Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Mivka za peskovnik

Mivka za peskovnik

Pozdravljeni Tanč,

se opravičujem, ker vas motim med prazniki. Me je pa res začelo skrbeti.

Mož je danes kupil gradbeno mivko (Fini kremenov pesek) proizvajalca Kema Puconci d.o.o. Slovenija. Na vreči piše, da je gradbena mivka fini kremenov pesek naravanega izvora, idelana za pripravo finih ometov za finalizacijo tako zunanjih kot notranjih stanovanjskih površin. Sestavine so: kloridi, kislinsko topni sulfati, skupno žveplo, sestavine ki vplivajo za vezanje in strjevanje malte. Prodajalka v trgovini mu je dejala, da je mivka primerna za peskovnik. Hči, stara 3 leta se je cel popoldne igrala v peskovnik. Malo prej je začela jokati v spanju, da jo srbi vrat, kateri je rdeč in malo nabrekel. Dala sem ji 15 kapljic Fenistila in hladen obkladek. Ostali deli telesa so ok, je imela pa na sebi večino časa jopico in kavbojke.

Ali mislite, da je lahko kriva mivka? Ali je ok, da sem ji dala Fenistil?

Najlepša hvala za odgovor in lepe praznike!

Martina

POzdravljeni, Sonček2,
lahko gre za mivko, lahko za sonce. Če je rdečina in oteklina povsod, kjer bi lahko prišla mivka v stik, potem je verjetno to vzrok.
Fenistil je v redu.
Počakajte nekaj dni, potem pa ponovno v mivko. Če je le-ta vzrok, se bo rdečina ponovila.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close