misli na samomor
Pozdravljeni!
Nisem niti brskala niti iskala, mogoče že obstaja kje podobna tema. Rabim pomoč, ker ne vidim izhoda, nimam več veselja do ničesar. Enostavno nisem jaz ista. Ja, vzrok, ljubezen.
Zaupam lahko prijateljicam, ampak to ni isto. Ne spim, ne jem ali pa se “nažiram”, sedaj še problemi z zdravjem.
Kako do psihologa/psihoterapevta/nekoga ki bi s pogovoram mi znal pomagati, brez misli na samomor?
Bila v fazi, kjer sem pojedla celo tablico sanvala, res da samo 5 mg, ampak, pri moji “sreči” sem spala točno 5 ur skupaj.
Nekako ne najdem smisla v življenju, nobene volje do ničesar, iti vem na kavo s prijatelji, v službi, doma, nikjer.
prosim za kakršnkoli nasvet?
Pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo.
Slišim, da ste v močni stiski. Prebolevanje ljubezni je zelo intenzivno in večkrat sproži občutke in čustva, ki so povezani z dogodki iz našega otroštva. Ravno zato jih doživljamo kot bolj intenzivne in usodne kot v resnici so.
Koliko časa že doživljate takšno stisko? Je to že dolgo? Glede na to, da imate misli na samomor vam svetujem, da čimprej poiščete pomoč. V primeru akutne stiske vam priporočam, da obiščite osebnega zdravnika, ki vam bo predpisal zdravila (verjetno antidepresiv) ali vas napotil k psihiatru. Poleg tega vam priporočam, da si poiščete psihoterapevtsko pomoč.
Slišim, da kljub težki situaciji znate poskrbeti zase. Imate tudi prijateljice katerim se lahko zaupate in z njimi pogovorite. Glejte na trenutno situacijo kot prehodno – da ne boste vedno tako čutili. Poskrbite zase in si poiščite pomoč.
Lepo vas pozdravljam,
Pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo.
Verjamem, da vam je zelo težko. Razmišljate celo o samomoru. Če sem vas prav razumel hodite v osnovno ali srednjo šolo?
S kakšnimi težavami se ukvarjate? Ali ste se lahko zaupali staršem ali morda komu drugemu? Včasih pridemo v takšno obdobje, ko se nam zdi, da ni izhoda, ampak kasneje vidimo, da le gre in, da se stanje izboljša. Zato ne obupajte. Pomembno je, da vam poiščeva pomoč.
Lepo vas pozdravljam,