Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Mišice medeničnega dna

Mišice medeničnega dna

Zaradi večmesečnih bolečin v križnici, trticin in danki sem opravila MR SIS ter MR lumosakralne hrbtenice. Izvidi so bili vsi o.k.

Moje bolečine o zlasti pri sedenju in zaradi tega o me napotili k proktologu , ki sluti ,da gre za pudendalno bolečino. Pri pregledu je odkriv ,da je bolečina tudi v sakrotuberkuloznem ligamentu in trtici.

 

Dejal je da sem precej zakrčena in ,da moje boečine lahko izviraju tudi od tega.

 

Priporočal je fizioterapijo za relaksacijo mišic medeničnega dna.

Zanima me kaj lahko sama naredim ,da bi jih sprostila? V službi imam  sedeče delo in to mi predstvlja veliko težavo. Zadnje čase tudi da imam napet celoten spodnji del trebuha in medenice , ko sedim.

 

lp

Pozdravljeni,

proktologove besede  me malo čudijo…večinoma so te mišice preohlapne in ne zakrčene, saj je navadno mehanizem pri stresu tak, da te mišice sprostimo…zato vedno učimo, da morajo biti te mišice cel dan rahlo napete…

No, kakorkoli, če je proktolog pri vas ugotovil, da gre za zategnjene mišice medeničnega dna, jih  samo sprostite in ne jih napenjati. Če ne veste ali so sproščene ali zategnjene, jih močno napnite in potem sprostite. Ko stojimo, sedimo in hodimo, bi moorale biti mišice  medeničnega dna biti  napete nekje okoli 20% maksimalne moči.

Lep pozdrav 😊

Barbara Purkart mag.kineziol., dipl.fiziot., trigger point t., spec.ortop.med., manualni terapevt

Fizioterapevtski center Barbara Purkart

Ulica Gradnikove brigade 8, Ljubljana

Fizioterapija Fizioterapevtski center Barbara Purkart

tel: 041 35 33 66

New Report

Close