mlada gospodinja
Sem mlada gospodinja, začetnica, z lastnim gospodinjstvom, pa moram nakupiti še nekaj kuhinjskih pripomočkov, pa se ne morem odločiti in vas prosim za nasvet. Kakšen likalnik, palični mešalnik in hladilnik mi priporočate? Sva pa trenutno dva v gospodinjstvu in kdo ve, kdaj jih bo več:) Ponudba je ogromna. Likalnik-kakšen je dober? Je vredu da je parni ali ne?
So gorenjevi palični mešalniki vredu? Kaj pa hladilnik Zanussi? To sprašujem malo tudi zato, ker sem nekaj videla v akciji. Bi bil gorenjev palični za cca. 6.000 sit vredu?
Hvala za odgovore!
Imaš dve možnosti, ki sta sicer odvisni od tvojih finančnih zmogljivosti. Če moraš nekaj na hitro kupiti, pa nimaš veliko denarja, potem kupi zelo poceni samo za premostitev in za krajše obdobje uporabe, kasneje pa, ko boš do sredstev prišla, pa pri nabavi bodisi likalnika ali hladilnika nikar ne cincaj med deset tisoč več ali deset tisoč manj !!! Likalniki ti bodo vložena sredstva zagotovo povrnili. Kar pa se tiče paličnih mešalnikov, ti pa svetujem neko srednjo pot, če boš z njimi veliko delala, itak ne bodo imeli velike življenjske dobe. To so moje izkušnje, kajti tisti plastični košček na posodici, na katerega nasadiš delček z el.motorjem, se kaj hitro obrabi, “zliže” in koliko imaš volje, časa, potrpljenja in koliko je sploh možno dobiti prav tisti rezervni del in za kakšna sredstva, je drugo vprašanje.
Mlada gospodinja, veš, izredno veliko sreče pri izbiri ti želim. Moram priznati, da sem, ko je bila moja hčerka “mlada gospodinja” (no, saj je še, a ne več čisto začetna!) blazno uživala v tem, ko sem ji, če me za to prosila seveda, pomagala iskati in izbirati take in podobne malenkosti in drobnarije. In vesela in srečna sem, ker ima še dandanes likalnik, ki sem ji ga podarila za en praznik.
marija (1)
Ti svetujem, da kar Gorenje kupuješ, če je cena primerljiva. Razen pomivalni stroj. Ker ponavadi stoji v kuhinji, moraš paziti, da bo čim bolj tiho deloval.
Likalniki so potrošno blago. Ko kupiš dragega in ga tretji dan počiš po tleh, boš naslednji dan kupila cenejšega. vsekakor pa na paro. Likalnika, s katerim bi bila zadovoljna, še pa nisem kupila. Najrajši bi takega, ki bi še demonstratorja dal zraven …
Sicer pa kot ti je svetovala Marija (1).
Za poroko pred dvema letoma sem dobila mikser AEG. Ker ne kuham veliko, ga, razen začetnega preizkušanja, praktično nisem uporabljala.
Sestava: dvojni mešalni nastavki (tekočine in testo), zaprta posoda za sekljanje zelenjave in drugih trših sestavin ter palični mešalnik. Nov je stal 25.000,00 SIT. Če želiš, ti ga prodam. Ker ni več nov, je cena: 15.000,00 SIT.
Pošljem tudi slikico.
Palični mešalnik je uporaben, če imaš zraven še tisto posodico za sekljanje (posebej, če sicer nimaš posebnega multiaparata za sekljanje). Čeprav se mi zdi, da potem uporabljaš samo sekljanje, samega paličnega pa ne.
Osebno veliko pečem, imam navaden mikser (ves čas v uporabi), ki ima tudi palični nastavek, pa mislim, da nisem tega nastavka v treh letih še nikoli uporabila…..
Razlika je, če imaš majhne otroke, potem pa je palični mešalnik verjetno bolj v uporabi.
Za likalnik: definitivno parni (več, kot spušča pare, lažje je likanje) – a sploh še prodajajo kakšne druge?, iz varnosti ti priporočam, da vzameš takega, ki se po nekaj minutah nekativnosti sam izklopi (se nam je že kakih dvakrat zgodilo, da smo pustili prižgan likalnik, hvala bogu brez posledic).