Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija mleko Beba 1

mleko Beba 1

Pozdravljeni,

Zanima me vaše mnenje glede adapt. mleka Nestle Beba 1. Vsebuje namreč škrob, in po njem je dojenček lepo sit. Ne vem pa, če to ni škodljivo.

Pediatrinja je predlagala, naj sinku dodajam Aptamil pre ali Bebo start pre. Poskusila sva smo aptamil pre, vendar je imel mali drisko, krče in neprestano je bil lačen.

Po Bebi 1 pa sedaj že 2 dni ne kaka. Mleko mu pripravim v vodi, kjer sem poparila kamilico, janež in kumino, da ne bi imel krčkov.

Ali mislite, da bi morala prenehati s tem mlekom? (otrok je star 18 dni, mojega mleka pa dobi le od 200-300 ml).

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni, lilka,
nobeno mleko, ki je namenjeno hrani novorojenčkov in dojenčkov, ni škodljivo.
Podrobno hrane Beba1 Nestle ne poznam (prepoved reklamiranja, zato predstavniki farmacevtskih firm tudi pediatre ne obveščajo najbolj o novostih).
Če je otrok po tem mleku zadovoljen, sit in lepo spi, potem ni razloga, da bi mleko menjali.
Pri menjavi mleka tudi večkrat vidimo, da otroka spremeni tudi rotem odvajanja. Po 2 dneh nekakanja še ne moremo govoriti o zaprtju, saj nekateri dojenčki kakajo celo samo 1x tedensko. Le če bo imel težave pri kakanju, bolečine in bi zraven jokal, lahko rečemo, da ga nekakanje moti.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

zakaj pa prepoved oglaševanja, če smem vprašat?

Ker je za človeške mladiče materino mleko najboljše in je reklamiranje mlečnih formul pač prepovedano.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

hvala za odgovor.

ne vem, ali gre pri dojenčku za zaprtost, krče, ali pa ne prenaša več mleka.

Opažam, da ga zvija, ima vetrove, napenja se, kot da bi hotel kakati in joka, vendar ne more. Pri tem postane ves rdeč, to ga tudi ponoči zbuja. Nehala sem mu dajati kumino, ker zapira. Ali janež in kamilica tudi zapirata?

Najlepša hvala za odgovor, pozdrav

Pozdravljeni, lilka,
sladke kamilice in janež ne zapirata. Morda pa gfa res napenja škrob v mleku. Počakajte še kakšen teden, če bo otroček imel težave še naprej, bi poskusila zamenjati mleko.

lp
Tanč

ne mi zamerit, verjetno ni to vaša osebna izbira, ampak menim, da to ni prav. veste, kako težko je mamicam, ki ne moremo proizvesti toliko mleka, da bi nasitile naše “mladiče”…verjetno je to samo zato, ker se je nekdo spomnil, da so naše težave psihološkega izvora (bi rada, da bi to meni kdo dokazal). Kaj pa potem pri bolnikih s sladkorno boleznijo, ki ne proizvedejo dovolj inzulina? je tudi prepovedano oglaševanje zdravil, ker je človeški inzulin boljši kot sintetičen?
ne vem, no, ampak mislim, da bi pediatri lahko kaj prispevali tudi nam v pomoč. ne me razumet kot da napadam vas, ni to moj namen, poleg tega veliko pomagate s svojimi odgovori, v zgoraj napisanem pa sem neomajna, vse dokler mi nekdo ne dokaže, da ne proizvajam mleka, ker mi nekaj manjka – v glavi. jaz dojim kolikor zmorem, ostalo moram zamešat v steklenički.

Draga prvič mama,
popolnoma vas razumem in niso mi tuje stiske mamic, ki ne dojijo, ki ne morejo dojiti. Do sedaj sem srečala samo eno mamico, ki ni želela dojiti. Zato razumem, kaj mislite.
Glejte, takšen je trenutni trend v družbi. Nadomestne formule se ne reklamirajo, ampak na tržišču so dejansko vse formule zelo dobre. Firme se zelo trudijo, da bi bile formule po sestavi podobne materinemu mleku (po razmerju ogljikovih hidratov-beljakovin-maščob), dodane so bifidobakterije, ki kot materino mleko ugodno delujejo na črevesno sluznico, vitamini, minerali… Skratka, lahko rečem, da so res trenutno dobre vse, razlike so bolj individualne posebnost vsakega dojenčka posebej. Enim ustreza bolj ena formula, drugim druga. Seveda so na voljo tudi formule proti polivanju (AR), formule pri zaprtju, ipd. Saj načelne informacije boste dobili pri vsakem pediatru, čisto v podrobnosti pa dejansko ne. Tudi ko pride na tržišče nova formula, mi sicer dobimo obvestila in informacije, saj smo konec koncev prvi stik in prvi svetovalec mamici.
Ne morem pa reči, katera formula je boljša.
Kar mirno, mami, otroček bo zrasel. Saj ga prav tako in popolnoma enako ljubite. Nič skrbet,
lp
Tanč

New Report

Close