Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje mleko in menstruacija

mleko in menstruacija

lep dober dan

kar nekaj ćasa nam ni bilo potrebno iskati odgovorov in nam je šlo čist lepo, oz. smo našli odgovore na že poprej postavljena vprašanja v forumu

tokrat nas zanima naslednje, se mleko doječe matere kakorkoli spremeni , če mami dobi menstruacijo, naš 10 tednov star jakob je namreč postal precej nemiren pri dojenju, slučajno pa to tudi sovpada s pojavom menstruacije
torej , ali je možno , da bi na nemir malega vplivalo spremenjeno mleko

se lepo zahvaljujem in lp
marjan

Dragi Marjan,
prav vesela sem, da niste potrebovali mojih nasvetov, he, he… Prosim, lepo pozdravite mamico Anito in malega Jakoba.

Mnoge mamice pred ali ob prihodu menstruacije opažamo, da se spremeni vedenje naših otrok in tudi naša “mlečna ponudba”. Otrok, ki se je prej zadovoljno dojil, se pri prsih nenadoma krega in odklanja dojenje. Seveda spremenjeni hormoni prehajajo v materino mleko, toda količine so tako majhne, da se okus in sestava mleka bistveno ne spremenita.

Nekatere mamice opazijo, da imajo “manj mleka” kak teden pred menstruacijo in nekatere še kak dan ali dva več. Ker je takrat hormon progesteron aktiven in potem naglo pade, predno začnemo krvaveti (oz. zaradi česar začnemo). Če smo noseče, vrednost progesterona naraste. Takrat se tudi vrednost estrogena poveča.

Dejstvo je, da so nekatere ženske bolj občutljive na hormonske spremembe kot druge. Zakaj se otroci kregajo pri prsih? Ker zaradi hormonskih sprememb pri materi mleko ne navre dovolj hitro ali v dovoljšnji količini, ker imamo takrat dojke bolj občutljive na dotik, ker smo tudi me bolj napete in se to odraža tudi na otrocih (PMS),…

pozdrav

karmen najlepša hvala za odgovor , čeprav berem , da te nekaj časa ne bo na forumu, oz. da si že sedaj težje na liniji, upam , da si zadeve čimprej in čimbolj zadovoljivo rešiš.
kolikor si pomagala nam , bi rade volje ponudil protiuslogo, seveda, če bi bilo v moji moči.

na čimprejšnje branje, vedi, da si v naših mislih

marjan

Dragi Marjan, ni problema.
Ker prenavljamo hišo in okolico ter v službi zaključujem projekt, imam ta teden res malce gneče… Zato sem danes (in bom v tem tednu) odgovorila le na “nujnejša” vprašanja, na vsa ostala (kozmetična ali o gosti hrani) bo pa potrebno malce počakati.

Uslug mi pa res ni potrebno vračati, saj sem svetovalka za dojenje prostovoljno in z veseljem!

Prijazen pozdrav!
Karmen.

New Report

Close