mirena in zanositev
Vse lepo in prav samo nekako če pa na nosečno nisi pripravljen pa pač nisi pripravljen. Jaz imam Mireno že skoraj 5 let, naslednji teden sem naročena na pregled. Imam pa boleče napete prsi že nekaj časa, cca en mesec. Drugače se počutim ok.
M itak nima že od kar sem prejšnič zanosila, otrok je že skoraj v šoli. Ja vem moram narediti test. Samo če bo pozitiven potem bom še toliko težje čakala pregled.
Vprašanje v koliko primerih je potem z nosečnostjo vse ok in v koliko primerih gre za izvenmaterično? Je kakšen podatek? Ker tudi nisem najmlajša stara sporaj 45 let, je že tako ali tako nosečnost bolj rizična brez tega da zanosim z Mireno. Ali dejstvo da imam vstavljeno Mireno ob zanostivi bistveno poveča možnost da je s plodom karkoli narobe?
Pri roki nimam nekih statističnih podatkov, ampak saj z njimi si nimate kaj pomagati, ker o vaši situaciji ne povedo nič. S plodom kljub vstavljeni Mireni ne bo nič narobe, seveda pa je zaradi vaše starosti in kvalitete jajčec že sama po sebi večja verjetnost, da se kaj ne izteče, kot si želimo. A najprej počakajte na pregled oz. naredite test, pa boste potem razmišljali kaj in kako.
Matjaž
Pozdravljeni!
Če je sluznica tanka, potem pač ni od kod krvaveti ali pa so krvavitve šibke. Včasih je sluznica sicer tanka, a je krhka, nestabilna in tudi včasih zakrvavi. Debela sluznica je pod vplivom progesterona, dokler njegova vrednost ne pade, tudi krvavitve ni. Vzroki za izostanek menstruacije niso neposredno v debelini sluznice, ampak v hormonskem stanju, ki privede do tega, zato se večinoma ne zdravi debeline sluznice ampak vzrok.
Matjaž