Mirena ..kdaj klimaterij?
Pozdravljeni,
Sem skoraj pri 40-ih in imam vstavljeno Mireno. Zadnje leto se mi dogajalo čudne spremembe: notranji nemir, splošna utrujenost, nihanja v razpoloženju, … Sama sem pomislila na ščitnico, pa je vse vredu (na podlagi krvi). Nato sem pomislila, da se mogoče že približujem predmenopavzi in iskala njene “simptome” . Kar nekaj jih je takih, kot jih imam sama.
Zdaj pa, glede na to, da imam Mireno, menstuacij sploh nimam.
Zanima me, če je katera imela podobne iskušnje. In kako naj ugotovim, če je to vzrok mojih težav? Ali naj si dam odstraniti Mireno, da bom videla, kaj bo?
Genikolog pa reče, da to ja pa ni nič takega. (češ, kaj kompliciram, saj ni hudo). Kako naj moški to razume!
Prosim za nasvet oz.kakšno izkušnjo.
Hvala
Tudi jaz imam Mireno že skoraj pet let stara sem 47 let, tudi jaz nimam menstruacije od vstavitve dalje, sem zelo zadovolnja z njo in drugo leto januarja dobim novo. tudi jaz sem ginkekologa vpašala glede mene in kako bom vedela pa mi je dejal da Mirena podaljšuje naravni ciklus in da jo bova še zamenjala kljub starosti, res pa je da nimam še nobenih znakov.
A veste, zakaj se ginekologi otepajo, da bi ženski prekinili hormonsko kontracepcijo? Z ženskami, ki imajo hormonsko kontracepcijo imajo mir. Čim bosta odstranila mireno, bosta skupaj morala iskala druge možnosti kontracepcije, več časa mu boste vzela pri razlagi le-te, pa še nenačrtovano lahko zanosite,….