mnenej
Pozdravljeni
V petek dne 12.9.2014 sem dala pregledati ščitnico zaradi slabega počutja,depresije in naraščanja teže.
Rezulatai so naslednji
S-TSH 23,72
S-T3 3,05
S-T4 7,58
Zdravnica mi je rekla da imam zmanjšano delovanje ščitnice in me poslala k trilogiu.Danes sem bil tam in so mi predpisali 50mg Euthyroxa.
PROSIM ZA VAŠO RAZLAGO IZVIDA
Ali je to kritično zmanjšanje delovanja ščitnice in kako naprej živeti.
N kaj moram biti pozorna pri hrani.
Lp
Slađana
Da, to je dejansko zmanjšano delovanje ščitnice, ni pa kritično – če začneš jemati tablete se stanje popravi.
Tvoja začetna doza se mi zdi visoka v smislu da bi morda morala začeti s 25 mcg in čez nekaj časa preiti na 50 mcg, kolikor dejansko potrebuješ. Morda boš imrela malo reakcije – hitrejši utrip ipd…
Glede hrane si najlažje prebereš v knjižici Uravnajmo ščitnico
http://www.emka.si/579358-uravnajte-scitnico-in-resili-boste-100-tezav-hkrati/PR/1600308
Sicer pa uradna medicina ne predpisuje nobenih diet ipd… samo odsvetuje kakršnekoli dodatke z jodom, paziti pa je treba tudi da dodatke kot so kalcij, železo, vzameš vsaj 4 ure po tem ko si vzela ščitnične tablete in da le-te vzameš zjutraj na tešče in potem vsaj pol ure nič…..
Pozdravljeni
Hvala za odgovor .Se opravicujem sem napacno napisala res je vzeti moram pol tablete.Ali imajo te tablete dokazane stranske učinke ,jer v navodilih je veliko napisanega ,da me je kar strah,danes sem vzela prve pol tablete.Kdaj se pokaže reakcija.Lp Sladana
Pozdravljeni
Danes sem dobila izvide po posti od tirologa
TSH 41,84
FT4 9,2
FT3 3.04
Anti Tg 500
Anti Tpo 1300
Prosim se enkrat razlago .Zdaj so mi predpisali Euthrox 50 ug 10 dni nato 75 ug dnevno
Hvala
Lp
Sladana
Ja TSH je vedno visji kar pomeni da scitnica vedni msnj deluje.. tablete so nujne dicer bi pocutje postalo katastrofa , neprimerljiva z morebitnimi stranskimi ucinki tablet.
Ce je doza tablet primerna vecina ljudi sploh nima nobenih stranskih ucinkov. Ti se pojavijo pri previsoki ali prenizki dozi. Redki so tako obcutljivi da cutijo kake ucinke.. se pa tudi zgodi, a tu ne gte za kake grozne reci.
Sama sem na teh tabletah ze 24let in sem ok , le srce mi malo bolj razbija ker imam visoko dozo (zaradi moje diagnoze). Tako da brez strahu.
Pozdravljeni
Hvala za odgovor imam pa še par vprašanj.
Ko sem začela jemati 50mg Euthyroxa sem se zelo slabo počutila in sem se vrnila na 25mg Euthyroxa .Ali sem naredila napako in bi mogla naprej jemati tablete 50mg in nato 75mg.Sem čisto nova s to boleznijo in sem zmedena kako se sploh spopasti s to boleznijo.
Lp
Slađana
Bistveno je da sčasoma preidete na predpisanih 75.
Če sedaj jemljete 25, preidite za 10 dni na 50 in kasneje na 75 kot predpisano. Nato nadaljujte naprej s 75.
Pozdravljena,
pri tako visokem TSH-ju in nizkih prostih hormonih je odmerek gotovo prenizek. Začetno zvišanje je nižje kot sicer ravno zaradi tega, da za telo ne bi bilo preveč naenkrat. Tudi dobre stvari so lahko šok potem, ko jih nekaj časa manjka. Še posebej imajo težave na začetku tisti, ki imajo oslabele nadledvičnice ali še kakšne druge zdravstvene težave. Če je počutje po zvišanju tako hudo, da ni mogoče prenašati, je možno še bolj postopno zviševanje odmerka. Niti ni treba, da je vsak dan enak.
Srečno,
Alenka
Pozdravljeni
Ponovno se obračam na vas .Prosila bi še za vaše mnenje.
Drugi pegled 20.11.2014
TSH :2,061
FT4:16,8
FT3:4,3
TERAPIJA 75UG DNEVNO DOŽIVLJENSKO
Zanima me še vaše mnenje glede terapije ali je uredu glede na to da je ščitnični hormoni v meji normale.Zadnje dni se pri jemanju 75ug euthyroy počutim zelo zmatrano in imam občasne vrtoglavice.
lP
Slađana
Slađana,
utrujenost in vrtoglavice kažejo, da je nekaj narobe. Rezultati so videti v redu. Če se je počutje spremenilo v zadnjem času, bi lahko to pomenilo tudi, da se je po pregledu stanje poslabšalo in bi bilo treba ponovno višati odmerek. Lahko da gre za vnetno fazo in prehodno povišanje koncentracij hormonov. Čisto malo hiper ali hipo lahko doživljamo zelo podobno. In zelo majhne spremembe, ki jih že lahko zaznamo na počutju, se na rezultatih ne poznajo nujno.
Lep pozdrav,
Alenka
Forum je zaprt za komentiranje.