Mlečna štirica
Imam problem, pa me zanimajo vaše izkušnje:
Sina boli zgornja mlečna štirica, Bili smo na urgenci in so mu zobek odprli, nakar mi je dežurni zobozdravnik priporočil da gremo k njegovi zdravnici, da se zobek spuca in zapre.
Tukaj pa nastane problem, ker njegova zobozdravnica pravi da edina terapija za mlečno štirico je da je le ta odprta in da jo starši redno čistimo, ter ob hranjenju zamašimo luknico z vato, ki pa se mora takoj po hranjenju dat ven in zobek spucat. Tega da je otrok star 5 let in da je v vrtcu ter da mu tega vzojiteljica ki je sicer super res ne more delat pa ne razume, pač tako se to dela, kdo pa mu bo to delal je pa naš problem
Sina že od petka zobek še vedno bili, bolečino lajšam s sirupom, vendar to ni rešitev.
Danes grem k njegovi zobozdravnici in bom zahtevala da se mu zobek popravi, ker otrok je star šele 5 let in predno mu bo štirica padla ven bo še trajalo.
Prosim za informacijo, kaj lahko zahtevam da naj mu naredi.
Hvala
Spoštovana JasminaM,
dokler otroka zob boli, je kakršenkoli poseg v smislu zapiranja zobka verjetno nesmiselen, ker bo spet nastala oteklina.
Pri petletniku je verjetno samo zdravljenje res nekoliko oteženo, ker je potrebno kar nekaj časa držati odprta usta, zobozdravnik pa mora kanalčke očistiti, razširiti, posušiti in vanje vstaviti zdravilo. Poskusiti se vedno splača:).
Hvala za odgovor.
Smo prišli do otroške zobozdravnice, ki mu je kanale spucala, vstavila zdravilo in zaprla z nečim podobnim kot gips. Ni mu dala plombice, ker nam je že v naprej povedala, da bo potrebno verjetno postopek ponoviti, vendar se za vsak dodaten mesec izplača.
Sedaj bolečine ni, niti jo ni čutil med posegom, ker je dobil inekcijo za omrtvičenje, tako da je izkušnja s to zobozdravnico zanj pozitivna in naslednjič ne bo problema.
žal mi je samo, ker ni več takih zdravstvenih delavcev, ki se potrudijo za otroka in te ne odpikajo po “liniji najmanjšega odpora”