Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Misel za vzpodbudo

Misel za vzpodbudo

Za nas je sobota, 22.5.2004, prelomni dan. Stopili bomo iz anonimnosti in kot društvo opozorili stroko, da obstajamo, z vsemi težavami, ki nam onemogočajo normalno, kvalitetno vsakdanje življenje.

Vsi oboleli s FM imamo za sabo pravo odisejado, ko smo iskali vzroke za naše nenormalne bolečine, utrujenost in vse težave, ki nas pestijo vsak dan, leto za letom. Kako gluha so bila ušesa mnogih zdravnikov, koliko težkih besed in zgovornih pogledov je leglo na naše, od bolezni ranjene duše. Na srečo niso vsi zdravniki takšni. Svetel zgled je dr. Popovič. Iz lastnih izkušenj vam povem, da je vse več zdravnikov, ki so seznanjeni s fibromialgijo, ki nas razumejo in nam verjamejo.
Oboleli se moramo zavedati, da nas čaka trdo delo, da opozorimo stroko, da nas prične obravnavati drugače in nam nuditi pomoč, pa če je ta še tako majhna.

Naj vsem ki oklevate, da bi se udeležili Ustanovnega občnega zbora, podam nasklednjo čudovito misel:

Naj sreča ne premami te v prevzetnost
in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si,
kot zlato v plamenih,
Ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid, Fragmenti)

Vsem, ki mislite, da zaradi težav ne zmorete poti do Ljubljane, naj povem, da to zmorete. Dokaz za to smo tisti, ki smo, kljub težavam oziroma prav zaradi njih naredili prve korake pri preboju iz anonimnosti. Dvignite glave, stisnite zobe in se udeležite Ustanovnega občnega zbora društva, v soboto, 22.5.2004 ob 11. uri, v dvorani mestnega potniškega prometa na Celovški 160 v Ljubljani.

Lep pozdrav do srečanja.

Hvala lepa za uzpodbudne misli, z veseljem bi se udeležila,ampak zardi službe ne morem,kar je dokazilo več o kršitvi bolnikovih pravic.Delam po 4 ure in ker imamo 40 urni teden ,me nadrejena da delati med tednom 3,5h soboto pa 5h poleg tega pa še vrsta očitkov,kar Vam je verijetno znano
SREČNO!
Smiljana

New Report

Close