Najdi forum

missed abortus

Lep pozdrav!
Malo sem gledala po starih postih, vendar nisem zasledila odgovora na moje vprašanje. Pred enim letom sem imela zakasneli splav v 17 tednu. Splav so mi inducirali z vbrizgom prostagladinov v maternico, kasneje sem imela še abrazijo. Zanima me fiziologija tega procesa, a gre pri temu tako kot pri porodu za krajšanje materničnega vratu, odpiranja in kasneje iztisa ali gre to kako drugače, glede na to, da je plod še čisto majhen. Sestro sem takrat spraševala za podatke, vendar tega ni vedela, sama sem pa bila osebno preveč prizadeta, da bi to razglabljala, vsaj takrat.Hvala za vaš čas in odgovor, Miele

Spoštovani,

mislim, da te podrobnosti niso pomembne niti za vaš blagor, niti za razumevanje “procesa”. MV se vedno skrajša in hkrati odpira, ni pa rečeno, da MV povsem “izgine”, kot pri porodu. Proces se pač ustavi in nato seveda obrne, ko pride do iztisa ploda oziroma vsebine maternice, to pa se zgodi, ko je odprtina dovolj velika.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close