Najdi forum

Mišica v podlahti

Pozdravljeni,

Že kar nekaj časa nazaj (konec aprila 2022) sem si poškodoval mišico v desni podlakti. Med delom (vijačenje) me je zabolelo cca 5 – 10 cm nižje od komolca, mišična moč ni bila vidno zmanjšana le bolelo je. Bolečine so prisotne neprestano, in se pojavljajo v celotni podlakti. Ni mi jasno zakaj se noče pozdraviti?

Naj omenim še, da imam težave z bolečinami v celotnem desnem delu telesa (mišice ob desni lopatici, bolečine v hrbtu – išias širjenje bolečin v desno nogo, bolečine v desnem delu trebušne prepone – ingvinalnega kanala) mogoče je vse skupaj povezano? Predlagate mogoče kakšne preiskave glede na obilo težav?

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

glede na opisan potek menim, da je poškodba na podlakti izolirana in ni povezana z ostalimi težavami. Če se vam je to zgodilo med vijačenjem je lahko prišlo do nacufanja oz. natrganja kite ali mišic, ki sodelujejo pri obračanju podlakti. To so m. biceps brahi, m. supinator ali m. pronator teres.

Katera mišica oz. kita je poškodovana se lahko ugotovi s kliničnim pregledom pri fizioterapevtu, specialistu za ortopedsko medicino, ali pri ortopedu. Konzervativna terapija vključuje terapijo z ultrazvokom na poškodovanem mestu, trigger point terapijo na mišicah in tehnike fascij. Ob hujših primerih popolnega odtrganja kite iz kosti se morda priporoča tudi operativno zdravljenje, za odločitev ima seveda kompetence ortoped.

 

Barbara Purkart spec.ortop.med., fizioterapevt, mag. kineziologije

Tel: 041 35 33 66

https://fizioterapija.net/

 

 

New Report

Close