mleko – prekuhavati, do kdaj?
Samo eno vprašanje: če je malček star leto in pol in že približno pol leta občasno pije kravje mleko (poleg dojenja) – ali ga moram še prekuhavati ali mu lahko dam po nekaj požirkov tudi svežega, iz hladilnika in recimo “obogatenega” z malo tople vode, da ni premrzlo? Jaz namreč silno rada pijem mleko (direktno iz hladilnika) in seveda bi takrat moj sine tudi… če mu ga začnem prekuhavati, pa to seveda traja… Povejte, do kdaj ste prekuhavale!
Tudi jaz sem začela tastarejši po enem letu dajati kravje mleko – in to direktno iz hladilnika. Na mleku namreč piše, da je sterilizirano, torej ne vidim nobenega razloga, zakaj bi ga morala prekuhati.
Kar se pa tiče temperature, sem jaz vedno vse dajala direktno iz hladilnika, pa ni bilo nikoli nobenih problemov. Stvar navade pač.
Jaz ločujem mleko (ljubljanskih mlekarn) na alpsko in navadno. Pod alpsko štejem tistega v škatlasti embalaži s pokrovčkom in čepom iz folije, ki se sname, potem se pa poklopec lahko nazaj zapre (tega pijemo neprekuhanega), pod navadnega pa štejem tistega v pravokotni zaobljeni embalaži s pokrovčkom in čepom iz plastike, ki ga moraš odtrgati (tega pa prekuhavam).