Najdi forum

Štiri mlade muce so se znašle na našem pragu. Seveda sta otroka znorela (midva z možem pa tudi). Ker se jih uradne institucije otepajo, prijatelje smo pa tudi že vse poklicali, bom poskusila še tukaj. Če si kdo želi mucko naj nas pokliče (040 292 383).
Mačka Tineta bomo seveda obdržali. Smo ga že peljali k veterinarju in hujšega kot to, da je zdaj brez imena (ker je muca), se mu ni zgodilo. Mucki so zdravi, razen, da so najbrž polni glist. Za odpravo teh in pa dostavo na dom smo se pripravljeni žrtvovat sami.
Me pa še zanimajo vaše izkušnje otrok-maček. Sama jih imam bolj s psi. Dovolite otroku, da vzame mačka v posteljo? Kdaj in kakšno odgovornost naložit otroku pri skrbi za mačko?

Verjamem, da ti je bilo neprijetno, je pa pohvale vredno, da ste se žrtvovali in jih vzeli v začasno oskrbo. A ste poskusili mogoče tudi pri Društvu za zaščito živali Ljubljana? Bom tudi jaz povprašala, če jih kdo želi in dala tvojo telefonsko. Srečno in imej dober občutek, da si pomagala živalicam. Vse dobro se vrača.

Društvo pravi, da jih lahko pridejo samo poslikat in potem oglas objavijo v Slovenskih novicah. Odziva na oglas skoraj ni.
V zavetišču imajo vse polno, pa tudi če bi imeli prostor, moraš plačat 5.000 in če jih ne uspejo oddat, ti jih pripeljejo nazaj.
Torej je treba ubrat novo pot.

Daj oglas na Domače živali. Sicer jih je že polno tam, pa vendar… kar grejo sproti. Prav tako imaš tam kar nekaj napotkov za (začasne) posvojitelje.
Mačka in otrok… ja, gre, neke blazne odgovornosti pa ne moreš pričakovati, je pa malo odvisno od starosti otroka. Moja deklica (dobrih 5 let) npr. psom in mački menja vodo, mački da brikete, opozori na čiščenje WC-ja, igra se z njo, spita skupaj (pred TV, ponoči ne, ker bi jo muca zbujala)… Budri da solato ipd.
Če te še kaj konkretnega zanima, pa vprašaj.
Pa daj oglas še na http://www.mojpes.net med male oglase, pa na kakšno trgovino ipd.
Še vedno ti ostane zavetišče v Gmajnicah (v skrajnem primeru). Pa ne pozabi povedat, da so mačke najdene, da ne boš plačevala oskrbe.

Lp, Yo

Sončk,

tisto o zavetišču ni res! Plačaš, če oddaš svojo žival, sicer pa ne!
Zahtevaj na telefon dr. Hrovatina ali gdč. Uršo in reci, da si govorila z Yo in da veš, da za oddajo najdenčkov ne plačaš nič. Prejšnji teden sem tja oddala najdenega mucka. Pripeljala sem sicer nekaj hrane za pse in mačke, ampak to je bilo prostovoljno. In tudi vrnejo ti živali ne (vsaj ne najdenih).

Lp, Yo

Yo, hvala za vso pomoč, pa vendar…

1. Kateri link je za ‘Domače živali’. Sama se trudim, pa je preveč strani.

2. Se mi zdi, da http://www.mojpes.net ni pravi naslov tudi za mačji oglas.

3. Kako pa v zavetišču dokažeš, da so mačke res najdenčki in ne tvoji? Jih pa vseeno nočejo vzet, ker ni prostora. Rekli so: pokličite naslednji teden. Bi pomagalo, če tako kot ti, prinesemo malo hrane za prvo silo? Bi se tako našel prostor?

– link za domače živali
– Salomonov oglasnik
– oglasna deska na najdi. si – tukaj moraš kar pogosto vpisat, ker je veliko oglasov
Tudi mi smo našli najdenčke lansko leto, tukaj smo dali oglase, pa društvo je pomagalo, samo smo jih imeli kar doma, dokler niso našli doma
vso srečo, branka

Jaz sem pre dvema letoma šla na sprehod in ob cesti zraven travnika našla tri jokajoče mucke (čisto majhne). Seveda so se mi smilili, ampak nisem veela, če ni mogoče mamica kam šla. Eden mi je vztrajno sledil do doma. Potem sem zvečer šla pogledat, če so še tam in bila sta oba in revčka sta tako jokala! Vzela sem jih k sebi in peljala na kliniko za male živali na Gorkičevo (Zaninovič).Tam so mi jih pregledali in našpricali proti bolham (jih je bilo polno). Brezplačno (tako za vse najdenčke).
Nakar sem dala oglas v Delo. Čeprav je za plačat mislim da 2000 sit, sem se odločila tako, ker je v ostalih revijah toliko teh oglasov… In sredi julija, v času dopustov je poklicalo 5 ljudi (3 so jih vzeli – ena luštna deklica, pa dva mlada za svojega dedka in ena gospa), klicali pa so še 14 dni po tem, ko smo jih že oddali. Neverjetno, kakšno zanimanje! Priporočam.

1. Linko do foruma je: http://med.over.net/phorum/list.php?f=44

2. Brez skrbi, mnogo muc najde dom tudi preko strani http://www.mojpes.net
Če želiš, mi lahko daš kontakt (GSM, tlf….- pošlji na mail, če želiš) in več informacij o muckih in bom dala oglas tudi na forum – veliko o takšnih mucah je na strani (http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=kaja
Drugače lahko vpišeš oglas na stran http://www.mojpes.net/oglas/addoglas.html

3. Mirno lahko trdiš, da so mucki najdeni, poveš, kje si jih našla in kdaj. Konec koncev ti tudi oni ne morejo dokazati, da so tvoji. Po pravilniku o zavetiščih so obvezani priskrbeti prostor v roku 24 ur – seveda, če se s teboj ne dogovorijo drugače.

Jutri grem na Gmajnice sprehajat “azilante”. Se bom pozanimala, kaj je zdaj ta kozlarija z mački. Včasih jim moraš dati vedeti, da poznamo principe, po katerih naj bi delovali.

Lp, Yo

Sončk, daj povej kaj več o macicah… koliko misliš, da so stare, kakšne barve… s kje ste?
Če jih še niste oddali, bi mi eno vzeli k naši babici. Ima ogromno hišo ob gozdu, družbo pa bi ji delala eno leto star mešanček in 5 letni perzijec. Oba lenuha hehe.

Lep vikend,
Anaya

Anaya, doma smo na Galjevici v Lj. Natančnejši naslov pa izveš na že prej omenjeni številki 040 292 383.

Aja, muce so stare 2 meseca (by veterinar). Tri so tigraste ena pa bela z sivimi lisami. Rjavo tigrasta je naša. Za hrano niso izbirčne. Pasjega stranišča še nismo postavili, se pa hitro prilagajajo. Spijo že v škatli za mačke. Danes bo baje oglas tudi na valu 202. Pa z vašimi predlogi bomo tudi poskusili.

Sončk, jest sem čist nora na muce in to, da so tigraste, se sliš prelepo 🙂 Če si za, da nam eno podariš in če se ti da, mi napiši na mail ([email protected]), kako se pride do vas, pa bi z možem kar priletela do vas, če boste zdajle doma.

Pozdrav,
Anaya

Anaya, ostala je le še belo tigrasta muca. Ena forumovka je popoldne odnesla kar dve. Naslov ti napišem na mejl.

sončk, vidiš, da je šlo 😉
Šele zdajle sem videla cel potek. Jutri grem v Gmajnice in bom vseeno malo povprašala, kaj in kako.
Če kaj potrebuješ, sporoči.

Lp, Yo

Temo sem preselila na sosednji forum, kamor res paše. Ampak tale forum je pa res mega, kul in oh in sploh. Hvala vsem, ki ste mi že pomagali in me s svojimi pisarijami zasvojili.
Pa vseeno: ostala nam je še belo tigrasta muca. Tudi tej bomo našli dom (če ne drugače, pa kar našega – aha, mami je že popustila, mogoče bo tud oči – saj, če imamo eno muco, imamo lahko tudi dve).

Zdravo Sončk!

Oglašam se ti le toliko, da ti sporočim, da je z tigricama vse v redu.
Ko smo prišli domov, sta se obe prestrašeno poskrili v predel nad prednjimi kolesi avtomobila. Počasi sta firbčni prilezli ven. Seveda s pomočjo briketkov. Potem je sledilo crkljanje do onemoglosti. Tamali sta pozabili na vse igrače in po 3-4 ure preživita z njima. Verjetno bi tudi dlje, če bi ju pustili.
Tigrasta, ki potegne malo bolj na belo (zanjo sem navijala jaz), je dobila ime Maja. Moževo tigrasto ljubljenko, ki potegne malo bolj na rjavo, pa je hčerka poimenovala Tigra. Ja, obe sta ženskici, to bo še pestro, če mene vprašaš. Zgledata okej in zdravi, obe sta že dobili ovratnico proti klopom in uškam. V kratkem ju čaka ‘puvrtivni’ pregled pri veterinarju. Tigra se je popolnoma sprostila in prileze takoj, ko nas zagleda. Maja je malce bolj plašna, a glede na to, da je malo manjša, ji to pripada. Tudi dlje časa potrebuje, da se v naročju sprosti in zaprede, medtem, ko Tigra prede še preden stegneš roko.

Luštni sta obe. Takoj sta se nam prikupili. Zato Sončk, najlepša hvala za ti dve mali sončici. Prepričana sem, da bo belo-tigrasta muca ravno tako kmalu našla svoj domek.
Lep pozdrav,
Lara

Lepo, da si se oglasila – me je prav zanimalo, kako sta maci. Koliko pa imaš stare otroke? Naš 18 mesečnik je kar pregrob z muco. Smo ga morali že trdo prijet – muca ni igrača. Šestletnik pa je neskončno srečen pritepenk.
Včeraj sem pomislila, da imamo papigo in ne muce, ko sem zagledala moža z mačko na rami. Naša zelo rada pleza po nogah in naprej navzgor. Ustavi se na rami in tam občepi ali pa prepleza glavo na drugo ramo. Bela ni tako pogumna, je pa cort v obrazek.

New Report

Close