Najdi forum

mišični disbalans

Pozdravljeni,

prosim vas za nasvet. Stara sem 30 let in že kar nekaj časa se mi v levi polovici zadnjice pojavljajo močni krči. Krču sledi ostrejša bolečina, ki se mi razširja v v levo nogo do kolena. Med eno izmed zadnjih epizod se mi je bolečina razširila tudi v spodnji del noge. Ostra bolečina ne popusti 2-3 dni in mi zelo oslabi nogo in oteži hojo (šepanje). Pri vsakem koraku čutim ostro bolečino. Po 2-3 dnevih mi bolečina kar naenkrat popusti. Obstajal je sum išiasa, ampak preiskave (EMG) niso potrdile kliničnih ali nevrofizioloških znakov okvar perifernega živčevja leve noge. S strani zdravnika mi kaj več konkretnega ni bilo rečeno, zgolj to, da obstaja možnost mišičnega disbalansa. Kakšno je vaše mnenje o ponavljajoči se bolečini? Mi lahko prosim pojasnite kaj ta pojem (mišični disbalans) pravzaprav pomeni?

Hvala za odgovor, Anja

Pozdravljena!

Mišično neravnovesje pomeni, da so nekatere mišice preveč razvite in druge premalo oziroma da so ene preraztegnjene in druge prekratke.

Ampak vseeno glede na zgoraj opisane simptome je to tipiče potek za premik medvretenčne ploščice….

Hvala za vaš odgovor. V primeru, da gre za premik medvretenčne ploščice, kaj mi svetujete?Bi bil glede na simptome potreben operativni poseg ali bi zadostovala fizioterapija?

Hvala za pomoč, lep pozdrav, Anja

Najpogosteje pomagajo manualne tehnike, s katerimi posušamo spraviti ploščico nazaj na svoje mesto. Izjemnega pomena pa je, da pazite na držo, dvigovanje, pri umivanju zob, pomivanju posode ipd. – vse te napotke vam da fizioterapevt in vam pokaže, kako si lahko pomagate v oločenih situacijah.

Operacija navadno pride v poštev šele če so bolečine neznosne in konzervativna terapija ne pomaga (ali pa takrat ko je urgentnost operacije nujna, kar v v ašem primeru ni:) )

Najlepša hvala za odgovor, Anja

New Report

Close