Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Mirzaten

Mirzaten

Spoštovani,

včeraj sem zaradi dolgotrajnih težav z nespečnostjo dobila predpisan Mirzaten, katerega sem vzela polovičko, sedaj pa sem že cel dan grozljivo zaspana (kljub dolgemu spancu, ki ga ni bilo že več mesecev sicer), omotična in nekako dezorientirana. V službi sem s hudo muko zdržala in sploh odpirala usta. Ker druge rešitve več ne vidim, bi ga kljub vsemu jemala. Zanima me, ali ti simptomi sčasoma izzvenijo in ali obstaja bojazen, da se na to zdravilo navadiš (v smislu da po prenehanju ne bi več mogla zaspati brez njega, kot to naredijo pomirjevala)?

Že v naprej hvala za vaš odgovor.

Draga Dalida, da ti jaz pomagam. Sem ga jemal zaradi enakih težav. In odgovor je da, sčasoma izveni. To pomeni, da boš še vedno lažje zaspala, ko ga boš vzela, ne boš pa cel dan zaspana.
Pazi na to, koliko ješ, saj zelo zviša apetit!!! Moraš imeti disiplino pri hrani.
Pa še ena zanimivost, pri večjih dozah, je manj uspavalen. Se pravi bolj uspava pri 15 mg, kot pa pri 45 mg.
Upam, da ti bo pomagal, če pa imaš še kakšno vprašanje, pa vprašaj 🙂

Spoštovani!

Vidim, da se moj dogovor ni prenesel. Kot piše peter, se zaspanost postopno zmanjša. V začetku telo nadoknadi zamujeno. Zdravila pa niso zasvojljiva, tako ob ukinitvi praviloma ni takih težav, kot so pri pomirjevalih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close