MLADIČEK-hrana,oprema,nega,igrače,…
Ker bo to naš prvi pasji mladiček(dobimo ga 1.4.2005),imam veliko vprašanj glede opreme,hrane,nege,igrač,…Je mešanček manjše rasti in 1.4.2005 bo star 8 tednov!Sedaj se mi zastavljajo naslednja vprašanja…
-kaj vse moram imeti pripravljeno ob njegovem prihodu?
-kakšna hrana je zanj najboljša?koliko obrokov mora imet?kakšno količino hrane mora dnevno zaužiti?
-kateri pribolški so primerni za mladiča?
-kaj potrebujem za dlako(glavnik,krtačo,…),če bo imel srednje dolgo oz.bolj kratko dlako?
-katere posode za hrano so najbojše-iz aluminija,plastike,keramike,…?
-kaj je boljše za nego njegovih zobkov-zob.pasta al vodica za nego zob?
-zakaj potrebujem tekočino za čiščenje ušes?
-kakšne igrače mu naj pripravim/kupim ob njegovem prihodu?kaj sploh potrebuje?
-kateri šampon je najboljši in na koliko časa se morema kopati?
Imate še kakšn nasvet,kaj moram še kupit,kar bom res potrebovala na začetku?
Ker ste na tem forumu že pravi strokovnjaki,sem se obrnila na vas!Vrjamem,da mi boste s svojimi odgovori pomagali-hvala vam za vse odgovore in dodatne nasvete!
Oj!
Kar veliko vprašanj. ;D Svetujem vam, da preberete čim več knjig(če jih še niste) in se informirate tudi na drugih forumih:
*
*
-Pripravite si nekaj pasjih igrač, povodec, ovratnico,hrano, posode, ležišče(če to ne bo vaša postelja lol), pripomočke za nego, opremo ipd.
-Odločite se s čim boste hranili psa. Če bodo to briketi, vam predlagam Pro Plan, Royal Canin, Hill’s, Technicall, Bosch…-kvalitetni briketi. Lahko pa psu tudi kuhate(ne mislim ostanke!). Količina hrane je označena na embalaži briketov. O številu obrokov pa si lahko prebrete na .
-Za priboljške mu kupite kakšne palčke za grizenje ipd….
-Odvisno kakšna dlaka bo. Če bo gosta, srednje dolga potem morda pride v poštev krtača PIN BRUSH, ter seveda dvostranični glavnik(goste in redke ščetine).
-Posoda za mladička za vodo je dobro da je nekoliko težja, da je mladiček ne prevrača in se igra z njo. Ker potem boste imeli vodo po celem stanovanju.
-Za nego zob uporabljajte zobno kremo in zobno ščetko(vse to dobite pri veterinarju).
-Dobro je čistiti ušesa. To lahko delate z vodo in vato, lahko pa uporabljate tudi tekočino za čiščenje ušes. Dlake iz ušes je treba tudi pogosto puliti, da ne pride do raznih vnetij.
-Igrača mora biti večja od pink-ponk žogce(da je ne poje). Najboljše so kakšne piskajoče, zanimive igrače(žogice, ‘vrvi’, ježki…). Morajo biti tudi dovolj trdne in kvalitetne.
-Na začetku kopajte po potrebi. Kupite kvaliteten šampon za mladičke.
Če imate še kaj vprašanj, pa le vprašajte. Vsekakor se tudi tam, kjer boste dobili(kupili) psa čimbolj informirajte.
zivjo.
veliko koristnih informacij dobis v temle prispevku, ki ga je spisala simi-alenka:
pa se par hitrih odgovorov:
– rabili boste ovratnico (za zacetek je boljsa kaksna iz mehkejsega materiala – usnje, nylon – nezatezna), povodec (nylon ali usnjen), lezisce za psa, posodo za vodo, posodo za hrano (jaz uporabljam eno keramicno in eno kovinsko posodo za vodo in eno kovinsko za hrano), kup igrac, obesek z imenom in kontaktno tel stevilko, ki ga takoj (!) obesite na ovratnico, priboljske, morda kovinski box – ostalega se ne spomnim, ampak sigurno je se kaj…
– hrana – glej clanek oz. se pozanimaj pri vzreditelju
– krtaca: ce je dlaka kratka, priporocam gumijasto krtaco (je bila pred kratkim odprta tema s to vsebino, ampak se mi ne ljubi iskat linka)
– za nego zob je boljsa pasta – posebna za zivali in ne “cloveska”. S ciscenjem zacnite cimprej, ker je te stvari lazje zaceti pri mladicku kot potem kasneje pri starejsem psu. Za scetko lahko uporabis posebne “pasje” scetke – lahko so obicajne ali take za na prst – te so boljse, ali scetke za majhne otroke
– tekocino za ciscenje uses potrebujes za ciscenje uses :-))) Ne, brez heca. Ni nujna, pomaga pa pri ciscenju, saj raztopi usesno maslo.
– igrace: vse kar se spomnis in cim vec… zogice, piskajoce igrace, Kong, vrvi za vlecenje, …
– sampon – odvisno od pasme – pobrskaj po netu. Jaz uporabljam ring5 (znamka) Tea Trea (“okus”). Kopas ne prepogosto oz. po potrebi. Jaz Spelo kopam samo, ko se kje povalja oz. se skopa v (preumazani) Savi.
En kup informacij najdes na
lp, m.