miza -steklena-otročki?
Kupujemo novo kuhinjo, moderen stil, full nama je všeč izbrana, in ker bova kupila vse naenkrat, bova hkrati kupila še jedilnico ( ki je skupaj s kuhinjo). In problemček- k naši bodoči) kuhinji paše itak tud moderna miza in stoli- in ta miza je steklena- mi pa malega dveletnika. me skrbi kako bo taka kombinacija-steklo otrok šla skup. Baje je za take mize drugačno, močno steklo, ki se ne razbije, varovalno ali kakšno se reče.??
A ima katera izkušnje ali pa se kaj pri vas na to spoznate kako jke res s tem?
No, po mojem ni nevarnosti, da bi jo razbil, saj je steklo najbrž res posebej “ojačano”. Ampak jaz nad steklenimi mizami nisem ravno navdušena. Kot prvo, je treba ful pazit, ker se hitro odrsa, sploh na tistih mestih, kamor pogosto postavljaš stvari. Kot drugo se pa čisto vsak atom prahu gor napopa. In ko posije sonce…
Razen, če ni to zdaj kakšna nova vrsta stekla… no, rešitev je pa seveda v obeh primerih prt.
Uspešen in ugoden nakup.
LP
Hja, to tudi mene zanima, namreč pri nas je podobno ( s tem, da me je mož že prepričal in smo jo kupili, a je še nismo dobili na dom) in se že par dni sprašujem, če sva naredila prav. Bom poročala, ko jo preizkusimo . Ima pa verjetno prav tudi kleopatra (jaz sem itak rekl, da grem kupit tisti plastificiran prt)
Mi imamo tudi (skoraj) dveletnika in steklo v jedilnici. A to steklo smo dali samo čez leseno mizo – ker smo hoteli zaščititi les pred udarci, trajnimi madeži in drugimi poškodbami. Torej vem, da je to nekaj čisto drugega kot samo steklo…
Se strinjam, da se res vidi vse na steklu, a saj ni to čiščenje ravno težko: posprejaš s čistilom za steklo in obrišeš. In potem uživaš kakšno minutko ali dve v bleščečem sijaju.. ; ) Dokler se na njem zopet ne pojavijo odtisi otroških prstkov… Ko pa jemo, dam gor največkrat prt ali vsaj podlogo pod otrokov krožnik.
Simona
Zaradi varnosti res ni panike, se moraš res hudo potrudit, da jo ubiješ, kot recimo jaz, ko sem gor vrgla likalnik. Z višine 2 m :((( Se je odlomila v kosu, brez drobcev.
Zdrsa se res dokaj hitro, pa prah ti žre živce in otroške tacne, tako da -moda gor ali dol- funkcionalna ni preveč. Je pa zagotovo varna toliko, kot vsak kos pohištva s sorazmerno ostrimi robovi.
tudi jaz sem o njej razmišljala in me je hudo mikala, ampak se le nisem odločila zanjo, in sem vesela naše krasne lesene mize. mislim, da bi bila s stekleno ves čas nervozna, naj mi še tako govorijo v trgovini, da je trdna – steklo pač zgleda krhko in enostavno se ne bi počutila varno. in to potem seveda nima nobenega smisla. skratka, res premisli, če imaš že zdaj pomisleke, ali se ti bo uspelo racionalno prepričat, da se ne bo nič zgodilo in da je steklena miza ravno tako trdna kot lesena, ali boš ves čas malce na trnih in z enim očesom pri nadebudnežu, ki pleza na mizo.
in še to. skrbna pravi, da ji jo je uspelo razbiti z likalnikom z dveh metrov. dvomim, da bi šla lesena ravno tako na pol! verjetno bi bila v leseni plošči grda vdrtina, to bi bilo pa najverjetneje tudi vse. seveda odvisno tudi od kvalitete mize, pa vendar…