Najdi forum

Pozdravljeni,

rada bi dobila nekaj misic na rokah, ker mi je slo od nekdaj na zivce, ker so bili vsi drugi mocnejsi od mene. Ali mi bodo k temu pomagale sklece? V fitness ne bi rada hodila, ker pravzaprav nimam casa. Ali se s sklecami lahko tudi oblikuje prsi?

Poleg tega, pa me zanima se, ali bom s tekom zgubila mascobo na nogah, ali bom le pridobila na vzdrzljivosti? Se mi bo s tem zmanjsal obseg stegen?

Hvala, LP

Coco,

Glede vaj za roke. Seveda so sklece zelo dobre za krepitev tudi rok, čeprav je primarno z njimi krepimo prsne mišice.

Drugače pa če želiš moč rok… in nič drugega. Moraš trenirati predvsem biceps in triceps, ter podlahet. Za vsako mišično skupino opravi ogrevalnih 15 ponovitev. Nato pa serije z ponovitvami 10,6,6,4… vmes 3min počitka. Naslednja vaja po istem sistemu. Naredi 2 vaji za biceps, 2 za triceps, podlahet posebej trenirat ti ni treba… ker za tebe, ki si ženska bo najbrž podlahet že dovolj aktivirana, pri omenjenih vajah.

Mislim, da boš težko našla koga na Fitnesu, ki ti ne bi znal pokazati vaje za biceps in triceps.

Intenzivnost: Teža mora biti zelo velika… kadar piše npr. 10 ponovitev… to pomeni, da moraš izbrati takšno težo s katero ne moreš narediti 12 ali 15 ponovitev. Enako velja za 6 ponovitev…. to pomeni, da delaš vajo s težo, ki jo lahko dvigneš dejansko le 6x…. plus, minus največ ena ponovitev.

Ne boj se, mišic ki si jih ne bi želela ne boš pridobila… jih boš pa okrepila in ojačala.

Roke treniraj 2x tedensko. In to je to.

Če želiš izgubiti maščobo na nogah… velja enako kot za vse ostale, preberi odgovore na to temo, ki jih je kar nekaj… pač malo prebrskaj.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close