Najdi forum

mladički in kaknje

Kolikokrat na dan ponavadi kakajo mladi kužki? Naša je stara 7,5 tednov in včasih kaka 1-2, včasih pa tudi po 4x na dan (in noč). Prehrano ima pa mešano – briketki, konzerve, kuhana hrana, (tako je bila navajena že pri vzrediteljici in zaenkrat smo se odločili, da jo prehranjujemo enako).

Hvala in lep pozdrav,
K

7,5 tednov star kužek je dojenček in pač kaka kar naprej – pribl. 20 min. ali pol ure potem, ko se je najedel, pa še vmes kdaj (na prilbl. 2 uri mora tako ali tako “na kahlico”, lulat in dostikrat tudi kakat). Tako majcena stvarca tudi čez noč še ne zdrži, tako da te še kar nekaj časa čaka brisanje lužic in pospravljanje kakcev. Ponavadi so psi dokončno sobno čisti med četrtim in šestim mesecem, vendar jo moraš že zdaj začeti navajati na čistočo. To ne pomeni, da jo kregaj, kadar naredi, kar mora, ampak jo opazuj, kdaj začne “nekaj” iskati in vohljati, takrat pa hitro ven in zeloooo pohvalit, če “rata”. Imaš pa tudi (na tem in drugih) forumih precej tem o navajanju mladega psa na čistočo.
Lp, Breda

Najlepša hvala za odgovor. Ups, starost sem pa napisala napačno, stara je že 11,5 tednov (ne vem kje sem našla 7,5).

Z brisanjem lužic na srečo nimava problemov, ker je navajena da hodi na pleničko (podloga za v posteljo), včasih iz protesta tudi na tepih ampak zelo redko (ponavadi kadar je jezna, ko jo pustim v varstvu :))). Drugače jo pa navajm na čistočo že od prvega dne, ko je prišla h nam, tako da tudi zunaj že pridno kaka in lula. Skrbelo me je predvsem to, da tako velikokrat kaka npr. danes je 2x ponoči (ponavadi ponoči ni, samo takoj zjutraj ko sva šli na prvi sprehod) in še 2x zjutraj. Se pa to ni zgodilo prvič. No ampak če je to za mladička normalno, zaenkrat ne bom delal panike.

Hvala in lep pozdrav.

New Report

Close