Najdi forum

Zanima me, če je že kdo naročal kuhinjo pri Mizarstvu Erjavec? Ste bili zadovoljni z njimi ali ne? Zakaj?

Hvala za odgovore.

Pred kratkim se je moja prijateljica selila v novo stanovanje in ker je bilo potrebno opremiti tudi kuhinjo jo je naročila pri Erjavcu. Kuhinja je zelo lepo (res zelo lepo) in estecko izdelana, tako, da je zelo zadovoljna. Je pa res, da so zelo dragi – vendar mislim (kot opazovalec), da je kavaliteta in design primerna ceni.
Če imaš možnost mislim, da je prav, da se odločiš zanje, ker boš le tako imela do detajlov izdelano kuhinjo in nikjer ti ne bo “premajhna”, saj veš, da standardne mere kuhinj (ki jih kupiš v trgovini) niso vedno po meri prostora v katerem bivaš.

Pri Erjavcu je OK tudi to, da ti pride njihov arhitekt na dom in po merah izriše željeno kuhinjo. Všeč mi je tudi to, ker obdela tudi druge stene (npr. zaključek šanka,…) v istih detajlih kot imaš kuhinjo.

Srečno!

zelo sem zadovoljna z Sveo, edino montaža pri njih peša v tem stilu, da pridejo velikokrat dokler ni vse narejeno.

Tudi midva sva v fazi kupovanja kuhinje in sva se odpravila k Erjavcu, saj sem se sama že pred letom zaljubila v eno od njegovih kuhinj. Žal sva bila nad osebjem v trgovini strašno razočarana – skicirali ne bodo nič, načrt bom v naprej plačala (25.000), drugače se ga ne bodo niti lotili….Skušala sem razložiti, da ga bom plačala, vendar pravi načrt, da bi pa vsekakor prvo rada da skupaj naredimo skico, pa se gdč. ni dala prav nič prepričati. No in mislim, da pri njih, kljub kakovosti kuhinje ne bom naročila. Sem pa obiskala za njimi salon mizarstva Mlinar & Mlinar. Z eno besedo – vse se da, kakovost je najmanj enaka kot pri Erjavcu in prijaznost izredno velika. Tudi tu se načrt plača, a ko je narejen in usklajen. Vzamejo pa si veliko časa. Salon imajo na Župančičevi ulici – bela stavba zraven Figovca.
Od narejenih kuhinj so kakovostne Sveine, Gorenje-Austria (tehnično zelo dovršene – razstavljene v Harvey Norman salonu na Letališki) in nekatere kuhinje Marles-Gorenje. Vse serijske so seveda bistveno cenejše, a bomo videli….
Vesela bom vaših izkušenj, če bo še kdo kaj napisal….

Nama so tako okvirno skico naredili brezplačno. Za pravi načrt sva plačala 100.000,00 SIT, ki pa jih odštejejo pri nakupu. Se pravi, če kuhinjo naročiš pri njih. No in odločila sva se in jo tudi naročila in plačala. Sedaj bomo pa videli kako bo z roki in kvaliteto.

Kakšen pa je ta načrt za 100.000 SIT, zlat? Če je to neke vrste garancija, da se potencialni kupec ne bi premislil, če bi čez cesto ugledal cenejšo kuhinjo, je to po svoje razumljivo – ni pa ravno poslovno.

Pravzaprav sem se narobe izrazila. Se opravičujem. To je bil že avans za kuhinjo. Vendar sva načrt dobila šele ob plačilu avansa.

Pred pol leta smo bili pred isto odločitvijo. Načrt sem jim zrisala sama (idejni) in prosila za predračun. Detajle sem prepustila njim. Nisem se odločila za njih, ker:

1. tako kot pravi ena od predhodnic, gospod v salonu na Tržaški in tudi tam ob delavnici se niso bili kaj prida pripravljeni potruditi s potencialno stranko – očitno imajo dela dovolj

2. pradračun je bil v primerjavi s konkurenco visok.

Jaz sem navajena, da se mora prodajalec potruditi okrog kupca in ne obratno. Malo so vzvišeni! Moje mnenje!

malo napačno si se izrazila, načrt je bil brezplačen, samo pogoj je njihova kuhinja, zato ne piši, da je načrt 100.000, to je bil le avans za kuhinjo. Mislim, da ni človeka v Sloveniji, ki bi dal samo za načrt kuhinje 100.000 SIT.
Razen če bi imel denarja kot d… in bi se preseraval in zelel ne vem kaksno kuhinjo. Povsod tam kjer naročiš kuhinjo, ti izdelajo brezplačen načrt, saj drugače ne morejo narediti kuhinje.

*!
Ne bo držalo. Sva z možem prehodila precej trgovin in mizarstev zaradi te kuhinje. Nikjer ti ne izdelajo brezplačnega načrta. Povsod moraš nekaj plačati za načrt. Ponekod je pogoj za načrt celo naročilo. Izdelajo si samo računalniško skico za lastno uporabo (ne dajo ti je za domov), da ti lahko naredijo predračun. Samo eno mizarstvo je bilo, ki nama je izdelalo brezplačen načrt.
Zato ne govori neumnosti. Za napako sem se pa opravičila.

Lepo zamišljeno: brezplačen načrt.

Ne vem kaj delaš in kaj je tvoj poklic, vendar sem prepričan, da ga ceniš. Kako lahko pričakuješ, da bo nekdo, ki je moral 16 ali več let guliti šolske klopi, potem je moral spoznavati zakonitosti materialov in proizvodne možnosti delal nekaj zastonj. Načrt kuhinje je v vsakem primeru všet v ceni izdelka. Očitno so oni vsaj toliko realni in prepričani vase, da načrta ne dajo brez neke garancije naročila (avans). Kolikor je poznano, delajo (Mizarstvo Erjavec) dobre kuhinje vendar so zelo dragi. Torej bi bilo najbolje iti k njim, da ti naredijo dober brezplačen načrt nato pa pri vaškem mizarčku za prvim vogalom za četrtino cene dobiti kuhinjo po dobrem načrtu.
Nočem delati reklame Erjavcu, ker je še mnogo drugih, ki delajo dobre kuhinje. Hotel sem samo povedati, da se mi zdi njegov postopek pravilen.

Pri Erjavcu ti načrt dajo tudi za domov, vendar te stane 30.000, če kuhinje ne naročiš. Tudi pri Mlinar&Mlinar ti zrišejo za 20.000 in če kuhinjo naročiš, ti to odštejejo, če ne pa ga seveda plačaš. Torej ni le avans…

In kje si izvedla nakup?

Meni se pa le zdi, da je najprej treba skupaj narediti neko skico, potem pa pravi načrt – razumljivo je, da tega potem plačaš. A da tudi skicirati gdč. ni hotela nič, to se mi je zdelo pa precej neprijazno – to ti naredijo prav povsod drugje!

Se popolnoma strinjam. Načrt ni nekaj kar bi vsak znal. Skica je nekaj drugega, ker je podlaga za predračun. Detajli pa so stvar načrta, ki pa ga ni sposoben izdelati vsak naročnik, zato se pač trži. Ob naročilu pa ti ga tako odštejejo od cene. Mislim da je postopek fer, drugo je odnos.

New Report

Close