Mislim da se mi bo ZMEŠALO
Lepo pozdravljeni! Zanima me kaj se dogaja z mano kajti jaz ne moram ugotovit nikakor. Moje življenje je samo sovraštvo do sebe in vseh okoli mene. Kajti vedno sem nekako živčen in napet. Toliko da opomnim da imam uredu starše in ni bilo iz njihove strani nič narobe. Kajti sam sem nekako nezadovoljen z svojim življenjom. Star sem 24 let in ne moram se nikakor spremenit. Včasih se derem na vsakega kdor mi kaj reče doma na starše na punco (ko je še bila z mano). Včasih ko sem sam kar tolčem v vrata včasih kaj zlomim. Včasih ko se peljem z avtomobilom mi je popolnoma vseeno če se zaletim ali ne. Bistvo čisto mi je vseeno kaj se mi bo zgodilo. Kajti imam nekakšno neumno fizjolofijo. Zelo me je prizadela tudi moja bivša punca ko je prekinila 5 letno zvezo z mano. Imam jo najrajši na svetu. Vem da se sprašujete le kako je zdržala tako dolgo, naj vas opomnim da nimam slabo osebnost ter nisem pokvarjen sem pa nekako živčen in nestabilno raspoložen. Od takrat ko me je moja deklina zapustila se mi je vse obrnilo na glavo.Na samomor sem že pomislil neštetokrat toda mislim da tega nisem sposoben naredit Prosim če mi vi kako pomagate kajti k zdravniku ne bom šel ker si mislim da me bojo imeli za norega. V naprej se vam zahvaljujem na pomoči.
Spoštovani Rok!
Mislim, da ne ne sovražite toliko sebe, kot svojo življensko neuspešnost. Zakaj je temu tako, boste poskušali sami ugotoviti, ko si boste odgovorili na naslednja vprašanja:
– zaradi katerih svojih lastnosti in dejavnikov sem lahko ponosen nase? (naštejte jih najmanj 5)
– ali sem izbral pravi poklic? (če ne, kateri poklic mi je všeč in kaj moram napraviti, da ga bom lahko opravljal?)
– ali sem vedno, ko me je kdo prizadel to tudi povedal, (če ne, kako bi v takem slučaju najbolje odreagiral?)
– ali se ukvarjam s športom (če ne, kateri od športov me je sicer zanimal, a ga še nisem poskusil?)
– ali znam plesati? (če ne ali sem se pripravljen naučiti?)
– ali si želim, da bi me ženske občudovale?( če ne, preberite še enkrat zgornja vprašanja)
Vašo bojazen “da se vam bo zmešalo” je dandanes zelo pogosta, takole vsak deseti, ki se oglasi pri psihiatru jo omenja. Dodajte zgornjim vprašanjem še tole:
– ali se bolj bojim psihiatra ali svojih težav? (pravilen je drugi odgovor!) in se oglasite. Zaradi obiska pri psihiatru vas ne bo nihče sramotil, saj greste končno le po informacijo, ki je sami še nimate.
Imej rad samega sebe potem šele ljudi okoli sebe. Ne sovraži samega sebe, ampak se imej rad, samo to ti lahko povem. In če si jezen zaradi bilo koga ali kaj, vzemi v roke žogo in se prešvicaj na igrišču do onemoglosti, ali pa pojdi za savo in meči kamenje in jezo in sovraštvo v reko. Boš videl, odleglo ti bo.