Mladi vozniki
Ja, vrtnica, se strinjam s teboj. Ena takšnih voznic je tudi moja babica, zadnjič je “čisto slučajno” malo preostro zavila in je razbila znak v križišču, še sama ni vedela zakaj se je to zgodilo. Imela je že kup konfliktnih situacij, ampak je imela do zdaj srečo… Med drugim ne zna voziti po krožnem prometu, problem ji predstavlja obvoznica, kaj šele avtocesta, potem kakšna bolj “komplicirana” križišča ipd. Mene je zelo strah, če se peljem z njo. Ampak njena zdravnica ji vsakič brez besed podpiše podaljšanje vozniškega dovoljenja, pa ni prav krepkega zdravja. Je srčni bolnik, težko hodi zaradi artroze v kolkih in kolenih…
Osebno menim, da bi morali starejši vozniki nad določeno starostjo vsaketoliko opravljati kakšen praktični preizkus pred izpitno komisijo.
Saj nič ne rečem, avto starejšim še kako koristi, ampak ne za vsako ceno.
Ko sem pisala moj prejsni post sem imela tudi v mislih starejse ljudi, ki so zelo nespretni na cestah, vendar tega nisem napisala. Mislim, da se zdaj ze oddaljujemo od teme, ki je “mladi vozniki”. Res je, da so starejsi ljudje vpleteni v nesrece, samo mislim, da se veckrat take nesrece koncajo “samo” z gmotno skodo (seveda so tudi izjeme!!!!!, kot povsod). Ko pa so v nesreci vpleteni mladi ljudje, se ta veckrat konca tudi s smrtnim izidom ali s hudimi telesnimi poskodbami.
Ne me razumet narobe, sem proti, da imajo izpit stari ljudje, ko ze na prvi pogled vidis, da ga ne bi smeli imeti. Vendar kljub temu misilim, da so bolj problematicni in nevarni mladi ljudje. Sem prepricana, da to potrjuje tudi statistika!
jah tudi jaz sem mlada voznica, ki ima za sabo ze kar nekaj treskov, pa nikoli ni bil kriv alkohol, al pa to da bi hotla bit “taglavna” na cesti. pri meni je tako, da tko vozim cisto normalno, pa poslusam muzko, in pol se kar zamislim in gledam na cesto, ampak ne tko kot bi mogla ampak tako, ko se npr. vcasi kam zazres pa kar skozi to gledas. in recim pol ne vidim redece luci dovolj hitro al pa da en pred mano bremza. no enkrat sm se na ovinku v stango zavila ker sen nekej okol bulla pa premal obrnla volan-pa smo sli u luc. sej vem da se ze kr smesn slis, ampak v resnici je to zelo kruto. ce ma kdo kaksno idejo-prosim, povejte=) sej zdej se matram pa ful gledam na cesto,pa kar gre.
je pa res da je veliko krivih pijanih voznikov, al pa ce ful divjajo, pa tudi ledene/spolzke ceste si kriza, pa ce ne znas predvidevati, potlej se lahko kar slabo konca
Trudi se še naprej in bodi skoncentrirana, ko pa boš spet zasanjana, pojdi raje z avtobusom ali pa naj šofira kdo drug. Takšna zasanjanost se lahko kaj klavrno konča. Lep pozdrav.
Kim
Hvala bogu, da še obstajajo “normalni” vozniki… Ampak teh nas je nažalost zelo zelo malo… Mogoče bi bilo potrebno odpreti kakšno novo temo… npr… Policija: dober ali slab vzgled mladih?:). lp
Mislim, da samo kaznovanje (predvsem denarno) ni prava rešitev, je sicer razumljiva, vendar z visokimi kaznimi ne bomo rešili problema. Popolnoma se strinjam z javnimi deli pa tudi film se že videl (na sejmu v SG). Mislim pa, da bi bilo pametno razmisliti tudi v obratni smeri. Kaj če bi tisti vozniki, ki vozijo dobro (če razumete kaj mislim s tem) dobili nekakšno priznanje, kot recimo “VZOREN VOZNIK ” in podobno, in bi s tem pridobili kakšne bonitete pri zavarovanju, registraciji, nakupu vozila.
Lep pozdrav
Jack
Forum je zaprt za komentiranje.