MISEL-ENERGIJA
Ni tako enostavno. 🙂 Gostota verjetnosti (verjetnost dobiš z integralom gostote) na oddaljenosti x od potencialnega skoka (zidu):
r= 4*(a1*a1*k1*k1)/(k1*k1+K2*K2)*exp(-2*K2*x),
pri čemer so koeficienti a1, k1 in k2 parametri rešitve valovne enačbe delca pred (1) in po skoku (2), x pa je enako nič pri skoku (zidu), torej pred skokom Xk1=a1*exp(i*k1*x)+b1*exp(-i*k1*x).
Če si te zanima, greš pa lahko študirat Strnadov učbenik za fizike, 3. del. 😉
rina je pisal/pisala:
>
> Jaz pa se prepričana da obstajajo 3 pravila o psihičnih
> fenomenih in sicer:
Ne vem sicer kaj misliš s tem “psihični fenomen”. Menda je to čisto naravna zadeva, noben fenomen. Misel je energija, ker je ustvarjena. Je energija, ker ima svoj učinek in posledico. Noben baubau.
Fenomen je v tem smislu mišljen kot pojav – to kar se kaže samo po sebi. Ti verjetno misliš fenomen kot nenavadni dogodek.
Me veseli da tako številčno in kvalitetno razglabljate o tem. Ste pa dokazali mojim prijateljem, predvsem tistemu kateremu sem to še posebej hotela dokazati oz. narobe povedano – sem ga hotela spomniti na to kar že v osnovi ve, da misel definitivno je energija.
Več glav več ve in vsak ima pač svojo razlago in ravno v temu je čar tegale foruma.
Ste pa vsi dokazali da se zavedate te energije in nekateri šli še dlje od tega, kar je pa sploh zanimivo.
Lahko noč, danes moram prej spat, ker preveč visim na računalniku. Pravijo da se celice regenerirajo drugače pred polnočjo in da je zato spanec pred polnočjo (vsaj 2 , 3 ure prej) dosti več vreden, ne glede na dejansko število ur spanja. Ampak to je že druga tema. Mogoče načnem enkrat vprašanje na temo – zakaj nekateri rabijo manj spanja kot drugi.