Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja MMR

MMR

Moja hčerka je stara eno leto. Alergična je na jajca in mleko in zaradi tega sva bili napoteni na cepljenje pod nadzorom. Ali lahko zahtevam prestavitev cepljenja dokler alergija ne izzveni oz. je to sploh priporočljivo?
Obiskujemo privat alergološko ordinacijo, kjer sva zelo zadovoljni in kjer lahko opravimo tudi tovrstno cepljenje, vendar nama je pediatrinja svetovala, da je bolj priporočljivo cepljenje pod nadzorom opraviti na Pediatrični kiniki ?!
Hvala za pojasnilo.
Marka

Spoštovani!
Predlagam, da se o tem natančno pogovotite z izbrano pediatrinjo, ki je povrhu vsega še alergologinja. Razložila vam bo, zakaj se je odločila za cepljenje pod nadzorom in ne za odlžitev cepljenja. Predvidevam, da ima tudi vso dokumentacijo o alergiji (z izvidi alergoloških testiranj, z določitvami titrov protiteles, ipd.).
Cepljenje proti ošpicam-mumpsu-rdečkam smo do nedavnega izvajali s cepivom zagrebškega proizvajalca, propravljenim na piščančjih fibroblastih. Cepljenja s tem cepivom pri otrocih, ki so alergični na jajčne beljakovine, ne izvajamo.
Sedaj pa večinoma uporabljamo cepivo Priorix, pripravljeno na piščančjih embrionalnih tkivnih kulturah. Za to cepljenje znana alergija na jajčne beljakovine še ne pomeni absolutne kontraindikacije za izvedbo cepljenja. V tem primeru pediater pregleda rezultate testov in se običajno odloča za cepljenje pod nadzorstvom na Pediatrični kliniki..
Lep pozdrav!
Nina

New Report

Close