mišični vozli
Pozdravljeni!
Najprej nekaj o mojem stanju. Že kak mesec in pol imam probleme z rokami, rameni, vratom in gornjim delom hrbta (bolečine na dotik, mravljinci v rokah, ‘cukanje’,blaga vnetja zapestja, bolečine v ‘notranjosti’ rok – skratka, vedno nekaj, če ne eno, pa drugo…). Posledica je najverjetneje povečano delo za računalnikom- včasih tudi 12-15 ur (julija sem morala zaradi prehudih bolečin na bolniško). Zdravnica me ni poslala na nobene preiskave, tako sem šla nazaj službo. Bolečine ostajajo. Preko sodelavke sem izvedela za dobrega maserja in sem se odločila da grem. Ta mi je povedal, da imam zelo veliko mišičnih vozlov-stanje je že ‘kritično’. Masaža mi zelo paše, saj mi bolečine popustijo. Trenutno je tudi maser na dopustu in komaj čakam da pride nazaj,saj je moje stanje vedno slabše.Kaj mi priporočate? Nadaljujem z masažami ali naj se vseeno oglasim pri zdravnici? Kakšno zdravljenje je primerno v takih primerih? Kako naj se znebim teh bolečin?
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Pozdravljeni!
Imam podobno situacijo kot gospa pmateja. Sem 21 let star študent , ker sem imel veliko stresa v šoli ter nepravilno držo med sedenjem je to prispevalo k nastanku vozlov .Vozle imam samo v predelu vrata , zgornjih hrbtnih mišic že več kot eno leto . Z masažo se te bolečine samo omilijo , odpravit pa jih ne morem.
Zanima me za kateri datum bi se lahko naročil pri vas za “trigger point terapijo” in pa koliko bi me to stalo ?
Hvala!
Lep Pozdrav!