Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja mislim, da se samozadovoljuje…

mislim, da se samozadovoljuje…

Pozdravljeni!!!

Imam 16 letno hci, ki je moram priznati kar pridna! V soli ji gre dobro, z vrstniki se dobro razume, res lahko recem, da sem vesela, da je taksna kakrsna je!
Me pa zanima nekaj…
Parkarat sem ze, ko sem ji pospravljala posteljo (obicajo jo sama), nasla pod vzglavnikom neke vrste vibrator. Ni cisto pravi vibrator ampak nekaj podobnega.
Mislim, da se samozadovoljuje… Saj vem, da je to cisto nekaj normalnega, ampak vseeno me zanima ali ji naj svetujem, da to raje pocne s prstki ali si kupi(mogoce celo jaz) pravi vibrator ali jo pustim njeni domisljiji? Strah me je namrec, da ne bi prislo do kaksne infekcije. Za to pocetje se malo krivim tudi sebe…
Ze nekajkrat me je “zalotila” pri samozadovoljevanju. Navadno pri orgazmu in moram priznat, da sem jo parkrat tudi prepozno opazila… Ne vem sicer kako dolgo me je opazovala ampak po tem mi je bilo kar precej nerodno… Moram priznat, da to pocnem kar pogosto. Res je, da me moz zadovolji maksimalno kolikor lahko ampak vendar se najdejo tudi trenutki samote katere izkoristim za te reci… Mislim, da je pri meni videla vibrator in sedaj tudi sama zeli imeti nekaj podobenga… Imam se vprasanje…
Kako to ve drage mamice opravljate? Kdaj navadno se vam to najpogosteje zgodi, da dobite potrebo po samozadovoljevanju? Ali tega sploh ne pocnete in vam je res partner cisto dovolj in kaksne imate izkusnje pri resevanju takih problemov pri otrocih?

Ze v naprej se vam zahvaljujem za vse odgovore!

Janja

Draga Janja!
Pusti hčeri, da izživi svojo spolno domišljijo. Ne vem, zakaj te skrbi, da bi zaradi vibratorja lahko prišlo do infekcije, če je le ustrezno očiščen. Glede na to, da te je hči videla, da ga uporabljaš tudi ti, ji enostavno razloži, kako ga je potrebno čistiti in občasno tudi razkužiti (po razkuževanju ga mora obvezno še enkrat oprati).
Moji otroci so še premajhni, tako da izkušenj “otroci in samozadovoljevanje” še nimam; res pa je, da si štiriletnik, kadar je slečen, obdeluje “lulčka po dolgem in počez”.
Jasno, da se tudi jaz občasno samozadovoljujem, vibratorja ne uporabljam. Samozadovoljevanje pri meni ni odvisno od partnerja, ampak na obdobje v menstrualnem ciklusu. Najpogosteje je v času ovulacije in zadnja dva dneva pred menstruacijo.
Pozdrav!
Nina

Me veseli, da ste odprli temo . Dokaj tabu sorte. Razložite hčeri, kot je predlagala Nina. Tudi jaz imam še premajhne otroke, da bi imela lastne izkušnje s tem. Sama to tudi počnem, ponavadi ob ovulaciji, kot je tudi omenila Nina. Jaz se enostavno zaklenem v sobo, da imam mir. Mislim, da je to povsem običajna in naravna stvar. Pa lep dan.

Še nimam otrok zaradi zdravja, se pa bližam 30-im. Samozadovoljevanje je tudi pri najstnikih tako normalna stvar, skoraj kot zajtrk. Zato se nič sekirat. Je bolje, da tako raziskuje pot v svet spolnosti, kot pa, da preide takoj na seks in po možnosti še z različnimi partnerji. Saj je premlada (moja meja za zdrav seks je kar polnoletnost). Morda ji podtaknite kako najstniško strokovno knjigo o tem, gotovo bo tam pisalo tudi vse o higieni in infekcijah pri napačnem “tretiranju” s spolovilom. Če pravite, da je pridna punca in pametna, pa zaupajte njeni presoji, predvsem ji pustite intimnost. To so res osebne stvari in tudi poskrbite, da VAS otroci ne zalotijo pri teh opravilih. Se mi ne zdi primerno. Lep pozdrav in srečno novo leto, zala

Predvsem pa nekaj prosim, Janja, da o tej temi na silo ne govorite s svojo hčerko. Če ste ji razložili, da je pač samozadovoljevanje nekaj povsem normalnega, da naj pač pazi na higieno, ostalo pa je prepuščeno njeni domišljiji. Pri nas doma sta imela starša predal, v katerem je bilo “skritih” kar nekaj vročih revij. Seveda sta vedela, da jih prebiram, venadr me o tem nista nič preveč spraševala. Zakaj za vraga pa bi morali moji starši vedeti vse o dogajanju v intimnosti moje spalnice.
Včeraj sem gledala zanimiv del nanizanke Seks v mestu, ki mi je dal veliko misliti. glavna junakinja si je našla fanta, ki je imel fantastično družino, še posebej mamo. Ta ženska je bila ponosna na dejstvo, da se lahko s svojimi otroci že od 2. leta pogovarja o seksu brez težav, njen sin pa je bil zaradi tega precej slab v postelji. Po domače povedano, prehitro mu je prišlo, kar seveda ni ravno dobro za moškega. Ko se je hotela glavna junakinja pogovoriti z njim o težavi, jo je nahrulil, da se o seksu ne želi pogovarjati, da se že od 2. leta pogovarja o tem. Torej – mama ponosna na odkrito razmerje z otroci, sin pa zafrustriran, ker mu ni ostalo niti malo intime in skrivnostnosti.
Ne razlagajte svoji hčerki, kako se to počne, naj odkrije sama, to je del spolnega odraščanja. Spoznati mora svoje telo, da ga bo lahko potem v prihodosti uživala tudi v dvoje. Če ste prepričani, da ne zna, ji morda enkrat kupite kako dobro knjigo, zagotovo pa ne posegajte v njeno intimo s “tehničnimi” napotki. To najstnika ne le spravlja v zadrego, razbije tudi vso predstavo o žgečkljivosti samozadovoljevanja, o individualnosti doživetja – kajti ni ravno užitek to početi, če imaš občutek, da te bo potem mama vprašala, kako je bilo.
MOrda me bo ste zdaj napadle, pa mi je vseeno, to je moje razmišljanje.
T.

haha dobro je to tvoje razmišljanje se čist strinjam. Tak čist btw, tebe je kdaj kdo dobil poleg tega razen mogoče moža :))?

LP, miki

Malo nerodno vprašanje in intimno – enkrat me je skoraj dobila babica. Pa sem se znašla – morda je vedela, kaj se dogaja, rekla ni nič. Sicer pa _ ja, kaj naj pa reče?
T.

Najlepsa hvala za vase iskrene odgovore!! Res so mi veliko pomenili!!! A mi se svetujete kako in kdaj naj to raje pocnem sama, da me nihce ne bo mogel kje zmotit? In ce so ze kdaj vas kje zalotili? A to pocnete tudi kdaj v postelji, ko moz ze spi? Meni se to pogosto dogaja… pa ceprav sva pred tem imela spolne odnose nekako vcasih tudi zacutim potrebo po samozadovoljevanju… a se vam to dogaja?

Spet se vam zahvaljujem za vase odgovore!!!

LP Janja

meni se to dogaja skoraj vedno 🙂 …hm so me ze zalotli ja…ene parkrat:) pa kaj jaz morem hehe…tisti dan sem se malo sekiral pol pa je blo pozabljeno…zivljenje gre dalje:) Če se “bojis” da bi jo pri tem zmotla potrkaj na vrata najprej…:)

LP, miki

New Report

Close