mleko…
Pozdravljeni!
Mogoče tole sploh ne spada na ta forum, pa vseeno…
Noro rada imam mleko. Pijem ga veliko, tudi po liter in pol dnevno. Sveže mleko s 3’5 mm. Visoka sem 167cm in imam 55 kg, gibam se veliko (hodim, jaham), prehranjujem se redno, sicer sem popolnoma zdrava.
Nekoč mi je nekdo rekel, da toliko mleka lahko škodi, da mi bo mlečna maščoba zapacala žile, da preveč kalcija škoduje (kao da ga telo ne izloči, če ga je preveč) in take stvari. Jaz ne vem, če naj mu verjamem ali ne, ampak glede na to, da sem jaz računalničar, on pa biolog, se mi zdi, da bi o tem lahko imel več pojma kot jaz.
No, zdaj bi pa rada strokovno mnenje: a mi take količine mleka res lahko škodijo? Saj tako delam že vse življenje, pa sem zdrava. Ampak on je rekel, da se zamaščene žile pokažejo šele čez čas…
Prosim torej za vaše mnenje pri tej stvari.
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani!
Super, da ste od foha – potem si lahko izračunate, koliko maščobe pojeste iz % mlečne maščobe. če boste pomnožili z dve boste prišli do količine masla, ki bi ga pojeste v razredčeni obliki. Prijatelju pa potem še posredujte izračun, ,oliko maščobe pojve v čokoladi…
Ker imate idealno telesno težo, je vaš energijski vnos popolnoma ustrezen. Po 45. letu pa si izmerite holesterol, da boste videli, če imate povišanega in boste ukrepali, če bo potrebno.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik