MISLI
Poročena sem 5 let, z možem se dobro razumeva, a se je kljub temu zgodilo nekaj, kar se nebi smelo. Zaljubila sem se v moževega prijatelja.
Vem da je simpatija obojestranska, vendar mi je dal vedet, da me lahko ima rad kot prijateljico, več ne sme, saj sta z možem prijatelja!
Ok, razumem. Vendar povejte mi kako si ga naj zbijem iz glave, saj ga imam nenehno v mislih (prva jutranja misel, zadnja večerna – da med dnevom ne govorim).
Nenehno mu pošiljam e-maile, in na njih mi čisto prijateljsko odgovori. Ko mu težim, če me ima rad mi da jasno vedet, da kot prijateljico in nič več.
Rada bi mu nehala težit pa ne vem kako – kot kakšen magnet je zame!
Prosim pomagajte!!!!!!!!!
Urša,
žal ne moremo ukazovati svojem notranjem glasu, vprašanje je samo ali bi bila potem ko bi bila z njim, kaj bolj srečna???
Ali se ne bi potem vse enako obrnilo? Te bi to ustavilo ali bi želela iti še naprej?
KAj je rpavzaprav želja po tem človeku? Nekaj kar manjka pri možu, kaj manjka pri možu in ali je vredno samo zaradi tiste zadeve?
KAjti nikoli ni nihče popolen, ampak samo tak kot je od nas pa je odvisno ali to sprejememo ali ne?
Poišči si tudi negativne scenarije in naj ti misli delajo realno tudi v drugo smer, pa boš videla, alis e ti bo še dalo misliti?
primož
Primož, ravno to je to, ker ne vem kaj me vleče k njemu.
Mož mi daje vse, ko pomislim da bi me ta prijatelj povabil ven – sem prepričana da nebi šla.
To je to, saj sploh ne vem kaj želim od njega! Potrditev, da me ima rad bolj kot prijateljico? Potrditev, da nekoga še privlačim? Ne vem kaj?
Vsak dan znova si dopovedujem, da bom nehala, pa ne morem!!!
Se komu dogaja podobno!?
Urša, Uršasta, pa saj menda nimaš več 15 let! Tako obnašanje sodi v osnovno šolo! Hvala bogu, da je prijatelj mnogo pametnejši od tebe in te ne spusti blizu. Kaj bi sploh rada?! Daj, no, zresni se! Predvsem – nehaj mu pošiljat mejle, saj vidiš, da se mu samo vsiljuješ.
Kako si ga naj izbiješ iz glave? Tako, da si predstavljaj, da se iz tega kaj izcimi, kar tako, za hec, tvoj mož izve in se loči, prijatelj pa si poišče novo žensko, saj tebe ne ceni in ne spoštuje, saj se mu mečeš pod noge.
In – ostaneš sama, objokana. Tako se zgodi takšnim trapam.
Si že kaj bolj trezna?
joj jaz imam podoben primer…prijatelj ki me je dalj časa osvajal…je obupal nad mano ravno v trenutku ko sem mu hotla povedat da ga mam rada….si je našel še tisti večer drugo…še danes se mi zdi da nekako iz maščevalnosti….no v glavnem jz sem se hotlapogovort on me je dal pa enostavno na ignor…in zdj sama sebe ujamem kako mu v bistvu vsiljujem željo po pogovoru, da rzčistiva še veliko neizrečenih besed ampak on nikakor ni zato…ampak kr ne morem bit mirna dokler se ne pogovoriva s tem ko se mi zdi da njemu ni več do pogovora z mano vsaj ne kaže takih znakov…ampak kr neki težim….pa tud jz nevem zakaj….
dan
naj še jaz eno dam zraven…. nisi trapasta 15-letnica, si ženska ki potrebuje ljubezen… nekaj novega, drugega…
zakaj za vraga pa ne bi smeli biti kdaj tudi z drugim? to smo si ljudje sami izmislili!!!
stara sem 30 let, pa me zadnje čase tudi nekaj meče, samo v mojem zakonu škripa…
očitno ima ta prijatelj nekaj kar te neizmerno privlači… poskusi ugotoviti kaj je to in ga poglej samo malo iz drugega zornega kota…mogoče ti ne bo več tako všeč…samo pod noge se pa mu ne meči…
ohrani svoj jaz in dostojanstvo…
Včasih pomaga, če ‘izstopimo’ iz sebe in se pogledamo od zunaj. Kako bi ti gledala nase, če bi se videla z očmi koga drugega? Prijatelju očitno ni ( več) zate, ni mu niti do pogovora s tabo ( saj ga ne moreš prisiliti!), ima drugo, ti pa se mu vsiljuješ in se hočeš pogovoriti o stvareh, ki niso tema za pogovor. Kaj ni bedno?
Daj, ohrani nekaj dostojanstva, sprijazni se s stanjem, kot je. Nikogar ne moremo prisiliti, da nas ima rad. Si je pač izbral drugo. That’s life.
Zanimivo:)) tudi meni se je dogajalo tocno tako.
Ampak kljub temu, da mi je dal vedeti, da on podobno čuti, ni ne
on , ne jaz nicesar ukrenil in to zato,
ker če so moški pravi prijatelji bodo Vedno prvo gledali na
prijateljstvo in šele nato na punce.
Verjemi mi, da je še bolje tako, ker ga boš tako imela vedno ob sebi.
Srečevali in družili se boste normalno brez slabe vesti in slabega občutka,
da sta karkoli napačnega storila.
In verjemi mi, takšna platonska ljubezen je prav dobrodošla..
Pa Nikoli ne sili v njega in mu ne piši neumnosti!!