Najdi forum

Star sem nekaj čez 30 let in imam Tinder. Ok. Spoznam žensko, spoznam dve. Nič takšnega kar noben ne bi počel. Samski sem že 2 leti in imam problem s čustvi (vsaj mislim). Prehitro se navežem in vspostavim čustva. Ok, primer. Spoznam žensko, se ful tipkava po sporočilih. Pogovorno se ujameva in greva na sprehod kjer se tudi tko ujameva, všeč mi je ampak očitno ne zelo a vseeno se navežem. Spoznam drugo žensko in enaka zgodba le da ko greva na sprehod imam zelo slabo vest ker prvi ne odpišem tačas. Tudi druga mi je všeč a očitno ne zelo da še vedno swipam. Ko pa spoznam tisto pravo, pa pozabim na tinder in nekako ignoriram ostali dve (odpisujem ampak samo prijateljsko) ali pa nehajo odpisovat ker sem neodziven. Ker punca s katero sem se zelo ujel kasneje ni zainteresirana mi udari na osamljenost in na žalost da sem oni dve “zanemaril” ker bi mogoče kaj bilo lahko. Torej vrtim se v krogih, želim si eno ampak vsako ko spoznam mi nekaj ne štima…kaj ne vem, energija? A sem res tako čuden? Res si želim resne zveze ampak kako je to težko najti po 30 letu starosti pa nisem si mislil.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

MislimDaRabimPomoč

Mislim, da rabiš dober nasvet in malo samodiscipline. Slednja je na tebi, za nasvet pa lahko poskusim, takoj za grajo, da je korona-kriza in nam vsem uničuješ ekonomijo ter podaljšuješ ukrepe. (Graja, graja, graja).
Kar se pa nasveta tiče – če se valjaš po treh stolih hkrati, na nobenem ne sediš. Pa še kakšno spolno prenosljivo *** širiš poleg COVID.
Daj naredi si eno “preizkusno obdobje” npr. Si določi 1teden se tipkava, potem 3 prijateljske kave, 1resna večerja in sta ekskluzivna. In imaš 14dni preizkusnega obdobja. Saj se razume, da se ne tipkaš 5min in poročiš, samo če si takole “vaška cipa” pa bo tudi tako se gledalo nate.
Nobena ne bo zamerila, če ji natipkaš – “ej, ful sori, z eno bom probal malo bolj ekskluzivno za dva tedna. Če se ne izide in boš še zainteresirana ti pošljem enega smailyja 😉 “… Seveda, pa ne če je vsak teden tako. Saj vsi vemo čemu je Tinder, kaj pričakovati, da nihče ni eden in edini itd. Verjemi, da bo to veliko bolje izpadlo, če iščeš resno zvezo in ne ***.
Zelo pomemben del pa je tudi, da ne pričakuješ, da boš našel svojo življenjsko srečo v drugih. Po opisanem se samo “čohaš” – tako kot bi preizkušal s katerim pliškom te je najmanj strah teme. Vse nas je strah ostati sam, ne predelamo ali se do neke razumne točke sprijaznimo/-ijo redki.
Če iščeš samo za fajn imaš dovolj prijateljev, oziroma jih lahko zbiraš dalje – samo bodi pošten do njih in do sebe. Sam si napisal – najprej si z dvema hkrati FF in obema namiguješ na “mogoče bo resno”, potem najdeš tretjo, ki s teboj tako dela, prejšnji dve pa iz niča postaneta prijateljici za na kavo, potem pa zmeda.

Res nimam nič (razen rizika spolnih bolezni) proti casual dating in prijateljem z ugodnostmi, ali prijatelji nasprotnega spola, ali ustvarjanju resne zveze iz neresne “zabave” – ČE SE VE KAJ JE.

1) (Iz dna srca sovražim ta izraz): nalij si čistega vina in bodi fer. Če iščeš resno zvezo potem si daj neko preizkusno obdobje, odloči in jasno sporoči kaj in kje.
2) najdi sreči od znotraj ne zunaj – in vem da je lažje reči kot storiti, samo treba si je zlepa ali zgrda vbiti v glavo, da ti nihče ne more podariti srečo – samo deli lahko svojo s teboj.
3) če meniš, da potrebuješ čustveno regulacijo ali izboljšanje svoje čustvene inteligence, si pomagaj z razumom – zelo butast nasvet, ki ga nenehno “prodajam”. Napiši si na list kaj se dogaja v tretji osebi, vzemi pavzo in ovrednoti iz objektivnega stališča. Ker se sliši za na psihiatrijo, bom obrazložila:
*Ok. Spoznam žensko, spoznam dve. Nič takšnega kar noben ne bi počel.
> Ok, ni glih nekaj groznega, je pa malo razlika ali spoznaš kot “zdravo, jaz sem Micka in imam mačko Bello, to je Francka in ima novofundlandca Blackija” ali spoznaš kot dve ženski s katerima imaš spolne odnose in jima obema obljubljaš resno zvezo, kar se lahko konča z dvema materama samohranilkama naenkrat in dvema zavrženima otrokoma, ki bosta vedno vedela da se njun gonil naokoli in že pred spočetjem smatral za ničvredne smeti, ki se še v sirotišnico ne odvrže. (Pač, če bi ti neka neznana oseba tako govorila bi dejansko bilo črno-belo in vse vmes možno).
*Samski sem že 2 leti in imam problem s čustvi (vsaj mislim). Prehitro se navežem in vspostavim čustva.
> In kaj potem, če si dve leti samski ? – že dolgo se ne ženimo pri 14ih, hkrati pa je bolje biti brez ali samski, kot pa v slabi zvezi. Poroka ne pomeni nič, če se ločiš takoj po medenih tednih. Poleg tega – kaj so tiste “ženske (množina), ki jih spoznaš” iz prejšnje povedi? Tleh nekaj diši po laži ; namerno ali ne. Razjasni.
*Ok, primer. Spoznam žensko, se ful tipkava po sporočilih. Pogovorno se ujameva in greva na sprehod kjer se tudi tko ujameva, všeč mi je ampak očitno ne zelo a vseeno se navežem.
> Ok, jaz imam tudi rada svojega psa, pa ne pričakujem zaročnega prstana. Verjetno si se tudi navezal na svojo vzgojiteljico v vrtcu, pa nimaš dveh mam. Ljubezen ni “one size fits all” in samo ene vrste. prijatelja, očeta, hišnega ljubljenčka, receptorko, ki ji zadnje tri leta vsak dan rečeš živjo in mehak WC papir imaš rad na drugačne, med seboj neprimerljive načine. Lahko “primerjaš” do neke mere npr. Ljubezen do ata in do mame, lahko primerjaš ljubezen do čokoladnega in vanilijevega sladoleda, ne moreš pa primerjati ljubezni do čokoladnega sladoleda in svojega očeta. Definiraj in razjasni si pojme. Mamica, babica in učiteljica iz osnovne šole ne tekmujejo za tvojo ljubezen – ena te vzgaja, druga razvaja, tretja uči pismenosti, da boš lahko “preživel”. Dokler nisi v kakšni filmski situaciji, da si izbereš, drugi dve pa umreta je butasto jih primerjati. Tako kot je butasto primerjati prijateljice s katerimi nimaš resnih namenov – ko jih pa imaš pa še spodobi izbrati eno. Ne moreš reči, da imaš eno rad, če ji z zavajanjem iz lastnih egoistčnih in sebičnih namer preprečuješ/jo oviraš pri iskanju resnega partnerja. Ekvivalent bi bil, da ti nekdo popraska avto na parkirišču, potem pa greš na drugo parkirišče in tam vsem avtom gume prerežeš – tvoj avto ni nič manj popraskan, popravilo ne bo nič manj stalo, tisti, ki si jih kaznoval niso nič naredili, s čimer bi jih tako “izučil”.
Če ti je ena všeč kot človek, ji privoščiš srečo – posledično poveš kje stojiš in kakšne namere imaš. Če se ne pove, se ne ve – morda išče samo neobvezujočo zabavo, morda želi poročni prstan in družino, morda ji odgovarja imeti enega znanca za na kavo. Lahko se pa tudi naknadno odloči kam si te želi popredalčkati. Tudi ti si to vedenje, kje si popredalčkan želiš – kar si sam povedal kasneje pri Ker punca s katero sem se zelo ujel kasneje ni zainteresirana mi udari na osamljenost in na žalost da sem oni dve “zanemaril” ker bi mogoče kaj bilo lahko.

In to je samo za 8 povedi (sem preštela) + 1 omenjena.
Naredi objektivno pregled dogodkov v tretji osebi in oceni ali je cena dovolj fer, da bi z njo kupil in prodal. Vsi težko stopimo iz svojih čevljev v tuje že pri stvareh, kjer čustva niso vpletena. Samo če bi ti ena, ki ti dlje namiguje da sta resen par na začetku zveze “Ok. Spoznam moškega, spoznam dva. Nič takšnega kar noben ne bi počel.” Bi ti zelo drugače zvenelo iz njenih ust, kot sedaj iz tvojih.

Če nimaš “fer cen” v življenju si obsojen na pogubo, in vsi ki so v stiku s teboj. Kako daleč boš hodil po tej poti ne vem, ampak med postojankami so ihte, da šef ne razume, da si pijan prišel v službo, ker prijatelja celi teden nisi srečal in “razumevanje” da ti je en nakoman rebra nalomil za 20€, ker “si je samo malo heroina želel privoščiti in mu ne smemo zameriti”.

Vem, da je moj komentar dolg in se sliši precej napadalno – samo to, da si v istem komentarju napisal:
Ok. Spoznam žensko, spoznam dve. Nič takšnega kar noben ne bi počel.
Tudi druga mi je všeč a očitno ne zelo da še vedno swipam. Ko pa spoznam tisto pravo, pa pozabim na tinder in nekako ignoriram ostali dve (odpisujem ampak samo prijateljsko)
Ker punca s katero sem se zelo ujel kasneje ni zainteresirana mi udari na osamljenost in na žalost da sem oni dve “zanemaril” ker bi mogoče kaj bilo lahko
To me tako ujezi, ker sem tolikokrat videla in slišala na vseh področjih življenja, svojega in tujega, in so tako izrazite mantre in ponavljajoči vzorci, ki vodijo v pogubo vseh vpletenih. Če je zate sprejemljivo, je tudi za druge – če se lahko razjokavaš grda banka ne razume, da sem šel na morje “ker sem rabil dopust – YOLO” in nimam za obrok hipoteke, si dolžen enako, če ne še bolj razumeti, da tebi šef ne izplača plače zaradi korona-izgub. Neštetokrat sem videla in slišala norce jokati kako jih je en izsilil na križišču, medtem ko so sami vozili čez rdečo, po možnosti v dotičnem primeru in “ne razumeli zakaj in kako” pa še besneli kako je drugi voznik, ki je peljal pri zeleni “grd” in “bi mu bilo treba pokazati kje je njegovo mesto”.
Ne vem kako daleč in si kako daleč boš šel po tej poti – vem pa da je pot v življenjsko pogubo, zate in vse s teboj vpletene. Obrni se in začni hoditi nazaj.
Lp in upam, da si sploh prebral do konca.
Veliko sreče pa v vsakem primeru – zmenkarije so vedno težke, pri 30 pa skoraj še najbolj, ker so po večini že oženjeni ali pa ne še ločeni.

Mislim, da tipson nima težav, tipson samo išče potrditev, da je vredu fant, se dokazuje ženskam, ki ga pa po vrsti zapuščajo, ker se čustveno naveže. To vse so posledice iz otroštva, ker je bil s strani očeta zapuščen ali pa zapostavljen in tako je mati naredila svoje. Če ne bo delal na sebi ga bo teplo še dolga leta. Priporočam ti, da začneš delate čim prej na sebi!

Lahko pa ostaneš takšen kot si in si misliš, da še prave nisi srečal.

PotrpljenjeJeVrlina
si zadela z zmenkarijami po 30 😀

MislimDaRabimPomoč

Mislim, da rabiš dober nasvet in malo samodiscipline. Slednja je na tebi, za nasvet pa lahko poskusim, takoj za grajo, da je korona-kriza in nam vsem uničuješ ekonomijo ter podaljšuješ ukrepe. (Graja, graja, graja).
Kar se pa nasveta tiče – če se valjaš po treh stolih hkrati, na nobenem ne sediš. Pa še kakšno spolno prenosljivo *** širiš poleg COVID.
Daj naredi si eno “preizkusno obdobje” npr. Si določi 1teden se tipkava, potem 3 prijateljske kave, 1resna večerja in sta ekskluzivna. In imaš 14dni preizkusnega obdobja. Saj se razume, da se ne tipkaš 5min in poročiš, samo če si takole “vaška cipa” pa bo tudi tako se gledalo nate.
Nobena ne bo zamerila, če ji natipkaš – “ej, ful sori, z eno bom probal malo bolj ekskluzivno za dva tedna. Če se ne izide in boš še zainteresirana ti pošljem enega smailyja 😉 “… Seveda, pa ne če je vsak teden tako. Saj vsi vemo čemu je Tinder, kaj pričakovati, da nihče ni eden in edini itd. Verjemi, da bo to veliko bolje izpadlo, če iščeš resno zvezo in ne ***.
Zelo pomemben del pa je tudi, da ne pričakuješ, da boš našel svojo življenjsko srečo v drugih. Po opisanem se samo “čohaš” – tako kot bi preizkušal s katerim pliškom te je najmanj strah teme. Vse nas je strah ostati sam, ne predelamo ali se do neke razumne točke sprijaznimo/-ijo redki.
Če iščeš samo za fajn imaš dovolj prijateljev, oziroma jih lahko zbiraš dalje – samo bodi pošten do njih in do sebe. Sam si napisal – najprej si z dvema hkrati FF in obema namiguješ na “mogoče bo resno”, potem najdeš tretjo, ki s teboj tako dela, prejšnji dve pa iz niča postaneta prijateljici za na kavo, potem pa zmeda.

Res nimam nič (razen rizika spolnih bolezni) proti casual dating in prijateljem z ugodnostmi, ali prijatelji nasprotnega spola, ali ustvarjanju resne zveze iz neresne “zabave” – ČE SE VE KAJ JE.

1) (Iz dna srca sovražim ta izraz): nalij si čistega vina in bodi fer. Če iščeš resno zvezo potem si daj neko preizkusno obdobje, odloči in jasno sporoči kaj in kje.
2) najdi sreči od znotraj ne zunaj – in vem da je lažje reči kot storiti, samo treba si je zlepa ali zgrda vbiti v glavo, da ti nihče ne more podariti srečo – samo deli lahko svojo s teboj.
3) če meniš, da potrebuješ čustveno regulacijo ali izboljšanje svoje čustvene inteligence, si pomagaj z razumom – zelo butast nasvet, ki ga nenehno “prodajam”. Napiši si na list kaj se dogaja v tretji osebi, vzemi pavzo in ovrednoti iz objektivnega stališča. Ker se sliši za na psihiatrijo, bom obrazložila:
*Ok. Spoznam žensko, spoznam dve. Nič takšnega kar noben ne bi počel.
> Ok, ni glih nekaj groznega, je pa malo razlika ali spoznaš kot “zdravo, jaz sem Micka in imam mačko Bello, to je Francka in ima novofundlandca Blackija” ali spoznaš kot dve ženski s katerima imaš spolne odnose in jima obema obljubljaš resno zvezo, kar se lahko konča z dvema materama samohranilkama naenkrat in dvema zavrženima otrokoma, ki bosta vedno vedela da se njun gonil naokoli in že pred spočetjem smatral za ničvredne smeti, ki se še v sirotišnico ne odvrže. (Pač, če bi ti neka neznana oseba tako govorila bi dejansko bilo črno-belo in vse vmes možno).
*Samski sem že 2 leti in imam problem s čustvi (vsaj mislim). Prehitro se navežem in vspostavim čustva.
> In kaj potem, če si dve leti samski ? – že dolgo se ne ženimo pri 14ih, hkrati pa je bolje biti brez ali samski, kot pa v slabi zvezi. Poroka ne pomeni nič, če se ločiš takoj po medenih tednih. Poleg tega – kaj so tiste “ženske (množina), ki jih spoznaš” iz prejšnje povedi? Tleh nekaj diši po laži ; namerno ali ne. Razjasni.
*Ok, primer. Spoznam žensko, se ful tipkava po sporočilih. Pogovorno se ujameva in greva na sprehod kjer se tudi tko ujameva, všeč mi je ampak očitno ne zelo a vseeno se navežem.
> Ok, jaz imam tudi rada svojega psa, pa ne pričakujem zaročnega prstana. Verjetno si se tudi navezal na svojo vzgojiteljico v vrtcu, pa nimaš dveh mam. Ljubezen ni “one size fits all” in samo ene vrste. prijatelja, očeta, hišnega ljubljenčka, receptorko, ki ji zadnje tri leta vsak dan rečeš živjo in mehak WC papir imaš rad na drugačne, med seboj neprimerljive načine. Lahko “primerjaš” do neke mere npr. Ljubezen do ata in do mame, lahko primerjaš ljubezen do čokoladnega in vanilijevega sladoleda, ne moreš pa primerjati ljubezni do čokoladnega sladoleda in svojega očeta. Definiraj in razjasni si pojme. Mamica, babica in učiteljica iz osnovne šole ne tekmujejo za tvojo ljubezen – ena te vzgaja, druga razvaja, tretja uči pismenosti, da boš lahko “preživel”. Dokler nisi v kakšni filmski situaciji, da si izbereš, drugi dve pa umreta je butasto jih primerjati. Tako kot je butasto primerjati prijateljice s katerimi nimaš resnih namenov – ko jih pa imaš pa še spodobi izbrati eno. Ne moreš reči, da imaš eno rad, če ji z zavajanjem iz lastnih egoistčnih in sebičnih namer preprečuješ/jo oviraš pri iskanju resnega partnerja. Ekvivalent bi bil, da ti nekdo popraska avto na parkirišču, potem pa greš na drugo parkirišče in tam vsem avtom gume prerežeš – tvoj avto ni nič manj popraskan, popravilo ne bo nič manj stalo, tisti, ki si jih kaznoval niso nič naredili, s čimer bi jih tako “izučil”.
Če ti je ena všeč kot človek, ji privoščiš srečo – posledično poveš kje stojiš in kakšne namere imaš. Če se ne pove, se ne ve – morda išče samo neobvezujočo zabavo, morda želi poročni prstan in družino, morda ji odgovarja imeti enega znanca za na kavo. Lahko se pa tudi naknadno odloči kam si te želi popredalčkati. Tudi ti si to vedenje, kje si popredalčkan želiš – kar si sam povedal kasneje pri Ker punca s katero sem se zelo ujel kasneje ni zainteresirana mi udari na osamljenost in na žalost da sem oni dve “zanemaril” ker bi mogoče kaj bilo lahko.

In to je samo za 8 povedi (sem preštela) + 1 omenjena.
Naredi objektivno pregled dogodkov v tretji osebi in oceni ali je cena dovolj fer, da bi z njo kupil in prodal. Vsi težko stopimo iz svojih čevljev v tuje že pri stvareh, kjer čustva niso vpletena. Samo če bi ti ena, ki ti dlje namiguje da sta resen par na začetku zveze “Ok. Spoznam moškega, spoznam dva. Nič takšnega kar noben ne bi počel.” Bi ti zelo drugače zvenelo iz njenih ust, kot sedaj iz tvojih.

Če nimaš “fer cen” v življenju si obsojen na pogubo, in vsi ki so v stiku s teboj. Kako daleč boš hodil po tej poti ne vem, ampak med postojankami so ihte, da šef ne razume, da si pijan prišel v službo, ker prijatelja celi teden nisi srečal in “razumevanje” da ti je en nakoman rebra nalomil za 20€, ker “si je samo malo heroina želel privoščiti in mu ne smemo zameriti”.

Vem, da je moj komentar dolg in se sliši precej napadalno – samo to, da si v istem komentarju napisal:
Ok. Spoznam žensko, spoznam dve. Nič takšnega kar noben ne bi počel.
Tudi druga mi je všeč a očitno ne zelo da še vedno swipam. Ko pa spoznam tisto pravo, pa pozabim na tinder in nekako ignoriram ostali dve (odpisujem ampak samo prijateljsko)
Ker punca s katero sem se zelo ujel kasneje ni zainteresirana mi udari na osamljenost in na žalost da sem oni dve “zanemaril” ker bi mogoče kaj bilo lahko
To me tako ujezi, ker sem tolikokrat videla in slišala na vseh področjih življenja, svojega in tujega, in so tako izrazite mantre in ponavljajoči vzorci, ki vodijo v pogubo vseh vpletenih. Če je zate sprejemljivo, je tudi za druge – če se lahko razjokavaš grda banka ne razume, da sem šel na morje “ker sem rabil dopust – YOLO” in nimam za obrok hipoteke, si dolžen enako, če ne še bolj razumeti, da tebi šef ne izplača plače zaradi korona-izgub. Neštetokrat sem videla in slišala norce jokati kako jih je en izsilil na križišču, medtem ko so sami vozili čez rdečo, po možnosti v dotičnem primeru in “ne razumeli zakaj in kako” pa še besneli kako je drugi voznik, ki je peljal pri zeleni “grd” in “bi mu bilo treba pokazati kje je njegovo mesto”.
Ne vem kako daleč in si kako daleč boš šel po tej poti – vem pa da je pot v življenjsko pogubo, zate in vse s teboj vpletene. Obrni se in začni hoditi nazaj.
Lp in upam, da si sploh prebral do konca.
Veliko sreče pa v vsakem primeru – zmenkarije so vedno težke, pri 30 pa skoraj še najbolj, ker so po večini že oženjeni ali pa ne še ločeni.
[/quote]

Prvo, hvala za ta obsežen odgovor in ja, sem celega prebral.
Bom pa odgovoril. Graja…ja, niso najboljši časi, ampak ne mislim čakat da ta covid mine. Sem sam, izoliran, in tudi ne grem vsak dan z drugo ven. Smo pa ja fer da povemo če je kdo v stiku bil in pretežno ženske živijo tudi same. Skratka, o tej situaciji ne bom izgubival besed ker samo še večja depra te omejitve.
Za “preizkusno obdobje” je zanimiva ideja, nisem pa “vaška cipa”. Vidim da sem avtomatsko kar postal :). Ampak kot sem dejal, ne grem vsak dan z drugo ven. To glede pisanja pa je tud tako da po nekaj časih al mene al pa žensko mine ker ni prava energija. Ampak bi pa tole pokomentiral:
“ej, ful sori, z eno bom probal malo bolj ekskluzivno za dva tedna. Če se ne izide in boš še zainteresirana ti pošljem enega smailyja 😉 “
To sm že razmišljal ampak ji daš vedet da je tretje kolo oziroma rezerva. Ne vem če je to ravno dobro, ali? Ne trdim, mogoče imam samo jaz takšno predstavo. In ja, iščem resno zvezo, seveda. Ampak kot sem dejal pri nekaterih se ujamemo samo fizično in to oba veva, ne izkoriščam nobenega. In če sva oba za, da se gre samo za seks potem ok. Sem se pa našel ko ste opisali tole: Po opisanem se samo “čohaš” – tako kot bi preizkušal s katerim pliškom te je najmanj strah teme.
Ja, res je, seveda čoham in spoznavam ker sem ful zbirčen. Ampak je ponavadi tako da ko se intenzivno spoznavama 2 tedna je vse ok potem pa nekako mine energija in je čedalje manj pisanja in na koncu nič. Ali pa spoznam da pač to ni to ker me nekatere stvari motijo.

Prijatelji z ugodnostmi…ja mogoče tu nisem najbolj komunikativen, iskreno povedano mene privlačijo vitke postave (da ne bo napada, seveda tudi karakter in osebnost mi je pomembna) in ne znam povedat da mi ni všeč. Drugo se zaštekaš, je super, potem pa pride do seksa in se ne ujameta, kako povedat da ti ni všeč. Sem tak da ne želim užaliti a vendarle to mogoče počnem pasivno. Če dodam, do pred 2 leti sem bil vedno v zvezi, nekako “ne znam bit samski”, če se tako izrazim.

Ja, vidim da ni lepe poti, samo čisto vino pa naj še kako prizadane (če je ona za stvar jaz pa ne). Najdit srečo pa žal ne vem kako…enostavno ne vem. Vsaka takšna stvar ko mislim da bo in potem ni me podre.
Drugo pa je tudi, če je ženska prava zame mi lahko ZELO hitro rata všeč in priljubljena da mi do nobene druge ni…poznama se šele nekaj dni, malo preveč je da kar rečem da mi je zelo všeč in da se vidim z njo. Ampak ja, fer cena.

No, narobe misliš 🙂 ne iščem nobene potrditve ampak kot sem napisal, pomoč, nasvete. S strani očeta nisem bil zapuščen ali zapostavljen nikoli. Ne meče se vse v isti koš. Se pa strinjam ja, več moram na sebi delat.
Prave srečal…to bolj v mojem vidiku, ker sem ful zbirčen, zelo gledam na energijo da se ujameva in potem seveda skupni interesi ter postava (tudi fizična privlačnost mora bit poleg osebne privlačnosti)

Ok, sam veš kako je tvoje otroštvo potekalo, res sem preveč direktno napisal, se opravičujem, vzemi pa to kot en primer. To, da si izbirčen ni samo tvoja težava, je tudi težava mnogih žensk, dam stavit, da je imajo ženske s tem več težav. Dokler neboš spoznal point življenja in point skupnega življenja boš tako letal iz cveta na cvet, vedno pa boš razočaran letel naprej. To da praviš da si pripravlen na resno zvezo, žal nisi, to so le besede, ker imaš preveč v glavi idealne ženske, kar ni slabo, ampak vsako žensko boš hotel narediti, da bo točno takšna kot si ti želiš. Tvoj korak je, ne naš na forumu, da ti svetujemo in usmerjamo.

Prvo, hvala za ta obsežen odgovor in ja, sem celega prebral.
Bom pa odgovoril. Graja…ja, niso najboljši časi, ampak ne mislim čakat da ta covid mine. Sem sam, izoliran, in tudi ne grem vsak dan z drugo ven. Smo pa ja fer da povemo če je kdo v stiku bil in pretežno ženske živijo tudi same. Skratka, o tej situaciji ne bom izgubival besed ker samo še večja depra te omejitve.
Za “preizkusno obdobje” je zanimiva ideja, nisem pa “vaška cipa”. Vidim da sem avtomatsko kar postal :). Ampak kot sem dejal, ne grem vsak dan z drugo ven. To glede pisanja pa je tud tako da po nekaj časih al mene al pa žensko mine ker ni prava energija. Ampak bi pa tole pokomentiral:
“ej, ful sori, z eno bom probal malo bolj ekskluzivno za dva tedna. Če se ne izide in boš še zainteresirana ti pošljem enega smailyja 😉 “
To sm že razmišljal ampak ji daš vedet da je tretje kolo oziroma rezerva. Ne vem če je to ravno dobro, ali? Ne trdim, mogoče imam samo jaz takšno predstavo. In ja, iščem resno zvezo, seveda. Ampak kot sem dejal pri nekaterih se ujamemo samo fizično in to oba veva, ne izkoriščam nobenega. In če sva oba za, da se gre samo za seks potem ok. Sem se pa našel ko ste opisali tole: Po opisanem se samo “čohaš” – tako kot bi preizkušal s katerim pliškom te je najmanj strah teme.
Ja, res je, seveda čoham in spoznavam ker sem ful zbirčen. Ampak je ponavadi tako da ko se intenzivno spoznavama 2 tedna je vse ok potem pa nekako mine energija in je čedalje manj pisanja in na koncu nič. Ali pa spoznam da pač to ni to ker me nekatere stvari motijo.

Prijatelji z ugodnostmi…ja mogoče tu nisem najbolj komunikativen, iskreno povedano mene privlačijo vitke postave (da ne bo napada, seveda tudi karakter in osebnost mi je pomembna) in ne znam povedat da mi ni všeč. Drugo se zaštekaš, je super, potem pa pride do seksa in se ne ujameta, kako povedat da ti ni všeč. Sem tak da ne želim užaliti a vendarle to mogoče počnem pasivno. Če dodam, do pred 2 leti sem bil vedno v zvezi, nekako “ne znam bit samski”, če se tako izrazim.

Ja, vidim da ni lepe poti, samo čisto vino pa naj še kako prizadane (če je ona za stvar jaz pa ne). Najdit srečo pa žal ne vem kako…enostavno ne vem. Vsaka takšna stvar ko mislim da bo in potem ni me podre.
Drugo pa je tudi, če je ženska prava zame mi lahko ZELO hitro rata všeč in priljubljena da mi do nobene druge ni…poznama se šele nekaj dni, malo preveč je da kar rečem da mi je zelo všeč in da se vidim z njo. Ampak ja, fer cena.
[/quote]

No, vsi vemo, da smo neznanci na internetu in so tudi romani v velikosti enciklopedij skope informacije 🙂 se kar spodobi malo širši nabor pokriti v odgovoru. (Pa hvala za zahvalo)

Okoli detajlov pa sva se malo nejasno razumela (se izgovarjam na “anonimni neznanci na internetu).

Izraz “vaška cipa” sem imela bolj kot “medtem ko je ena na WC, dvema drugima pošlješ “mucika, mislim nate* ; ali pa da imaš seznam za bootycall s template-om za SMSe “ljubica RTM, bi prišla danes se pomuckat”… Eni moški (tudi ženske) so zelo … Žleht. Ne bi bil prvi, ki “išče”, medtem ko partnerka “vajinemu” otroku pleničko menja.
Nismo v srednjem veku in tudi vsak dan z drugo na kavo ni greh (vsaj pri meni ne), če se ve. Zato tako “norim” s tem, da se ve kakšen je “dogovor”. Meni bi bilo “kul”, če bi se z enim Tinder tipom dobila prvič na kavi, in bi mi jasno povedal, da je tam na spoznavanju in ima naslednjo kavo čez tri ure – ne bom zanikala, da bi bila malo WTF prvi trenutek, bi pa razumela, da sva na prijateljski kavi brez lupčka na usta, kjer on preverja ali sem “seksi študentka prava”, ki išče topel objem od znotraj ali “60 letni truck driver Chuck”, s kupcem za ledvico ter vse vmes. Pač jasno se pove, da je JA bil samo za kavo. Zelo verjetno bi te naslednji dan vprašala kako so šli ostali intervjuji, in če sem prišla v naslednji krog tekmovanja – večerje…
Če bi se pa en teden ali dva dopisovala “mucika, ljubček za lahko noč” in “jaz pa ne bi s kondomom – te imam tako rad, da bi brez, si taka ljubeča oseba – vem da boš dobra mati”… Tu pa bi se že morala nazaj držati, da ne bi bil še “ta pravi” ogenj v strehi (Ja, sem zelo razočarana nad moškimi in imam veliko negativnih izkušenj iz prve, druge in tretje roke).

Ne bom zanikala, da se zelo jasno, da vedeti, da je (trenutno) tretje kolo z ej, ful sori, z eno bom probal malo bolj ekskluzivno za dva tedna. Če se ne izide in boš še zainteresirana ti pošljem enega smailyja ;) ter da to ni ravno “seksi” – ampak saj je res tretje kolo oziroma bolj “rezerva”. Če bi ti tista “ta tretja” v katero si se zaljubil že na začetku povedala, da ni (še) zainteresirana za resno zvezo s teboj, te ne bi tako prizadelo, ker bi potem s tem računal. In enako velja za “prvi dve”, ki pa sta mogoče računali za resno od začetka. Če si na začetku jasno rezerva lahko zrasteš v “prvo izbiro” – obratno ne gre.

Sem pa mogoče bolj “čudne sorte” in samska (v eni drugi debati se mi je požugalo, da je eksplicitne omembe vreden podatek) – ampak vseeno se mi zdi tako zelo pomembno, da se ne zavaja. Ne pričakujem zaročnega prstana na prvem zmenku, samo ali se preverja, da nisem serijski morilec ali se išče izključno telesno, ali se išče “dokler naju smrt ne loči” pa je vseeno pomemben podatek. Tudi zato, da lahko presodim ali meni odgovarja.
Zdaj smo v takšnih letih, ko se že malo mudi jasno povedati kje se vidimo čez tri leta; v diskoteki, na tajski plaži ali z vozičkom in nosečniškem trebuščkom na otroškem igrišču.
Vsak se kdaj tudi počoha rad – če mi tip da jasno vedeti, da se “dobiva še s tremi” bom tako tudi vzela – iščem dalje partnerja in se dobim na prijateljski kavi; če pove, da mu je fajn, ampak trenutno ne vidi resne prihodnosti – bi pač razumela večerja in zabava ter iskala resno zvezo drugje; če bi mi pasalo crklanje ali pa iti v kino (v korona-free času) pa bi vseeno poklicala.
Še enkrat, sem morda bolj atipične narave, ampak zelo trmasto vztrajam pri fer je fer – ne prenesem da mi en pošilja “mucika, lahko noč – mislim nate 😍😘🍆😉” pa vidim da je je poslal celi skupini “osamljenih deklet”. FUJ!
Ne vzemi kot osebni napad, ampak stališče neznanke z izkušnjami, ki so ločene od tebe in tvojega obstoja.
Dokler se ve kdo pije in kdo plača je vse kul – v restavracijo se gre z denarnico, za k mami na nedeljsko kosilo pa ne potrebuješ kreditne kartice s seboj nositi.

res je, seveda čoham in spoznavam ker sem ful zbirčen. Ampak je ponavadi tako da ko se intenzivno spoznavama 2 tedna je vse ok potem pa nekako mine energija in je čedalje manj pisanja in na koncu nič. Ali pa spoznam da pač to ni to ker me nekatere stvari motijo.
Tole (^) ni problem – bolje biti sam kot pa v slabi zvezi, nismo srednji vek z dogovorjenimi porokami, ki se končajo izključno samo s smrtjo enega ali obeh, in če zanemarimo korono (graja, graja – vem, da sem zoprna 😉 ) je normalno, da “poskusiš”, če se ve, da je poskus.
Kot ženska 30+ sem (osebno) precej orientirana k iskanju partnerja za družinsko življenje, kar pa ne pomeni,da se avtomatično branim prijatelja z ali brez ugodnosti, če vem kje se stoji.
V nadaljevanju si napisal, da se slabo izraziš okoli resno/ugodnosti/friendzone – z mojega (ženskega, 30+) vidika gledam drugače in vidim drugačne “rizike”, npr. “hihi, se zgodi 👶🍼 – očitno nisva tako zelo pazila, haha; še dobro da sva oba resna :)”.
(Pa ponovno: sva neznanca na internetu, moje mnenje o tej tematiki zajema mnogo več kot tvoja dva komentarja).
To je treba razčistiti na začetku: nismo najstniki in študentje, kjer se smatra, da je časa na pretek. Ta teden je v “klepetalnici” MON ena spraševala kako se sprijazniti, da je ostala brez možnosti materinstva, ker jih partner ni želel, potem pa jo zapustil, našel novo in se zdaj veseli, da bo očka… Da bi meni to en naredil zdaj ko imam še 15-20 let pričakovane plodnosti – če samo napišem kaj bi teoretično naredila imam 50/50 možnost, da mi na vrata potrka SWAT team ali pa hollywoodski producent s prtljažnikom denarja za avtorske pravice. Opomba: Mogoče je tu lahko ideja kako modulirati svoje zmenkarije: med 25 in 30 se dekleta malo spremenimo 🙂

Okoli Drugo se zaštekaš, je super, potem pa pride do seksa in se ne ujameta, kako povedat da ti ni všeč.
Moj preprosti odgovor: stopnjuješ postopoma. Se štekaš in sta friendzone, “se zgodi” in ni vredu, in se ne ponovi (ali pa upaš, da v tretje gre rado) ob “vprašanjih”: “veliko več mi pomeniš kot prijateljica – ne vem, če sva za resno zvezo, za FF te pa preveč spoštujem”.
Je pa resno opozorilo: to “prime”, če v tretje ne gre – če tako izjaviš po treh mesecih, si zaslužiš … “Neprijetne stvari”.

Okoli tega čustvenega navezovanja – ko začutiš, da greš prehitro ali predaleč se poskusi ustaviti (in ja, lažje reči kot izvesti). Prav je, da si optimističen, ko se zaljubiš, prav je da si vztrajen, ko nisi prepričan – je pa samo opis vidika. Vsaka vztrajnost je hkrati trma in optimizem naivnost. Edino kar lahko svetujem, je da greš “počasi” (slow and steady wins the race). Pa ni graja – resno ni, vsi se borimo z lovljenjem ravnotežja med “bom probal, zakaj pa ne – boljšega trenutno ni” in “all-in stavo”, samo eni malo bolj zavestno, drugi bolj podzavestno.
Čeprav precej nezdrav pogled: predstavljaj si “mehanično” če bi iskal neznani naslov (ker vedno primerjam s kuhanjem) bi bil ekvivalent hodim po soseski in na vsaki hišni številki preverim ali je še vedno ista ulica kot na sosednjem vhodu /// slepo nekam grem in pogledam ali je ta prava številka – če je preverim ulico. “Učinkoviti” pristop pa bi bil da na vsaki ulici pogledaš ulico, ko pride do prave pa začneš iskati hišno številko.
Poskusna doba – ali je ulica mogoče ta prava, potem pa preveri če je res prava hišna številka z ekskluzivnim pristopom. Nič ni narobe, če pozvoniš na napačna vrata – greš na naslednja (in ne pozvoniš 5x na ista napačna).

Če si do pred dveh let bil v zvezi, se boš tudi z zmenkarijami ujel, malo muje in kanček sreče, pa se bo tudi ta čevelj obul.

P.s. kar se privlačnosti tiče – vsi imamo svoje preference. Nič umazanega ni, da te “privlačijo vitke”. Vse je kul, če se ve kje kdo stoji. Predvidevam, da nisi en psiho ***, ki bi eni s katero se “štekaš” v vseh ostalih pogledih dajal ultimate, da mora imeti BMI vojne sirote, če se hoče s teboj pozdravljati v javnosti; ali pa čez 10, 20 let otrokom povedati, da se z mami ločujeta, ker ima 3kg preveč kot bi ti odgovarjalo.
Imaš pravico imeti svoje želje, zahteve in pričakovanja, če razumeš, da jih drugi niso avtomatično dolžni izpolnjevati (pa da ne bo pomote – dogovori so nekaj drugega).

Veliko sreče, in če se kdo sprašuje kako se s korono spopadam, lahko preveri dolžino, razvejanost in ponavljanje mojih komentarjev 😉
Lp

To, da si izbirčen ni samo tvoja težava, je tudi težava mnogih žensk, dam stavit, da je imajo ženske s tem več težav.
Brez skrbi, je kar enakopravnost med spoloma pri temu, samo obročno plačevanje in valuta sta različna 😉

Težko je pri spoznavanju potencialnih partnerjev govoriti o izbirčnosti – oseba, katere prdce nameravaš poslušati in vohati naslednjih 50 let, ti pa menda ja mora biti the best ali kako?

Edini nasvet morda: ne spoznavaj se s figo v žepu, torej z mislijo, da imaš itak rezervo, da je na tinderju še malo morje simpatičnih žensk … ko se zmeniš z eno, se ji posveti sto procentno za tista dva ali tri zmenke, preden jo dokončno skenslaš. Vsaj toliko si pa menda ja zasluži (ti pa tudi).

PotrpljenjeJeVrlina hvala za vso razlago. So uporabne stvari :).
Po pravici povedano ko si omenila žleht, meni se tega ne da. Resnično bi samo eno da se ujameva in da lahko gradim odnos na nečemu kar ima smisel. Bil sem zelooo dolgo v zvezi in vem kako je to. Ampak tole spoznavanje me pa malo utruja. Spoznaš eno, se zaštekata, vidiš neko upanje in optimizem, je kul date…potem pa tema. Odpisuje čedalje manj dokler ni čisti ignore. No saj ne rečem, tudi jaz sem to že naredil, ampak ker sem videl kako drugi počnejo vendar se mi ne zdi dobro ker ne (vsaj jaz ne) zaključiš nečesa. Saj vem da je očitno da ni interesa, a vseeno.
Je pa res to, rezerva lahko zraste v prvo izbiro, obratno ne gre. Tako da iz tega stališča je res fino da se razjasni zadevo. Tudi jaz imam rad razjasneno.
Ampak ok, sem vse prebral in je super pomoč. Imam pa sicer še neko težavo, moško. Namreč očitno sem anksiozen in prvič ko s katero seksam, pa če mi je še tako všeč, imam problem pri erekciji. Ok, to je tema za drug forum ampak ima posledice na počutju, na osvajanju saj se nekako včasih seks tem izogibam zaradi tega in preidem v začaran krog potem ker verjetno oddajam energijo da mi ni privlačna, pa čeprav je. In potem še to da spoznam več punc hkrati in me peče vest potem to še poslabša. Saj vem, moral sem malo napisat in iz sebe dat.
Ampak vedno me je strah kako bo na to ženska reagirala…naj za ta problem povem pred seksom? Kaj ji reči, poleg tega da ni ona kriva in naj se ne počuti neprivlačno.

In pa ne, nisem ta psiho :). Če že se ne zapletem v zvezo s tako če nima želje to storiti. Ne zdi se mi fer to da daješ ultimat osebi. Mogoče malo omeniš in ponudiš da gresta skupaj športat, ker itak, je tud treba poskrbet zase da smo zdravi in zgledamo dobro 🙂

Ja, posvetiti se 100% že. Ampak pri 33 imam občutek kot da se mi mudi (seveda z upoštevanjem da ne smem z glavo skozi zid in na slepo, to absolutno ne). Ampak spoznat eno traja 2meseca, medtem bi lahko že kakšno drugo spoznal. Ja, vem, ni dobro, na glas razmišljam in zato pišem tu za pomoč :). Je pa tudi res kako se posvetit 100%, kajti če greš all in ima potem ženska občutek da si vedno na voljo in ji potem ni zanimivo, ali? Ampak res se mi ne da teh igric, če mi je všeč bom seveda all in šel, č ene jaz bo ap kdo drug, ali?

Ja, posvetiti se 100% že. Ampak pri 33 imam občutek kot da se mi mudi (seveda z upoštevanjem da ne smem z glavo skozi zid in na slepo, to absolutno ne). Ampak spoznat eno traja 2meseca, medtem bi lahko že kakšno drugo spoznal. Ja, vem, ni dobro, na glas razmišljam in zato pišem tu za pomoč :). Je pa tudi res kako se posvetit 100%, kajti če greš all in ima potem ženska občutek da si vedno na voljo in ji potem ni zanimivo, ali? Ampak res se mi ne da teh igric, če mi je všeč bom seveda all in šel, č ene jaz bo ap kdo drug, ali?
[/quote]

Sem mislila, da se ti pristop z rezervami v ozadju ni obnesel?
Osebe s kolikor toliko pošlihtanim podstrešjem ne kalkulirajo in jim človek ni zanimiv zaradi nedosegljivosti, ampak zaradi svojih lastnosti. Ne vem, kje pobirate take, da če si pozoren, če si vzameš čas, če se ne pretvarjaš, da potem druga stran izgubi zanimanje. Meni osebno, če kdo ni sodeloval, sem to razumela, da ga ne zanimam. Seveda pa zanimanje ne pomeni dušenje, klicanje šestkrat na dan in esemesanje 34-krat na dan. Spremljaš odzive in ustrezno prilagodiš svoje.

[/quote]

No, je razlika ali si s tremi v neresni zvezi ali pa iščeš 1mesec, spoznavaš 2 in na leto imaš 4 potencialne partnerice.

To, da odbijaš ženske, če pokažeš interes pa je takšna sprevržena enostranska fora. Ja, če vaški pijanec začne “kazati” zanimanje za “stopnjo vlažnosti tvojih genitalij” ko prineseš kavo je nagnusno – tako kot bi bilo tebi če bi ena branjevka na tržnici te spraševala če ti je “ta debelo korenje paše na roko”.
Če pokažeš pristno zanimanje za njo kot osebo, ki je več kot nosilec reproduktivnih organov, pa je pogoj za interakcijo, tako kot bi bilo tebi fajn govoriti z eno, ki ne gleda stran z zdolgočasenim izrazom in odgovarja mhm za vse od kako ti je ime do a si videla da je na Dunaju bil teroristični napad.

Ta omenjena figa je v žepu je resna partnerska zveza. Zato pa je fajn, da startaš in stopnjuješ iz jasnega friendzone dalje.

In

Herotica
– te plenilske fore, da ženske nismo živa bitja, pobirajo iz ameriških nasvetov “strokovnjakov” za zmenke in po vaških pivnicah. Sem prepričana, da če vidiš skupino dedcev za mizo bo v približno 2/3 ena začel gobezdačit kako smo babe kur*e in sponzoruše in samo na denar gledamo… Kljub temu, da smo pri nas praktično enakopravne po plači. Samo vsak egoist bi raje zapil kot plačal plin – ženske smo bolj dresirane, da se ne smemo jeziti, kako bi raje kupile čevlje, za moške pa je družbeno bolj sprejemljivo “zapiti” pol plače. Malo iz tujine in malo iz zgodovine – pred 100leti, ko se ni spodobilo, da nosečnice v 8m drva sekajo za kurjavo je bilo malo drugače kot zdaj, ko oba “tipkata na komp” za kurjavo.

Pa da se ne bo kdo zapičil kako “ženske se igrajo s mojimi čustvi” – ja, ene se in od tistih se stran drži, tako kot se moramo me držati stran od nasilnežev – za tisto pa zna vsak moški reči, da ni lepo 50% človeštva soditi po dejanjih par posameznikov in naštevati posamezne primere, ko so bile ženske bolj nasilne.

Se opravičujem, da sem še precej razpenila, samo tako nepojmljivo mi gre na jetra, ta rastoča sprejemljivost označevanja polovice človeštva za čudne hibride delovne živine in predmeta.
Moški niste plenilci, ženske nismo plen – če se pričakuje, da bomo vaša mamica, babica, cimer, pes, čistilka, trofeja in prostitutka; pač nismo; tako kot vi niste več kot ljudje.

Čez palec lahko vedno oceniš, kako bi se sam počutil v dani situaciji in tako tudi vrednotiš ali je “vredn/a” za obdržati. Pa brez fige resne zveze v žepu.

Ali ste res tako čudni?

Ne. Ste tipičen američan (pravzaprav ameriški najstnik, saj jih na tem nivoju drži politika in družba).

Biti američan, najstnik (teenager je že v osnovi izum Amerike) ni več vezano na geografijo od kar globalna ameriška podtjetja svojo kulturo trosijo in vsiljujejo na vsakem koraku (začelo se je z mlekom in jajci v prahu, nadaljevalo z Božičkom – tem New Yorškemu izumu veleblagovnic, vmes spodbujao s Hollywoodom, TV serijami in seveda popolno prevzelo z informacijsko dobo ter socialnimi omrežji).

Enako kot američanom vam je enako tudi LOTO MENTALITETA.. kjer je velika večina partnerstev zgolj “začasnih”, saj tako eden, kot drugi sanjarita, da bo izza vogala že jutri prišel boljši partner. Sedaj se pa nahajajo zgolj v začasnem zapiku. Pač avtobusna postaja romantike, kjer se čaka na boljši “zadetek”.
Ker ljubezen je kot biti milijonar: loto zadetek.

NIti eden od ameriških najstnikov ne pomisli, da so dejanski milionarji garali za svoje milijone, delali napake, pokopali nekaj podjetij, da jim je naposled le uspelo.
Večina loto milijonarjev pa propade znotraj nekaj let, ker ne znajo ravnati z denarjem, niso šli skozi iste učne ure, kot dejanski milijonarji, ki so se učili sproti in znotraj desetletij.

Pole gloto mentalitete in instantne neučakanosti pa je dokaj značilno za sodobne američane po svetu tudi to, da ves čas trosijo čisto po robotsko, skoraj Terminatorsko razne stavke iz ženskih revij, ki pa jim seveda nič ne pomenijo: “Resna zveza”
“Partnerstvo”
skratka velike besede, nič vsebine.

Sodobna različica Potemkinove vasi, samo da je namesto kulis utrjevanje v virtualnem svetu na socialnih omrežji.

..imam problem s čustvi (vsaj mislim). Prehitro se navežem in vspostavim čustva..

Ja-pa-ja-de. Da bi lahko imeli “probleme” s čustvi, bi morali te sploh imeti.
Razvajen otrok hoče vse takoj, drugače se vrže po tleh v veleblagovnici (Božičku navkljub). Seveda to ni nobeno čustvo, temveč zgolj performace – izsiljevanje staršev.
Najstnik s Tinder računom, ki še ni “poročen” po 3 tednih uporabe, je zgolj malo večja (potencialno celo polnoletna) raličica 5 letnega cepetavčka v trgovini.
In tako preidemo na bistvo:

30 let?
Po pisanju sodeče kvečjemu deljeno z dve + max 5 let.

Jonas Ž je imel na Videošponu koristne nasvete.. če tip uleti v diskoteko (takratno fizično različico Tinderja) in obletava vse kikle in lepe hlačnice.. bo izvisel.
Logika deklet in žensk je ostala ista. Druge namreč vidijo, da je bil pri prvi zavrnjen.. in nobeno dekle ali ženska ne bo vzela ostanke – nekaj, kar je druga že zavrnila.
Približno razumen fant, moški se bo posvetil eni.. in če ne gre odnehal. Čez nekaj dni, obiskov bo morda poizkusil ponovno.. pri eni.

Tipu, ki iz vseh por leze slinjenje – se ga bere, kako si “ene želi pa ne dobi”.. se ne piše dobro. Dekleta in ženske ga bodo prebrale in speljale na obvoznico, stran od sebe in svojih interesov.

Star španski pregovor podobno pravi: “Kdor ima vse ženske tega sveta, nima nobene. Kdor ima eno, ima vse.”

De omnibus disputandum..

UtrujenVsega

Sorry, tale komentar sem kar spregledala – bom pa vseeno malo popametovala dodatno 😉
Kar se tiče “zanimanja interesov” – ej vsepovsod je to, ne le na na romantičnem področju. Spoznavati ljudi je težje, starejši kot si, potem po penziji pa malo lažje 😉 ne veš kaj reči – ko pomislim za nazaj, vedno si z vrstniki našel eno tematiko, običajno okoli prfoksov in “ambicij” npr. Potovati po svetu … Potem, ko si okoli 30 pa teh “varnih debat” ni več toliko na voljo. Veliko naštevanja in veliko preteklosti, ampak malo “varnih debat”, ki ne bi bile generične. Po pravici povedano, zdele ko je “komot” debata na vprašanje, sem kar poguma pri klepetu – če bi bila na kavi, a veš, da kar težko najdem nekaj s čimer bi se upala začeti spoznavanje.
Meni bi bilo kul nekako malo podebatirati kaj bi bile čustveno intimne varne teme pogovora za recimo prvih 7 “druženj”, da poveš konkretno in ne izpade “preveč”. Definitivno je prvi zmenek v kinu velik plus XD.
Ne vem, v Anna Karenina so tistega Stvia tako butasto opisali, da se še po letih samo to pa par bedarij spomnim, kako je vsako jutro bral en časopis, ki se mu ni dopadel, zato ker ga je večina oseb v njegovih krogih brala in ni hotel biti izključen iz debate… Evo zarečeni kruh XD
Tako da, če bi kdo dalje razvijal “varne teme pogovora”… Bom navdušena 🙂

Kar se tvoje “moške težave tiče” – am…
V kateri fazi si, ko pogruntaš, da ne bo šlo… 😬
Svetujem, da se čim bolj izogibaš direktno povedati pred “no-go”. Ni deal breaker (vsaj s ta pravo ne), je pa nekaj kar hitro špikne “nisem dovolj luštna, da bi se mu dvignil”… Am, ja.
Če si pač noro živčen že med npr. Večerjo se izgovori že prej – ko se majica sleče, kar pričakujemo. Po toči zvoniti je res malo pozno… Definitivno se potrudi biti ali v super “safe space”, ali pripravi kakšne rezervne šale “oh, madona, ob tebi sem pozabil, da nisem več najstnik, hihi”.

Bi pa vseeno rada izpostavila, da če si tako na negativno živčen nekaj ni čisto kul – naj ne bo seks samo iskanje sreče preko tujih genitalij – spoiler alert: ni je tam.
Malo je lahko krivo tudi : In potem še to da spoznam več punc hkrati in me peče vest potem to še poslabša. . Če ne iščeš samo “komplementarne genitalije”, ti to tudi ni potrebno biti… Tale “figa” se kar daleč voha, a ne (graja, graja, žuganje s prstom)
Friendzone => (FF =>) resna zveza. Pa ni živčnosti in caganja ali bo katera izmed množice bila nejevoljna, da drugo hopsaš.
Rezerva lahko napreduje…

Sem zoprna in žugam s prstom, je pa, če čisto nič drugega, drugi vidik 🙂
Lp 🙂

Ja Stepni_Volk, 30+, oprosti ker nisem perfekten in ne živim tako kot ti…khm

PotrpljenjeJeVrlina, ni zoprnost, je dobro videti malo drug vidik in iskren 🙂

Ja, sem ugotovil da je res težje spoznavat. Mogoče ženski spol malo lažje zaradi tinderja. Ubistvu nek prijateljski odnos je lažje, težje je najdit tisto osebo s katero se vidiš. Varna tema, to mislim da ne obstaja. Vsaj jaz sem se sekiral kaj se bova pogovarjala in vnaprej razmišljal nakar na dejtu je čisto na x področje prišlo. Spontano. Če se pri pogovoru ne ujameš potem veš da ni to to že s prve. Vsaj pri meni je ta indikator. Spoznavanje pa se vedno začne s pristnik “kako si” in potem kar steče na 10 različnih tem, če je oseba vsaj mal zainteresirana in malo zgovorna. Če pa samo kratko odgovarja da moram vlečit ven iz nje pa vidim da to ne bo šlo.

V kateri fazi…tako je, ko končava :). Namreč sem šel do zdravnika in je rekel da je to vse v glavi in mi dal modre tabletke. Za prvi seks (ko/če pride do tega) vedno vzamem in potem na koncu povem in razložim da to nima popolnoma nič veze z njo da ne bi bila luštna. Seveda pa na napakah se učimo, pred tem je bilo kar presenečenje ker nisem pričakoval da ne bo nič. Sem pa potem vsaj se potrudil na drugačen način.

Ubistvu nisem živčen, anksiozen. Ker v podzavesti imam vedno tisto vprašanje “Kaj pa če ne bo? Kaj bo rekla? Bom izpadel beden? Sem sploh vreden tega?,…”. Anksiozen sem samo na začetku, potem večkrat ko se srečava in pač seksava, boljše je. In še enkrat, ne, nisem z velikimi in ne, ne iščem srečo tam spodaj. Ja, za “figo” vem, sprejmem grajo in vem kaj je potrebno naslednjič, čisto vino.
Pogrešam čase ko smo bili mladi in smo že na drugem ali tretjem dejtu rekli če bi hodila z mano in je blo to to za dooolga leta :). Friendzone se mi pa zdi bolj tak, moraš pokazat interes, da želiš nekaj več kot samo friendzone, ali? V tvojem primeru pride do prvega poljuba šele čez dooolgo časa, ko se že naveliča (been there).
No, malo pogovorno malo pa res ampak hvala pa za odgovore 🙂

UtrujenVsega,

Mislim, da imava različne standarde za “prijateljski” in friendzone odnos. (lahko je tudi moja krivda).
Kot ta friendzone/prijateljski imam v mislih, da si že na poti, da se upaš priti “tečen” in “casual zanemarjen”… Kot bi psa peljal ven v soboto zjutraj rahlo zmačkan in “hey čaw – dej, jaz bom vsak cajt stoje zaspala – se ti da z mano na kavo”.
Meni se prijateljstvo začne na tej točki – vse do takrat so znanci in “kolegi”.
Iz tega vidika bi ti prav prišlo – ker praviš, da je samo prvič halo. Jaz osebno nimam nikakršne “želje po intimi”, če se čutim dolžno držati fasado, da je moj razpon čustev “prijetno-mirno” do “navdušeno kot na intervjuju za službo”… XD

Ne bom tako pisala na široko kot moji predhodniki, ampak na kratko … ne veš kaj bi rad. Čemu slaba vest? Dokler nisi vezan, se lahko svobodno dopisuješ z ostalimi, ko pa enkrat pade obljuba da je to to, je pa drugo. Vedno bodi iskren, povej drugimi da niso edine, da imaš še druge ženske (tudi one imajo druge moške), ter jim povej če ti niso všeč. Ne vem zakaj nekateri vlečejo to dopisovanje ne da bi povedali, da nimajo interesa …

Če bi se posvetil le eni, tisti, ki je bila prava mogoče ne bi potreboval nasveta na forumu. Napisal si da je tista prava postala nezainteresirana…. Misliš da ženske ne občutijo, ko nekaj ne stima…. Sedet na 3h stolih in pričakovati tisto top shit punco je totalna neumnost. Prvo razjasni kaj sploh želiš in znižaj standarde, saj boš težko našel žensko po svojih željah in idealih,…. Začni delat na sebi.

New Report

Close