si

Še nekaj o thermoschield – Energijsko varčnim premazom
www.varčna-barva.si

Zelo me je zmotila izjava uporabnika Ivan-a,ko je prišel domov in videl ožgane panele.Kaj to pomeni?

To so bili paneli, s katerimi smo imeli nekaj težav in smo jih predlani umaknili iz prodaje. Žal še jih nekateri v Sloveniji kljub temu prodajajo. Zato je bolje dati nekaj več denarja. Zato smo se odločili, da se raje osredotočamo samo na kvaliteto. In poiskali druge panele s katerimi nismo imeli še nobene reklamacije. Sploh pa sunlife therapy (sunjoy) paneli, ki so eni iz med najkvalitetnejšimi paneli na svetu. Imamo pa še 5 drugih vrst ir panelov s katerimi smo prav tako zadovoljni.

NASVET: najboljši učinek IR ogrevanja boste dosegli, če vklopite IR panele že v začetku oktobra, saj boste kasneje z manj moči (W) lažje ohranjali temperaturo sten in ostalih predmetov.

Pri slabše izoliranih stavbah je namreč bolje, da se vzdržuje konstantna temperatura (npr. 20 stopinj C) npr. kadar vas ni doma ali čez noč, saj boste sicer potrebovali kar nekaj časa, da boste ponovno dvignili temperaturo predmetov za 2 do 3 stopinje Celzija (govorimo o predmetih in ne o temperaturi zraka). V objektih, kjer se začnejo IR paneli uporabljati v glavni sezoni, posebej v objektih s slabšo izolacijo, je veliko težje segreti predmete za 2 do 3 stopinje C. V tem primeru je potrebnih namreč 30% moči več kot sicer. Zato je običajno prvo sezono večja poraba in manjši učinek toplote kot naslednjo kurilno sezono. Nasploh pa priporočamo namestitev vsaj 20% več moči kot je potrebno, zato je bolje, da vam naši svetovalci predlagajo kakšne moči panelov potrebujete za posamezen prostor. Ko prvič vklopite IR panele vam priporočamo, da cca. 48 ur ogrevate prostor na višji temperaturi npr. 27 stopinj C, da ogrejete stene in ostale predmete in potem počasi spuščate temperaturo na željenih 20 stopinj C. Tako boste ohranjali temperaturo predmetov in imeli dejanski občutek, da je v prostoru temperatura višja za 2 do 3 stopinje.

Primer: V 18m2 prostora je potrebnih 1000W. Če v prostor namestite 950W panel, je seveda premalo močan glede na toplotne izgube. V tem primeru bo IR panel v glavni sezoni deloval 20 ur na dan, saj prostora ne bo mogel segreti na 20 stopinj C. Torej bo dnevna poraba v hudih mrzlih dneh kar 19 kw, kar je občutno preveč. Če pa boste ogrevali npr. s paneloma 2 x 578W, pa se bodo termostati vklapljali v hudih mrzlih dneh cca. 10 ur na dan (v celotni sezoni pa cca. 5 – 6 ur na dan). Torej boste imeli porabe samo 11,56 kw na dan (1,39€/dan). Torej skoraj polovico manj, čeprav imate nameščene le nekoliko več moči panelov.

Kot pravi rek MANJ je VEČ. Torej s premalo moči boste imeli v glavni sezoni 65% večjo porabo, celotni sezoni pa cca. 40%.

Če boste upoštevali zgornje nasvete boste s SUNLIFE paneli dejansko prihranili od 50 – 60% v primerjavi z obstoječimi kurilnimi sistemi (olje, plin).

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kje imate vtičnice za te panele….kar na stropu…?

Hvala za informacije

Pozdravljeni

Ne vtičnice niso na stropu. Elektirka se direktno veže iz doze.
Primer www.ekosen.si

Odličen prikaz delovanja SUNLIFE IR panelov
http://www.sunlife-paneli.si/images/infared_animation_home.swf

zanima me montaža panelov na strop ( v podstrehi) kjer bo 30 cm debela izolacija nato pa gips plošče. Ali je potrebno vtrtati do opeke ali je dovolj v gips plošče?
Hvala za odgovor

Pozdravljeni

gips plošče so OK, saj se namestijo temu primerni vložki

lp,

Pozdravljeni

gips plošče so OK, saj se namestijo temu primerni vložki

lp,

Paneli so ok, ampak preko EKOSAN podjetja vam naj ne montirajo, ker nam je en panel skoraj odpadel iz stropa, saj sploh čep ne drži v stropu! Lahko priložim tudi slike kako površno je vse skupaj narejeno!

Imamo zunanje izvajalce, ki smo jih tudi menjali, saj z enimi nismo bili zadovoljni. Prosimo, če nam na [email protected] pošljete slike in da poveste, kdo je montiral, da takoj ukrepamo.

lp,
Aleš Babič

Res vas prosim, da nam na mail pošljete slike in katero podjetje vam je montiralo oz. ime monterja , da takoj ukrepamo. Lahko se je zgodilo to kdaj prej. Sedaj pa je to veliko manjša verjetnost, saj smo monterje dobro preverili in jih sproti preverjamo. Od strank imamo samo dobre odzive. To se jih lahko tudi direktno vpraša, saj pripravljamo DNEVE ODPRTIH VRAT direktno pri naših uporabnikih.

lp,
Aleš Babič

prosim vas za odgovor. kakšna je možnost postavljanja panelov na opaž (lesen strop)in dovod elektrike do panelov neda bi morali skidati kompletan opaž (strop).Če je lesen strop kako je pol postavitev možna a da se nebi slučajno zažgalo zaradi odajanja toplote.

Pozdravljeni,

Iz zadnje strani panela je maximalno 35 stopinj C. Torej panele SUNLIFE THERAPY in SUNLIFE PRIMA lahko montirate direktno na strop brez distančnikov. Montaža je lahko tudi na stiropor. Panela imata iz zadnje strani izredno dobro izolacijo.

V kolikor je to zadnje nadstropje lahko se elek. kabli vlečejo po podstrešju. Če pa to ni izvedljivo pa je potrebno električne kable pripeljati v kanalčkih. Lahko pa se IR paneli montirajo tudi na steno. V tem primeru je večja poraba.

lp,
Aleš

To je pristranski forum, saj cel čas piše samo prodajalec. Pa tista pisma bralcev so smešna. Dejte še kako, ki ni v vašo korist 😉

Temu pravimo bučke. Ali zavajanje (neukih) uporabnikov.
V zgoraj opisani sobi 18 m2 rabite pri -xx zunanji temepraturi 1000 W energije do vzdrzujete temperaturo 20 C. To pomeni rabite 1000W x 20 ur =20kwh energije na dan.
Če imate panel 950 W bo ravno tako delal 24 ur in boste porabili nekaj manj energije. Temepatura pa nekaj manjša od 20 C.
Zavajujoče pa je , da če boste imel panel moči 1156 w (2 x 578W) boste porabili 1156w x 10 ur =11 kWh. Poraba bo 20 kw, s tem, da se bodo paneli vmes izklapljali zaradi večje moči.

Skratka to je zelo zavajujoč članek, ki je pristransko napisan…

Bučko

Zakaj ni odgovora na Bučkovo mnenje?

New Report

Close