Najdi forum

Pozdravljeni!
Ali je dobro raztegovati misice, pa ceprav te bolijo, ker si si jih prejsnji dan prevec raztegoval? Nekateri pravijo, da je bolje, da mirujejo, drugi pa, da je celo boljse, ce si jih dobro raztegnes, da se utrdijo.

Manuela,
strokovni odgovor na to vprašanje boš dobila na forumu Hujšanje, kjer ti bo Goran povedal kaj narediti.
Iz svojih izkušenj pa ti lahko povem, da če le niso mišice prehudo vnete, je vsekakor bolje, da naslednji dan napraviš dober stretching tam kjer te boli.
Srečno,
Monika

tako ti povem….pri meni je bilo isto in ti povem da je bolje da jih še naprej “razmiguješ” saj se ti bodo utrdile.!lep pozdrav

moja izkušnja je,da jih ,čim čutim v njih rahlo bolečino, dobro raztegujem.Mislim,da to za mišice ni nič slabega,saj se potem dobro počutim.
Mislim pa ,da bi na to vprašanje najbolje odgovoril kakšen fizioterapeut,saj je tudi zame zanimivo.

Mišic drug dan NE razteguj, saj mišica rabi počitek za regeneracijo. Mišico raztegni v zadnji razbremenilni seriji (če dviguješ uteži oz se ukvarjaš s fitnesom), intenziteta pa naj bo 20%. Mišica rabi 4-6 dni za popolno regeneracijo, zato pazi da ne stakneš poškodbe.

Vedno po aerobiki dobro raztegnemo mišice. Kakovost stretchinga določa stopnjo bolečine.

LP, Pa prijetno raztegovanje

P.S: Najbolje je raztegniti mišice takoj po vadbi, ko si še ogreta, kajti potem, ko so mišice utrujene in ohlajene, obstaja večja možnost poškodb.

Živjo!
Mislim da je najbolje če jih naslednji dan spet raztegneš saj jih tako utrdiš.
Moj trener vedno pravi da moramo takrat ko nas kaj boli le še bolj delati in ne lenarti da je to najslabše. Če pa boš počivala kakšen dan in šele potem spet raztegnila mišice te bo pa spet začelo goleti in to se lahko potem le še nadaljuje.

New Report

Close